KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

XONTAKT DFV


Ove posljednje dvije godine za XONTAKT zasigurno predstavlja beskompromisnu ustrajanost na poboljšanju edukacije i produkcije suvremene nezavisne izvedbene umjetnosti u Splitu. Krucijalna uloga njegovog angažmana jest podizanje svijesti o profesionalnom i nezavisnom umjetničkom standardu kulturnih radnika u centru za umjetnost – Dom mladih.

Peto izdanje XONTAKTA posebno je po tome što dio programa prelazi u festivalsku formu IKS FESTIVAL koji će u Splitu i u budućnosti promovirati recentnu produkciju drugačijeg kazališta, koji se temelji na istraživačkom radu i ekperiment. Posebnu pozornost obratit će na segment umrežavanja, međuregionalna i međunarodna, u suradnji sa drugim mediteranskim regijama u državi i inostranstvu.
XONTAKTDFV, dio programa koji se odnosi plesnu filmsku produkciju i prezentaciju ove godine može se pohvaliti sa čak tri plesna videa nastala u produkciji splitskih filmskih umjetnika – Sunčica Fradelić koja se splitskoj publici već predstavila plesnim filmom A place of being, mlades splitske umjetnice Tamare Bilankov koji je koncept svog filma Pokret upravo vidjela u prostorima tvornica Dalmacijavina, Brodosplita i Uzora, koje je na simptomatičan način ispunila autorskim radom plesača inspiriranih sudbinom radnika i razvojem industrije u Dalmaciji. Na premijeru videa u Domu mladih, centar za suvremenu umjetnost i kulturu koji čeka svoju obnovu iz strukturalnih fondova Europske unije, s kojim ćemo izraziti oblik solidarnosti za dostojanstvo radnika, onih industrijskih i radnika u kulturi. Video Ovo nema nigdi Ivana Perića zanimljiv je i šaljiv doprinos urbanoj plesnoj kulturi u Splitu koja pretežno dobiva vidljivost kroz prezentacije plesnih klubova. Freestyle i slobodno plesno izražavanje breakerske scene kroz Perićev film zaokružuje priču dugu više od deset godina, točno onoliko koliko neformalna skupina raznih umjetnika Kille Tequille radi u Domu mladih u Splitu.


Prigodom odluke Ministarstva kulture o obnovi Doma mladih hrvatsku premijeru 21. STUDENI u 21 sat dobiti će i dokumentarni film o Mass games u Sjevernoj Koreji, najveće koreografije na svijetu kako bi se podsjetili kamena temeljca iz 1975. godine Omladinskih radnih akcija koji su izgradili zgradu i suvremeni scenski prostor iz samodoprinosa građana u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji koja je slične masove manisfestacije održavala više godina spajajući upravo agilnu mladosti i zajednički rad – SLET.

Ovom prilikom pozivamo Vas da prisustvujete filmskim premijerama i uz domjenak autohtonih proizvoda razmijenite utiske i mišljenja.
XONTAKT DFV ove godine filmski je predprogram izvedbenog programa IKS FESTIVALa, čiji je program još u definiranju ali koji se može predstaviti do sada sa Institut za katastrofu i kaos, Teatar od soli, Roberta Milevoj, Alen Čelić, Banić Naumovski/Kreitmeyer/Užbinec, Žak Valenta, Sanja Tropp Frühwald i drugi.

autor: el5egundo, 13/11/2012

Vezane objave

Arhiva

GusGus / Šibenik / 5.8.

28/07/2017.

Elektro senzacija s Islanda nastupit će na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, 5. kolovoza s početkom u 21:00h

Platformat #3

28/04/2015.

U Domu mladih, od 29. travnja do 9. svibnja održava se treće izdanje Platformata – festivala nezavisne kulture i umjetnosti koji organizira Platforma Doma mladih s ciljem koncentriranja kulturnih i umjetničkih događanja u Domu mladih – prostoru za izvaninstitucionalnu suvremenu kulturu. Deset dana bogatih koncertima, izložbama, filmovima, predstavama, radionicama, predavanjima, tribinama i javnim akcijama – više od 50 različitih kulturnih događanja!

Četvrti ISPOD BINE, sound art festival u Domu mladih u Splitu

29/10/2019.

Dom mladih, Split, 04 – 11/11/2019

Colin Stetson & Sarah Neufeld Duo – 20.4.2015. – KSET, Zagreb

19/04/2015.

Drugi koncert u sklopu nove rudne ZEZ-a (Zavod za eksperimentalni zvuk) dovodi u Zagreb jednog od najvažnijih i najpoznatijih saksofonista…

Tjedna rotacija

Arhiva

FUTURE ISLANDS / As Long As You Are

U2 / Achtung Baby (1991)

BICEP / Saku (feat. Clara La San)

OPTIMO (Espacio) / Sleepwalk

THE WAR ON DRUGS / Live Drugs

REPETITOR / Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji