KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Vatromet

Novi Brnoson, Ghostface i BBNG, Honey Cocaine i misteriozni jahač prikrivenoga glasa koji repa na hrvatskom.

Uvijek mi je bilo fascinantno koliko puta ljudi koji slušaju našu emisiju (osim hardcore, gangsta swag igrača) kažu da ne razume pola stvari koje Pero i ja govorimo. Pa evo kada ne budete razumjeli nešto dok slušate na mixclodu “Radio_Los_Santos” ili live na klfm.org , iskonu, Bnetu ili pak MaxTvu, upalite ovaj naša elektronski rječnik (bez ikakvog redoslijeda, struja svijesti):

“Vatra” – Ovu riječ većinom Pero izgovara kada je jako uzbuđen za neku pjesmu koja slijedi ili upravo puštena u eter ili ćemo je tek poslušati. Često se koristi u frazi – “That shit fire!”
“Sranje” – Koristimo je oboje često, ne, ne mislimo da je sranje kao sranje/loše, nego mislimo na pjesmu/album u frazi – “Ovo sranje mi je baza”
“Baciti drop” ili “Bacio je novu stvar” općenito “bacit, baca, bacit će” – Možda najčešće iskorištene fraze na našoj emisiji. Idemo redom.
“Bacit-baca-bacit će/Bacio je novu stvar” – Neko je izdao album/pjesmu, ili će izdati.
“Baciti drop” – Oho, ovo je kompleksno, u studiju imamo kabel preko kojeg možemo puštati zvukove s mobitela i naravno kompjutera, pa imamo aplikacije s DJ zvukovima (sirene i sranja) i adlibovima repera. Pero klikne i baci drop, drop = istoimena aplikacija. Često zna biti iritantno.
“Adlib” – Svaki reper ima nešto po čemu je prepoznatljiv pa kada čujete od Rick Rossa “wooh” to je njegov adlib ili kad čujete od Drakea plač.
“Vatromet” – Pero je previše koristi, pogledaj pod “Vatra” pa podebljaj do 11. Shoutout.
“Igra” ili “Vrti/drži igru” – Često koristim ovaj izraz, “Igra” znači praktički cijeli rap svijet ako se mogu tako izraziti ili trenutno stanje u rapu u kojem jedan izvođač izrazito dominira tj. vrti igru.
“Beat, flow” – Ovo je sad za totalne početnike, beat ritam uz koji izvođač slaže rime i repa s nekim određenim flowom tj. stilom, kojim ritmom rimuje sva ta sranja.
“Boom-bap” – Stari rap , 80te, 90te (pogotovo East Coast), svi moraju to preslušati. Ima ga i danas, dosta manje.
“Breakfast Club” – Najpopularnija rap radio emisija.
“First Reaction” – Prvi put da slušamo album i puštamo u eter i skačemo.
“Pumped” – Netko je napaljen od izvođača na beatu, ima bolestan flow, ili smo mi na emisiji na kreatinu.
“Kreatin” – Googlajte.
“Hook” – Refren.

Nadam se da sam mnogo toga pojasnio, možda sam nešto zaboravio. Poslušajte nas na mixcloudu, pogotovo našu top 10 listu. 20i30h VČRS!

autor: petar, 09/01/2015

, , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Hysteria

20:30–23:00 Petak 13.3.2020.

U večerašnjoj epizodi RLS-a slušamo jedan od najiščekivanijih albuma u povijesti hip hopa, riječ je naravno o debitantskom albumu Jay…

Najava godine

12/12/2014.

Novi folder Kiše Metaka i novi album od Nicki Minaj. Special guest u studiju za našu zadnju emisiju prije top 10 countdowna koji kreće od sljedećeg tjedna.

Beefy

24/07/2015.

Ghostface Killah je startao beef s Bronsolinom ravno na redditu, Meek Milly beefa s Drakeom i to prilično ozbiljno, Nicki je u tom twitter beefu s Taylor Swift, Peter Rosenberg proziva Charlamagnea po internetu, miris govedine je u zraku…

Istinita priča

20/11/2015.

Logic, Freddie Gibbs, Kirk Knight, Talib Kweli & 9th Wonder imaju nove albume. Mac Miller surađuje s Migosima. Novi Yung Lean…

Tjedna rotacija

Arhiva

MOGWAI / As The Love Continues

DAFT PUNK / Random Access Memories (2013)

MOTORAMA / Pole Star

DANIEL MILLER / Festival Forte

MICHAEL KIWANUKA / Out Loud!

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)