KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

THE JUAN MACLEAN / In a Dream (DFA2014.)

Samo udri Juane i pusti Nancy da nam šapuće kroz ta svoja slatka japanska ustašca. Uf!

Nancy i Juan u kristalno jasnom snu. Album kojeg stavite na shuffle sa ovogodišnjim Todd Terjeom i Future Islands i imate skoro trosatno ludilo od retro stabova i detroitskih kickova, pulsirajućeg trendy Giorgio basa i vokala, tih super vokala koji ovaj Macleanov glazbeni manifest stavljaju u kategoriju punokrvne plesne pop glazbe. I nema više te tužne suzice u oku jer je James Murphy rekao never more. The Juan Maclean su prvi DFA bastion i sve one fore koje nam je već spomenuti JM prodavao u svom matičnom bendu, mogu se čuti kod Macleana i nisu dosadne i nisu predvidive jer Maclean postavlja taj neki svoj mantrički zvuk i čini se ko da iz svake stvari, negdi u backu, čujemo Tribulations ups.. Accusations.

I ne smeta to nimalo.

Samo udri Juane i pusti Nancy da nam šapuće kroz ta svoja slatka japanska ustašca. Uf!

Tracklist:

A Place Called Space
Here I Am
Love Stops Here
You Were A Runaway
Running Back To You
I’ve Waited So Long
Charlotte
A Simple Design
The Sun Will Never Set On Our Love

autor: el5egundo, 16/09/2014

,

Vezane objave

Arhiva

GULP / All Good Wishes

15:00–16:00 Subota 18.8.2018.

Drugi album glazbenog projekta basiste dobro nam znanog i dragog velškog benda Super Furry Animals.

BRITANNY HOWARD / Jaime

15:00–16:00 Srijeda 2.10.2019.

Prvi solo album izvan matičnog benda Alabama Shakes, Britanny Howard je posvetila svojoj preminuloj sestri Jaime.

MARIANNE FAITHFULL / Give My Love to London

26/09/2014.

Dvadeset dugosvirajućih projekata u pedeset godina karijere je uistinu impozantna brojka, kojom se rijetki mogu pohvaliti. Imajući to u vidu, Marianne Faithfull i njen najnoviji album ‘Give My Love to London’ su i više nego zahvalan izbor za aktualni album tjedna, posebice kad se u obzir uzme činjenica da je riječ o izvrsnom, atmosferičnom uradku kojemu su doprinos dala i zvjezdana imena poput Nicka Cavea, Steve Earlea, Rogera Watersa ili Warrena Ellisa. I tek još jedna napomena tehničke prirode – od ovog tjedna ciklus rotacije ‘albuma tjedna’ jest od subote do subote, uz emitiranje subotom u 15.00 h, te reprizno srijedom u 14.00 h.

IRON MAIDEN / The Book of Souls

15/09/2015.

Od odličnog “Brave New Worlda” do donedavno posljednjeg i relativno prosječnog “Final Frontiera”, Maiden ulazi u fazu pauze i nekako je utihnuo, što Dickinsonov (na sreću izliječeni) rak nije nikako olakšao. Napokon, nakon tog nesretnog hiatusa, napokon nam je došao “The Book Of Souls”, do sada njihov najvjerojatnije najambiciozniji album. Da li se iza relativno minimalističkog covera krije novo remek-djelo koje će fanovi pamtiti? To ćemo vama prepustiti.

Tjedna rotacija

Arhiva

M WARD / Migration Stories (2020.)

BOBBY WOMACK / The Poet (1981)

DIRTY PROJECTORS / Overlord

LIXON / Disco House Karantena

BILL WITHERS / Live at Carnegie Hall

Mayales / svima želim Raj za sve (Aquarius records 1999)