KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA / First World Problem

Prvi službeni singl još od 2015. i jedne od najboljih stvari te godine “Multi Love”, za novozelandsko-američki projekt Unknown Mortal Orchestra. Spori i tamni disko, zvukom skoro pa direktna referenca te homage najboljem što je za sobom ostavio veliki Prince.

16abr2016---ruban-neilson-da-banda-unknown-mortal-orchestra-se-apresenta-no-segundo-dia-do-coachella-festival-2016-em-indio-na-cal

Prvi službeni singl još od 2015. i jedne od najboljih stvari te godine “Multi Love”,za novozelandsko-američki projekt Unknown Mortal Orchestra. Spori i tamni disko,zvukom skoro pa direktna referenca te omage najboljem što je za sobom ostavio veliki Prince. Pjevač Ruban Nielson se još jednom dokazuje kao jedan od najinventivnijih vokalista i autora današnjice. Tekstualno, UMO i nisu baš tako rasplesani kao što na prvu zvuče i kako Ruban objašnjava “The feeling that you’re trying to build your life and get what you need while a decadent world falls apart around you.” i nije baš nekakvo svjetlo na kraju tunela. Tako da, držimo se ovaj put više glazbe a manje velikih svjetskih problema.

autor: el5egundo, 30/05/2016

,

Vezane objave

Arhiva

PORTO MORTO / Isplazi krovove

29/02/2016.

KLFM i Porto Morto imaju poseban odnos još od prošlogodišnjeg “Radija na cesti”, u Splitu. Avantura dovođenja mnogoljudnog i mladog benda, sa par singlova na bandcampu i bez horde fanova i hipstera, izazivao je masovno podizanje obrva i unutar našeg radijskog kolektiva. Porto Morto su svojim nastupom debelo opravdali naše povjerenje te još više učvrstili tu sretnu misao kako smo dobili svježe i vanserijsko ime na domaćoj glazbenoj sceni.

THE LAST SHADOW PUPPETS / Aviation

12/04/2016.

Sreća njihova da nisu pretenciozni i da bez obzira na sve vizualne i produkcijske stilizacije i dalje izbacuju punokrvne hitove iz “onog nekog drugog vremena” kad je glazba bila drama. Ili komedija.

CHILDISH GAMBINO / This Is America

07/05/2018.

Glumac, komičar, redatelj i prije svega glazbenik Childish Gambino objavljuje spot s prvim novim materijalom od kada je izdao fenomenalni “Awaken My Love!” prije dvije godine.

RADIOHEAD / Spectre

28/12/2015.

Kad pod borom dobiješ ovakvo iznenađenje, ne puštaš ga iz ruku i čini ti snošljivim svu ovu blagdansku kakofoniju zvončića, petardi i urlika čestitara.

Tjedna rotacija

Arhiva

AZYMUTH, ALI SHAHEED MUHAMMAD, ADRIAN YOUNGE / Jazz Is Dead 4

YO LA TENGO / Summer Sun(2003.)

BILL CALLAHAN & BONNIE PRINCE BILLY / Miracles ft Ty Segall

FATBOY SLIM / Back To Mine (R)

FUN BOY THREE / Live On The Test (1983)

THE CHWEGER / Berge Istra (Soundtrack)