KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Devil, Probably

12:00–14:30 Nedjelja 10.6.2018.

Imajući u vidu da današnja Gistro FM epizoda ima redni broj 666, jasno je zašto Elvis Prisli, Nik Kejv, Prefab Sprout, Krista Bel, OP8 i Palace Brothers pevaju o đavolu..

Imajući u vidu da današnja Gistro FM epizoda ima redni broj 666, jasno je zašto Elvis Prisli, Nik Kejv, Prefab Sprout, Krista Bel, OP8 i Palace Brothers pevaju o đavolu, odnosno zašto se cela ovonedeljna emisija zove The Devil, Probably.

Wooden Shjips ne samo da su snimili jedan od dva albuma nedelje, već je njihov “V” već sad u konkurenciji za ploču godine. Psihodelična vožnja u stilu Can, Velvet Underground, Kurta Vajla i War on Drugs, uz melodije koje poseduju masni lični pečat, čine ovu ploču jednom od najlepših koju su Wooden Shjips snimili u karijeri.

Ako voilte Demijena Rajsa i Eliota Smita, trebalo bi obratiti pažnju na najnovije izdanje irskog singer songwrittera Findli Brauna. Savršen balans između akustičnih pop hitova i folk balada, čine četvrtu Braunovu ploču najlepšom koju je snimo do sad. Album nedelje broj dva.

Posle dokumentarca “Searching for Sugar Man” svi smo saznali ko je Rodrigez, a njegov debi iz 1970. “Cold Fact” je današnji Gistro evergreen. Reč je o remek-delu na kom se nalazi nekoliko pesama koje su dostojne nekih ploča Boba Dilana i Leonarda Koena.

Od noviteta, tu je još novi singl za Marka Lanegana i Djuka Garvuda, debi album zagrebačkog psihodeličnog sunshine-pop benda Mayales, nove pesme za Tunng, Breda Meldaua i Prefuse 73.

Društvo nam prave i Jarboli, The Thrills, Demijen Rajs, Rej Lamontanj, Stiven Malkmus i mnogi drugi.

Ovo je pretposlednja Gistro FM epizoda pred dvomesečnu letnju pauzu, tako da imajte to u vidu dok je budete gustirali….uz kafu, cigaretu, čašu pića ili nekog četvrtog đavola.

autor: Ante Marković, 10/06/2018

Vezane objave

Arhiva

MUZIKA ZA JULSKE NOĆI

12:00–14:00 Nedjelja 2.7.2017.

Pošaljite brige na godišnji odmor, skršite budilnik, zakasnite na žurku sa osobom koju volite, izgužvajte sve čaršave, umažite majicu sokom iz lubenice i odvrnite do daske današnju Gistro FM epizodu.

Zvuci leta

12:00–14:30 Nedjelja 25.6.2017.

Pustite ove letnje zvuke da se raskomote u vašim ušima i uživajte…

Sharks patrol these waters

12:00–14:30 Nedjelja 11.2.2018.

Zato što mnogo volim dvominutni hit benda Morphine, zato što danas puštam nekoliko pesama koje imaju “shark” u nazivu, zato što mi je onaj stari model sitroena omiljeni auto..

Come pick me up

12:00–14:30 Nedjelja 15.4.2018.

Današnji Gistro FM je krcat novim pločama. Ima ih čak 14. Neke su dobre, neke odlične, a neke su toliko fenomenalne, da ih slušam svaki dan od prve jutarnje kafe do one cigarete pre spavanja.

Tjedna rotacija

Arhiva

KNXWLEDGE / 1988

STEREOLAB / Cobra and Phases Group Play Voltage in the Milky Night (1999)

THE AVALANCHES / Running Red Lights ft. Rivers Cuomo, Pink Siifu

CARIBOU / Rough Trade Mixtape 2020

Erykah Badu – Live (1997.)

TOMA BEBIĆ / Volite se ljudožderi ( 1975. )