KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Wilco – Alpha Mike Foxtrot

Na današnji dan američki bend Wilco izdaje dva izdanja, jedan od njih je zbirka rariteta pod nazivom Alpha Mike Foxtrot Rare Tracks 1994-2014 koji se sastoji od čak četiri kompaktna diska i sadrži raritetne live i demo snimke, a drugi What’s Your Twenty? Essential Tracks 1994-2014 funkcionira kao kompilacija njihov esencijalnih pjesama, svojevrsni best-off. Večeras slušamo, nama mnogo zanimljiviji Alpha Mike Foxtrot skraćen sa 4 sata i 40 minuta na naš probrani dvosatni format.

Na današnji dan američki bend Wilco izdaje dva izdanja, jedan od njih je zbirka rariteta pod nazivom Alpha Mike Foxtrot Rare Tracks 1994-2014 koji se sastoji od čak četiri kompaktna diska i sadrži malo znane live i demo snimke, a drugi What’s Your Twenty? Essential Tracks 1994-2014 funkcionira kao kompilacija njihov esencijalnih pjesama, svojevrsni best-off.

Večeras slušamo, nama mnogo zanimljiviji Alpha Mike Foxtrot skraćen sa 4 sata i 40 minuta na naš probrani dvosatni format. Obožavatelji benda su već zasigurno upoznati sa putem koji je Wilco prošao do kakvog-takvog mainstream statusa. Od problema sa izdavanjem albuma Yankee Hotel Foxtrot (2002), besplatnog dijeljena istoga (što za današnje vrijeme nije ništa čudno, a u to vrijeme je bilo dosta revolucionarno) i naknadnim radom koji ih je doveo tu gdje su sada. Ovom kompilacijom, prolazimo sve faze koje su ih vodile do njihovog odredišta.

Obe kompilacije producirala je Cheryl Pawelski (Big Star, The Band, Townes Van Zandt) koja je u obavjesti za novinare opisala ovaj album rariteta kao alternativnu povijest benda, svojevrsni pogled iz drugog kuta na njihovo stvaralaštvo. Uz live i demo snimke poslušat ćemo i par njihovih obrada, iz kojih se ističu Bob Dylan “I Shall Be Released” u suradnji sa Fleet Foxes, Nick Lowe “I Love My Label”, Gram Parsons “One Hundred Years From Now” i Steely Dan “Any Major Dude Will Tell You. Naravno i svevremenska “True Love Will Find You In The End” je uključena.

Od punka do countrya i svega između i poslije, izdanje koji prati svih 20 godina i sve promjene u zvuku dragoga nam Wilca. Mnoge od ovih snimki su kolale po internetu i od ruke do ruke, sada su tu napokon u službenom izdanju, will comply.

Tracklist:

1. Passenger Side (Demo)
2. Cars Can’t Escape
3. I Must Be High (Live)
4. Promising
5. Handshake Drugs (First Version)
6. Bob Dylan’s 49th Beard
7. I’m The Man Who Loves You (Live)
8. One Hundred Years From Now
9. A Magazine Called Sunset
10. Who Were You Thinking Of (Live)
11. Any Major Dude Will Tell You
12. A Shot In The Arm (Remix)
13. Hate It Here
14. I Am Not Willing (with Syd Straw)
15. I Shall Be Released (with Fleet Foxes) [Live]
16. She’s A Jar (Austin Demo Version)
17. Jesus, Etc. (with Andrew Bird) [Live]
18. No More Poetry
19. True Love Will Find You In The End
20. Via Chicago (Austin Demo Version)
21. Airline To Heaven (Alternate Version)
22. I Love My Label
23. ELT (King Size Demo Version)
24. Impossible Germany (Live)
25. Blasting Fonda
26. Let Me Come Home
27. At My Window Sad And Lonely (Jeff Tweedy Solo Version)
28. Student Loan Stereo
29. Passenger Side (Live)
30. More Like The Moon

–QRT

autor: Gaal, 17/11/2014

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Nagradna igra / The Gaslight Anthem

18/10/2014.

The Gaslight Anthem, jedan od najvažnijih američkih rock bendova posljednjih deset godina, dolaze u Tvornicu kulture 9. studenog na svoj prvi i jedini koncert u Hrvatskoj i regiji. Nastup u Tvornici kulture 9. studenog dio je velike europske turneje koja počinje 29.listopada u Njemačkoj. Na popisu je zasad 18 koncerata, a zagrebački nastup je jedini u Hrvatskoj i našoj regiji. Uz malo sreće i malo znanja možete osvojiti ulaznicu za ovaj događaj koji se ne propušta! Kako ulaznica može biti vaša provjerite ulaskom u ovu najavu.

Indiequeens U Gostima

30/11/2015.

U ovotjednom izdanju QRT radio showa nastupaju poznate ST štovateljice fine glazbe i vjerne slušateljice naše male emisije, Kike McC. i Petra Tracey, koje vam predstavljaju glazbu bendova i solo izvodjača čije su koncerte pohodile u zadnje vrijeme. Uključite se na vrijeme i poslušajte što su vam to lijepoga spremile naše mlade dame.

Best Of 2014 So Far / New Sleaford Mods Release

28/04/2014.

Sve je rečeno u naslovu, budite uz radio aparate na vrijeme! QRT!!

2019 Remains

20:00–22:00 Ponedjeljak 2.3.2020.

Neodpleyana hrpa pjesmuljaka iz prošle sezone. QRT!!

Tjedna rotacija

Arhiva

SAULT / Untitled (Black Is)

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

VALENTINO BOŠKOVIĆ / Amorella

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

Kampanari / Kampanari EP