KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Warm Up – Indirekt festival 2018

18:00–19:00 Četvrtak 7.6.2018.

S Indirektom se volimo javno od samih početaka. To je festival na kojem su prve glazbene korake napravili sad već svima nama poznati glazbenici poput Lovely Quinces, Jonathana, Punčki, NLVa, Sare Renar, a i idejnog začetnika ove emisije Tomislava Gracina. 2016. godine smo i same posjetile festival te ostale oduševljene odličnom atmosferom, lokacijom, popratnim programom i ono nama najvažnije – glazbom. Svake godine nas organizatori pozitivno iznenade svojim glazbenim ukusom dovodeći neafirmirane, nezavisne umjetnike koji svojim talentom ostavljaju trag na pozornici. Jako puno dobrih glazbenika smo otkrili upravo na Indirektu – Brothers in Law, Middlemist Red, ROLO, Karmakoma, Alex Kelman…

Kao i svake godine zagrijavamo se za ovogodišnje izdanje festivala koje će se održati od 7.-10.6. u Umagu, točnije u Savudriji, te slušamo i predstavljamo kompletan line-up:

Bee Bee SeaDogs In KavalaDope CalypsoJuneNeon LiesSUN USvemirkoThe Yellow Traffic LightTús Nua, Ichabod, Bastion, Mary May, Pi, Nina Bajsić i Ivica. 

Književni krug Indirekta ove godine čine Nina BajsićDunja MatićSven Popović i Maja Klarić. Nina Bajsić je autorica nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama. Radi u kazalištu, piše i objavljuje poeziju te kratke priče. No ono po čemu je još poznata, a što ćete imati priliku čuti i na Indirektu, jest njezina zbirka pjesama kojima je ušla u konkurenciju za nagradu Na vrh jezika. Dunja je na hrvatskoj književnoj sceni debitirala romanom Troslojne posteljine, Sven se vraća na krilima netom obavljenoga romana Uvjerljivo drugi, a kako prohodati Japan u 50 dana moći ćete saznati od Maje Klarić, putopiskinje i šumske pjesnikinje koja će na festivalu održati radionicu blackout poetry.

Ono što je važno spomenuti je da se i dio naše KLFM redakcije sprema na odlazak u Umag kako bi predstavili, projekt Radio na cesti koji će se u sklopu festivala održati 9. lipnja u popodnevnim satima uz panel Radio outside the box, a sa sobom dovode i Cuisine DubMarka RudelićaIliju Ludvig + KLFM Soundsystem.

Umjetnički dio festivala, onaj koji ostavlja najduži trag, ugostit će Ivanu BajcerLuciju Žuti i Gorana Novakovića iz Hrvatske, te Davora Gromilovića iz Srbije, dok festivalska vrata otvara Kolektiv EMGE izložbom Under cover, u sklopu koje možete otkriti covere regionalnih bendova.

Posjetitelji se osim gledanja koncerata, slušanja poezije i panela mogu prijaviti i na ove radionice:

Kompletan program i sve informacije možete potražiti na: https://www.facebook.com/events/2033056350292220/

 

autor: Tonska Proba, 07/06/2018

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Predstavljamo Tate Romanova

18:00–19:00 Četvrtak 6.6.2019.

Danas su s nama u studiju Tate Romanova – novi glazbeni projekt na hrvatskoj sceni

Slušamo Rolo, Pridjeve i nove Indirekt izvođače

18:00–19:00 Četvrtak 6.4.2017.

+ dijelimo karte za koncert

Sunset session

18:00–19:00 Četvrtak 17.5.2018.

Prije pohoda na festivale i koncerte kojima obiluje ovogodišnja sezona, opustit ćemo se uz glazbene novitete, pokoju staru numeru i…

Kompletiran line up Indirekt festivala

18:00–19:00 Četvrtak 11.5.2017.

Indirekt Art & Music Festival, 01-04.062017., Umag, Kamp Veli Jože

Tjedna rotacija

Arhiva

JANKO NILOVIĆ AND THE SOUL SURFERS / Maze of Sounds

ELVIS COSTELLO / My Aim is True (1977)

BICEP / Saku (feat. Clara La San)

AMIRALI / Past to Present

THE WAR ON DRUGS / Live Drugs

REPETITOR / Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji