KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Devil, Probably

12:00–14:30 Nedjelja 10.6.2018.

Imajući u vidu da današnja Gistro FM epizoda ima redni broj 666, jasno je zašto Elvis Prisli, Nik Kejv, Prefab Sprout, Krista Bel, OP8 i Palace Brothers pevaju o đavolu..

Imajući u vidu da današnja Gistro FM epizoda ima redni broj 666, jasno je zašto Elvis Prisli, Nik Kejv, Prefab Sprout, Krista Bel, OP8 i Palace Brothers pevaju o đavolu, odnosno zašto se cela ovonedeljna emisija zove The Devil, Probably.

Wooden Shjips ne samo da su snimili jedan od dva albuma nedelje, već je njihov “V” već sad u konkurenciji za ploču godine. Psihodelična vožnja u stilu Can, Velvet Underground, Kurta Vajla i War on Drugs, uz melodije koje poseduju masni lični pečat, čine ovu ploču jednom od najlepših koju su Wooden Shjips snimili u karijeri.

Ako voilte Demijena Rajsa i Eliota Smita, trebalo bi obratiti pažnju na najnovije izdanje irskog singer songwrittera Findli Brauna. Savršen balans između akustičnih pop hitova i folk balada, čine četvrtu Braunovu ploču najlepšom koju je snimo do sad. Album nedelje broj dva.

Posle dokumentarca “Searching for Sugar Man” svi smo saznali ko je Rodrigez, a njegov debi iz 1970. “Cold Fact” je današnji Gistro evergreen. Reč je o remek-delu na kom se nalazi nekoliko pesama koje su dostojne nekih ploča Boba Dilana i Leonarda Koena.

Od noviteta, tu je još novi singl za Marka Lanegana i Djuka Garvuda, debi album zagrebačkog psihodeličnog sunshine-pop benda Mayales, nove pesme za Tunng, Breda Meldaua i Prefuse 73.

Društvo nam prave i Jarboli, The Thrills, Demijen Rajs, Rej Lamontanj, Stiven Malkmus i mnogi drugi.

Ovo je pretposlednja Gistro FM epizoda pred dvomesečnu letnju pauzu, tako da imajte to u vidu dok je budete gustirali….uz kafu, cigaretu, čašu pića ili nekog četvrtog đavola.

autor: Ante Marković, 10/06/2018

Vezane objave

Arhiva

Moj život u sobama

12:00–14:30 Nedjelja 18.2.2018.

Za koji dan, Gistro FM slavi 13. rođendan.

‘Ajmo odavde

12:00–14:30 Nedjelja 28.1.2018.

“We’ll pick berries and recline / Let’s hit the road dear friend of mine / Wave goodbye to our thankless jobs / We’ll drive for miles maybe never turn off “

Be at Peace With Yourself

12:00–15:00 Nedjelja 23.2.2020.

Ništa nije važno kao biti dobar sa samim sobom. Bez toga svakom uspehu fale prva dva slova. Istina, ako imate…

MUZIKA NIZ KOJU SE CEDI LETO

12:00–14:30 Nedjelja 16.7.2017.

Ovaj Gistro FM idealan je za ona jutra koja mirišu na marmeladu i puter, za lenje dane kada je vreme sporije od srpske birokratije i za godišnje doba prepuno onih nedelja u kojima si ništa ne mora.

Tjedna rotacija

Arhiva

LIANNE LA HAVAS / st

PARLIAMENT/ Mothership Connection (1975)

ANDERSON.PAAK / Lockdown

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22