KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Vatromet

Novi Brnoson, Ghostface i BBNG, Honey Cocaine i misteriozni jahač prikrivenoga glasa koji repa na hrvatskom.

Uvijek mi je bilo fascinantno koliko puta ljudi koji slušaju našu emisiju (osim hardcore, gangsta swag igrača) kažu da ne razume pola stvari koje Pero i ja govorimo. Pa evo kada ne budete razumjeli nešto dok slušate na mixclodu “Radio_Los_Santos” ili live na klfm.org , iskonu, Bnetu ili pak MaxTvu, upalite ovaj naša elektronski rječnik (bez ikakvog redoslijeda, struja svijesti):

“Vatra” – Ovu riječ većinom Pero izgovara kada je jako uzbuđen za neku pjesmu koja slijedi ili upravo puštena u eter ili ćemo je tek poslušati. Često se koristi u frazi – “That shit fire!”
“Sranje” – Koristimo je oboje često, ne, ne mislimo da je sranje kao sranje/loše, nego mislimo na pjesmu/album u frazi – “Ovo sranje mi je baza”
“Baciti drop” ili “Bacio je novu stvar” općenito “bacit, baca, bacit će” – Možda najčešće iskorištene fraze na našoj emisiji. Idemo redom.
“Bacit-baca-bacit će/Bacio je novu stvar” – Neko je izdao album/pjesmu, ili će izdati.
“Baciti drop” – Oho, ovo je kompleksno, u studiju imamo kabel preko kojeg možemo puštati zvukove s mobitela i naravno kompjutera, pa imamo aplikacije s DJ zvukovima (sirene i sranja) i adlibovima repera. Pero klikne i baci drop, drop = istoimena aplikacija. Često zna biti iritantno.
“Adlib” – Svaki reper ima nešto po čemu je prepoznatljiv pa kada čujete od Rick Rossa “wooh” to je njegov adlib ili kad čujete od Drakea plač.
“Vatromet” – Pero je previše koristi, pogledaj pod “Vatra” pa podebljaj do 11. Shoutout.
“Igra” ili “Vrti/drži igru” – Često koristim ovaj izraz, “Igra” znači praktički cijeli rap svijet ako se mogu tako izraziti ili trenutno stanje u rapu u kojem jedan izvođač izrazito dominira tj. vrti igru.
“Beat, flow” – Ovo je sad za totalne početnike, beat ritam uz koji izvođač slaže rime i repa s nekim određenim flowom tj. stilom, kojim ritmom rimuje sva ta sranja.
“Boom-bap” – Stari rap , 80te, 90te (pogotovo East Coast), svi moraju to preslušati. Ima ga i danas, dosta manje.
“Breakfast Club” – Najpopularnija rap radio emisija.
“First Reaction” – Prvi put da slušamo album i puštamo u eter i skačemo.
“Pumped” – Netko je napaljen od izvođača na beatu, ima bolestan flow, ili smo mi na emisiji na kreatinu.
“Kreatin” – Googlajte.
“Hook” – Refren.

Nadam se da sam mnogo toga pojasnio, možda sam nešto zaboravio. Poslušajte nas na mixcloudu, pogotovo našu top 10 listu. 20i30h VČRS!

autor: petar, 09/01/2015

, , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Hip Hop 101

16/10/2015.

Run the Jewelsi , Bone-Thugsi, novi The Game i neke domaće kmice za 101. epizodu RLS-a.

Bambus

21:30–0:00 Petak 21.4.2017.

Još se oporavljamo od bombe koju je Kendrick bacio prošli tjedan.

The Devil is a Lie

05/12/2014.

Ovaj petak puštamo nove albume od J. Colea, Ghostfacea i PRhymea nove mixtapeove od Ludacrisa i A$AP Ferga. Osim toga imamo novu stvar s GTA V od Danny Browna i Action Bronsona, novu stvar od Dillon Coopera i još masu toga.

Zlatni Santos

19/12/2014.

It’s that time of the year again. U najavi pročitajte nešto o 20 najboljih albuma ove godine, a u emisiji započinjemo s odbrojavanjem top 10 albuma godine.

Tjedna rotacija

Arhiva

M WARD / Migration Stories (2020.)

BOBBY WOMACK / The Poet (1981)

DIRTY PROJECTORS / Overlord

LIXON / Disco House Karantena

BILL WITHERS / Live at Carnegie Hall

Mayales / svima želim Raj za sve (Aquarius records 1999)