KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Believe Me

Ovaj petak Radio Los Santos featuring Kandžija. Puštamo FOLDER S GOLIM ŽENAMA, novi Basov album i još masu toga.

Ho Ho Ho, prvo i prvo nedostajali ste nam, drugo i drugo mi smo Vama također nedostajali, je l’ tako? Nadamo se. Odmah ćemo “in media res”, imamo novog gosta, 3. službeno gost, a to je osječki umjetnik zvan “Kandžija”, koji također nastupa u klubu Kocka na isti dan kada gostuje na Radio Los Santosu, da bolje pojasnimo, nastupa u 22h, a gostuje u 21h kod nas, uključite se vi već u 20i30h jer spremamo još jednom nešto posebno. Spomenutom umjetniku je album izašao jučer, mi smo naravno poslušali album, dojmove ovaj puta nećemo u najavi jer je već i ovako puna događaja i priči. Album se zove “FOLDER S GOLIM ŽENAMA” (da derem se, full caps), chekirajte to na www.zlatnezbice.com , također bi spomenuli da Kandžija ima dvije stvari zajedničke s Kanyeom.

Prva je što imaju prva ti slova ista u imenu, druga je što su jedan i drugi inovatori u svojim žanrovima, ako možemo tako reći pošto oboje šire horizonte “žanra”. Mala digresija, hoćemo li uopće za 20-ak godina imati žanrove? Pošto svi svašta miješaju i žele imati “svoj” stil? Pa, ajmo sada još malo o Kandžiji, našao sam na netu, da mu je ime “Stjepko Galović”? Kandžija, ako ovo čitaš volio bi da mi potvrdiš u studiju, hvala! Moje viđenje, prije bi rekao slušanje “Stjepka?!” je ostavilo veoma pozitivan dojam, pošto volim kada neko unosi nove stvari u tzv. “žanr hip hopa”, pomalo sam imao feeling u početku da slušam neku HR verziju Beastie Boysa (iskreno, tek sam sad skužio da u pjesmi “HZ” ima ova referenca na Beastie Boyse), ali samo nije grupa, nego naš dragi Kandžija. Kako je album odmicao “storytelling rap” je počeo dominirati albumom, također na albumu imamo socijalne teme “lijepe naše”. Singlovi kao “Donji Miholjac” i “Bicikl” su također na albumu koji su vjerojatno najpoznatije pjesme široj masi. Otprilike bi to bio nekakav “intro” za album “FOLDER S GOLIM ŽENAMA” koji ćemo popratiti i recenzirati na sutrašnjoj emisiji! Imamo još jednu praizvedbu na RLS-u, a to je:

“Meditatin’ like I’m Bruce Lee, at the Carter like I’m Tunechi
Riddin’ thru the borough while this cutie feed me sushi
Salmon, avocado and an order of the cuchie
Charles De Gaulle To JFK
Brods givin up the draws like I’m JFK
Guess I’m flawed, that’s the roll, ain’t nobody perfect
Do it all just to ball and the shit is worth it”

“Free your mind and everything’ll follow won’t you, free your mind and everything gon’ follow you…”

Tekstovi su s novog albuma Dreamville umjetnika zvanog “Bas”. Opet ćemo se malo vratiti u prošlost. 2009. je godina, Jay Z radi na albumu zvanom “Blueprint 3”, a jedan mladi reper je popularan na tadašnjem najpoznatijem socijalnom mediju MySpace. Prodaje svoj mixtape “The Come Up” za simbolična 2 dolara na ulici kako ljudi bi poslušali kad kupe, a ne samo bacili sa strane bez veze čisto zato što je besplatan bio jer ipak 2 dolara su potrošena na tu malu kutijicu u kojoj je sprženi cd od mladog Jermainea. Govorimo o istom čovjek koji je čekao Jay Z-a ispred njegove diskografske zgrade “Roc Nationa” da mu da svoj poznati mixtape. Da, tako je to radio Jermaine Cole, naravno Jay ga je pogledao i nasmijao se i produžio. Mladi Cole je zamrzio Jiggu. Ostao mu je MySpace.
Dužan svome gazdi stana preko 10000 dolara sa završenim pravnim fakultetom, mladi Cole pokušava uspjeti u teškom svijetu muzike. Rap mu je velika strast, gazda zvan “Muhammed” mu vjeruje da će uspjeti i govori mu da će mladi Jermaine jednog dana biti popularan koliko i Jay Z, mladi Jermaine ne vjeruje, ali ako imate strast prema nečemu, kada vam neko to kaže imate onaj jedan posto nade u sebi da je to čak i istina.

