KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

XONTAKT DFV


Ove posljednje dvije godine za XONTAKT zasigurno predstavlja beskompromisnu ustrajanost na poboljšanju edukacije i produkcije suvremene nezavisne izvedbene umjetnosti u Splitu. Krucijalna uloga njegovog angažmana jest podizanje svijesti o profesionalnom i nezavisnom umjetničkom standardu kulturnih radnika u centru za umjetnost – Dom mladih.

Peto izdanje XONTAKTA posebno je po tome što dio programa prelazi u festivalsku formu IKS FESTIVAL koji će u Splitu i u budućnosti promovirati recentnu produkciju drugačijeg kazališta, koji se temelji na istraživačkom radu i ekperiment. Posebnu pozornost obratit će na segment umrežavanja, međuregionalna i međunarodna, u suradnji sa drugim mediteranskim regijama u državi i inostranstvu.
XONTAKTDFV, dio programa koji se odnosi plesnu filmsku produkciju i prezentaciju ove godine može se pohvaliti sa čak tri plesna videa nastala u produkciji splitskih filmskih umjetnika – Sunčica Fradelić koja se splitskoj publici već predstavila plesnim filmom A place of being, mlades splitske umjetnice Tamare Bilankov koji je koncept svog filma Pokret upravo vidjela u prostorima tvornica Dalmacijavina, Brodosplita i Uzora, koje je na simptomatičan način ispunila autorskim radom plesača inspiriranih sudbinom radnika i razvojem industrije u Dalmaciji. Na premijeru videa u Domu mladih, centar za suvremenu umjetnost i kulturu koji čeka svoju obnovu iz strukturalnih fondova Europske unije, s kojim ćemo izraziti oblik solidarnosti za dostojanstvo radnika, onih industrijskih i radnika u kulturi. Video Ovo nema nigdi Ivana Perića zanimljiv je i šaljiv doprinos urbanoj plesnoj kulturi u Splitu koja pretežno dobiva vidljivost kroz prezentacije plesnih klubova. Freestyle i slobodno plesno izražavanje breakerske scene kroz Perićev film zaokružuje priču dugu više od deset godina, točno onoliko koliko neformalna skupina raznih umjetnika Kille Tequille radi u Domu mladih u Splitu.


Prigodom odluke Ministarstva kulture o obnovi Doma mladih hrvatsku premijeru 21. STUDENI u 21 sat dobiti će i dokumentarni film o Mass games u Sjevernoj Koreji, najveće koreografije na svijetu kako bi se podsjetili kamena temeljca iz 1975. godine Omladinskih radnih akcija koji su izgradili zgradu i suvremeni scenski prostor iz samodoprinosa građana u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji koja je slične masove manisfestacije održavala više godina spajajući upravo agilnu mladosti i zajednički rad – SLET.

Ovom prilikom pozivamo Vas da prisustvujete filmskim premijerama i uz domjenak autohtonih proizvoda razmijenite utiske i mišljenja.
XONTAKT DFV ove godine filmski je predprogram izvedbenog programa IKS FESTIVALa, čiji je program još u definiranju ali koji se može predstaviti do sada sa Institut za katastrofu i kaos, Teatar od soli, Roberta Milevoj, Alen Čelić, Banić Naumovski/Kreitmeyer/Užbinec, Žak Valenta, Sanja Tropp Frühwald i drugi.

autor: el5egundo, 13/11/2012

Vezane objave

Arhiva

Un loup pour l’homme: FACE NORD

21:30–22:30 Četvrtak 4.7.2019.

Jedan od najcijenjenijih francuskih suvremenih cirkuskih kolektiva Un loup pour l’homme dolazi u Split gdje će 4. srpnja na platou…

DADAnti: Sto godina DADE

31/01/2016.

U ponedjeljak, 1. veljače 2016., udruga DADAnti će s početkom u 20.30 sati u prostoru splitskog kluba Ghetto održati zanimljiv i raznolik program temeljen na dvije obljetnice. Jedna se tiče same udruge, koja ovih dana obilježava pet godina djelovanja, a druga nosi globalnu auru – riječ je o stogodišnjici dadaističkog pokreta. Program je osmišljen kroz dvije ključne stavke; redovitu godišnju Skupštinu udruge koja će za ovu priliku biti lišena suvišnih formalnosti poput dnevnog reda, te izložbu mail arta i vizualne poezije, prikladno nazvanu “100 godina DADE”, a za koju je zaprimljeno nekoliko stotina radova iz svih djelova svijeta.

Gregory Porter/Tvrđava sv. Mihovila/ŠI/18_07_17/

10/07/2017.

Medijski smo uz Tvrđavu kulture Šibenik i projekt Collage! Enjoy yourselveS!

Senka Bulić: DREAM of LIFE

09/12/2017.

Klub Kocka, nedjelja,10/12/2017., 20.00 – 21.30 h

Tjedna rotacija

Arhiva

ROSA / Aqua Di Sale

VA / Shio-No-Michi Vol.2 (1994)

BOMBAY BICYCLE CLUB / Is It Real

d0d0 / Anthology Mix

LET 3 / Živi Kurac

Haustor – Treći svijet (Jugoton 1984.)