KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ŽEN / Blender

15:00–16:00 Utorak 26.5.2020.

“Blender je sastavljen od devet različitih pristupa glazbi benda Žen, koji svi beskompromisno predstavljaju autorske likove i stilove, istovremeno suptilno, ali jasno zadržavajući bit originala.”

Ovog tjedna u rubrici Balkanizator slušamo novo izdanje benda Žen za koji u opisu albuma kažu da je riječ o ideji koja je rođena prije mnogo godina, nakon objavljivanja albuma Jantar, kada je Andrea Giordani, svestrana umjetnica i prijateljica benda, napravila vlastitu verziju pjesme Iskrenost je posebna. Ova je interpretacija otvorila vrata za potpuno drugačije iskustvo i perspektivu Žen zvuka.

Povodom desete obljetnice benda, uz Andreinu obradu, i drugi glazbenici obradili su pjesme s prethodna tri albuma benda Žen. Sve su to glazbenici, producenti i multidisciplinarni umjetnici s kojima je Žen na sceni komunicirao i isprepletao se kroz dugogodišnje prijateljstvo, koncerte, gužve, slušanje i sviranje glazbe.

Iako konceptualno vrlo različite, ovih devet pjesama – od kojih su mnoge nastale u uvjetima zaključavanja i potpune izolacije – prirodno se slijevaju u ugodnu cjelinu.

 

autor: Kristina Tešija, 25/05/2020

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

FIRE IN CAIRO / Fire in Cairo

15:00–16:00 Utorak 30.4.2019.

Zagrebački bend Fire in Cairo ( kad se bend zove po stvari jednog od najdražih bendova <3 ) sa svojim prvim cjelovitim samoizdanjem.

ŠUMOVI PROTIV VALOVA / Šumovi protiv valova

15:00–16:00 Utorak 26.2.2019.

Šumovi protiv valova su grupa glazbenika koji izvode svoju glazbu muzikalno, temperamentno, disciplinirano, s mnogo stvaralačke strasti i ljubavi.

KRV U STOLICI / Krv u stolici

15:00–16:00 Petak 24.1.2020.

“Ne stidi se svoga govna jer to si ti od njega napravio.” – Toma Bebić

RADIO NA CESTI / prve tri godine

14/03/2017.

Kuhali smo sastojke ove tegle zadnjih mjeseci i nije li najnormalnije da je sada odmah otvorimo i uronimo u okuse glazbe koju smo skupa odslušali kroz prve tri godine RADIJA NA CESTI?

Tjedna rotacija

Arhiva

Jessie Ware / What's Your Pleasure?

JESSIE WARE / What’s Your Pleasure?

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

DENT MAY / I Could Use A Miracle

Too Slow To Disco

JAPAN / Oil on Canvas (1983)

Doringo – Gužva u Svemiru (2020.)