I jest bila istina, prorok gazda “Muhammed” ga Cole zove iz šale, Jay Z je jednog dana upalio radio i čuo pjesmu “Lights Please” od mladog Colea i rekao svojoj tajnici da nađe Colea kako god zna i dovede ga u studio. I tako Cole u manje od godine dana, nakon čekanja Jigge ispred zgrade po kiši dođe do prvog potpisanog umjetnika novog JayZevog labela “Roc Nation”.
Puf, što je život? Eto sad smo u 2014. Godini, Cole ima svoj label, “Dreamville”. Potpisao je Basa. Upoznao ga je preko prijatelja Ibrahima 2010. Dok je Cole još bio up&coming MC. Tako je Bas izdao par mixtapeova svojih. Išao je s Coleom na tour, Cole ga je gurao, ali nije to odnos kakav Vi sada imate u glavi, Bas i Cole imaju odnos “stariji i mlađi brat”, a ne “Šef-radnik”, tako da ga je Cole gurao, promovirao na svojim turnejama, prije nastupa bi Bas održao mini show od 30 minuta i tako skupljao obožavatelje. Malo pomalo rane 2014. Godine Dreamville je podržao lijepim ugovorom Interscope records i tako je Dreamville postao label. Malo pomalo Cole ide stopama Rick Rossa i Kanye Westa. Poprilično rano ima svoje umjetnike i svoju diskografsku kuću i zajednički Dreamville album zvan “Revenge Of The Dreamers” koji smo puštali već na RLS. Priča o “Dreamvillainsima” se sigurno ne zaustavlja ovdje, jako perspektivna grupa mladih umjetnika je tu, mi samo možemo ih gledati i slušati do kraja.
Više o Kandžijinom i Basovom novom albumu poslušajte od Pere&Ante u ovome terminu: 16.5.2014. Petak, 20.30-22.30 klfm.org, we in that thang.

P.s. Trebaju nam tipkovnice sa tipkom “dž” nakon ove najave.

autor: petar, 15/05/2014

, , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Fuzija

13/03/2015.

Alex Wiley i Freddie Gibbs imaju nove EP-jeve, a Snoop i Mayhem Lauren su izbacili nove pjesme. Sve to i još tona muzike večeras na Los Santosu.

King of Funk

20:30–23:00 Petak 16.10.2020.

U večerašnjoj epizodi RLS-a slušamo Avantdale Bowling Club, Cookin Soula i Larry Junea, Chester Watsona, El Michels Affair, Figuba Brazlevica,…

Motor City

21:30–0:00 Petak 5.5.2017.

U večerašnjoj epizodi RLS-a puštamo novi Logicov album, J Dillin album, komentiramo novi album Gorillaza, proučavamo kolaboraciju Aesop Rocka i…

Bacamo fore

06/02/2015.

Action Bronson ima novu stvar povodom završetka prve sezone njegovog kuharskog showa “Fuck That’s Delicious!”. Your Old Droog nas je iznenadio novim mixtapeom, High5 ima novu stvar s Orebom iz Kiše Metaka.

Tjedna rotacija

Arhiva

ANIMAL COLLECTIVE / Isn’t It Now?

HARUOMI HOSONO / Hosono House (1973)

SAMPASS / Lavina

ACID PAULI / Get Lost

DARKSIDE / Live at Spiral House

URBAN / Žena dijete (1998)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM