KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

A Tribe Called Quest / We Got It from Here… Thank You 4 Your Service

A Tribe Called Quest izdaje svoj posljednji album “We Got It from Here… Thank You 4 Your Service”

A Tribe Called Quest, legendarna newyorška hip hop grupa, nakon dugih 18 godina mirovine izdaje svoj novi album. Riječ je o projektu od 16 stvari podijeljenih na 2 diska na kojem gostuju neki od najzanimljivijih aktualnih repera poput Kanye Westa, Kendrick Lamara, Andre 3000 i Busta Rhymesa te neki poznati glazbenici poput Elthon Johna i Jack Whitea. Q-Tip je rukom napisanom porukom koju je objavio na društvenim mrežama najavio datum izlaska albuma, također navodi da je glavna motivacija njihovog ponovnog povratka u studio zajednički nastup kojeg su imali na The Tonight Show-u.

Album su počeli snimati prije smrti Phife Dwaga koji je preminuo početkom ove godine od komplikacija s dijabetesom pa ga se ipak može čuti na nekim stvarima na albumu. Tekstovi koje je Phife stigao snimiti su pažljivo raspoređeni po albumu. Q-Tip je u intervjuu za New York Times rekao: “It’s so hard for me to sit in there and hear his voice. Sometimes I just have to like take a break and walk away. It gets heavy. It doesn’t necessarily get sad, it just gets heavy. I literally feel the energy from him when I hear his voice.“. Ostatak originalne postave (Ali Saheed Muhammad i Jarobi White) je također tu.

Q-Tip u poruci također kaže da je zbog smrti Phife ovo posljednji album koji će A Tribe Called Quest izdati te time stavlja točku na i stvaralaštva nevjerojatno utjecajne grupe koja se može pohvaliti s dva albuma koja su praktički oblikovala zvuk east coast hip hopa početkom devedesetih: “Midnight Marauders” i “The Low End Theory”.

autor: petar, 16/11/2016

,

Vezane objave

Arhiva

MICK HARVEY / Intoxicated Women (2017.)

17/01/2017.

Srijedom i subotom od 15.00 h

Horsebeach – II

25/11/2015.

Nakon vrlo brzo rasprodanog prvijenca, Ryan Kennedy, ovaj put pojačan bendom proširuje zvučnu paletu te dalje radi na tom suptilnom gitarskom zvuku 80-ih. Prve dvije riječi koje padaju na pamet kao opis ovog djela su sanjivo i melodično. Ploča idealna za nostalgično prisjećanje na lijepo vrijeme kojemu smo svjedočili sve do prije par dana.

BRITANNY HOWARD / Jaime

15:00–16:00 Srijeda 2.10.2019.

Prvi solo album izvan matičnog benda Alabama Shakes, Britanny Howard je posvetila svojoj preminuloj sestri Jaime.

JACQUES GREENE / Dawn Chorus

15:00–16:00 Subota 2.11.2019.

Drugi album kanadskog producenta koji se predstavlja imenom Jacques Greene nadmašuje njegov prvijenac Feel Infinite iz 2017 godine. Dawn Chorus…

Tjedna rotacija

Arhiva

KNXWLEDGE / 1988

STEREOLAB / Cobra and Phases Group Play Voltage in the Milky Night (1999)

THE AVALANCHES / Running Red Lights ft. Rivers Cuomo, Pink Siifu

CARIBOU / Rough Trade Mixtape 2020

Erykah Badu – Live (1997.)

TOMA BEBIĆ / Volite se ljudožderi ( 1975. )