KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

THE CORAL / Wrapped Up In Blue

Ovotjedni je Powerplay skaldba “Wrapped Up in Blue” s upravo objavljenog albuma “The Curse of Love” liverpulskog (OK, dolaze s poluotoka Wirral, no nećemo sitničariti) pop folk sastava The Coral. Ono znakovito jest da je pjesma, kaio i čitav album, nastala još davne 2006., no materijal je masteriran tek ovog ljeta. Zašto? Ne postavljajte suvišna pitanja već uživajte u ovom izvrsnom powerplayju!

 

The Coral, izgleda, izvode nekakvu igru objavljujuči nakon četverogodišnje stanke album koji je nastao još davne 2006. Zvuči čudno? Možda, no ova vremenska distanca nipošto nije prepreka ili nešto što može utjecati na kvalitetu materijala. Ovotjedni Powerplay, inače najavna skladba dotičnog albuma uostalom najbolje govori tome u prilog!

Usput kazano, taj dugo očekivani album se zove The Curse of Love, a nakon višegodišnjeg tavorenja po podrumskim spremištima vrpca, danju je svjetlost ugledao kasnog rujna 2014. Stvari se u međuvremenu nisu bitno promjenile – The Coral i dalje vješto spajaju mladalački polet s lepršavim psihodeličnim naslijeđem šezdesetih (Byrds, CSN&Y), a rezultat je pitki ali ne i banalni suvremeni pop folk.

Coral1

Što još reći? Uživajte u ovotjednom Powerplayju, pjesmi Wrapped Up in Blue, te pružite šansu sastavu koji se odaziva na ime The Coral. Vrijedno je pokušaja!

autor: Vjeran Stojanac, 27/10/2014

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

SUFJAN STEVENS / Tonya Harding

01/01/2018.

Uklizavamo u 2018. uz novi singl Sufjana Stevensa i njegovu osobnu posvetu jednoj od posebnijih američkih heroina, umjetničkoj klizačici Tonyi Harding. Led, bijelo, nova godina, Sufjanove riječi…

NEŽNI DALIBOR / U Slojevima

13/12/2015.

Nežni Dalibor sa singlom “U Slojevima” najavljuje svoj četvrti studijski album istog imena kojemu se možemo nadati nekad u proljeće sljedeće godine. Zvukovno pak, može se reći da singl nastavlja u maniri izvrsnog gitarističkog popa na koji su nas nežni momci već navikli.

THE LAST SHADOW PUPPETS / Aviation

12/04/2016.

Sreća njihova da nisu pretenciozni i da bez obzira na sve vizualne i produkcijske stilizacije i dalje izbacuju punokrvne hitove iz “onog nekog drugog vremena” kad je glazba bila drama. Ili komedija.

ESC Life / Fill the Void

27/03/2017.

Da, možda postajemo malo predvidljivi sa crpljenjem materijala sa RNC kompilacije ali tu imamo toliko dobre glazbe i skroz ekskluzivnih stvari da nam čisto žao ne bit do kraja informativni.

Tjedna rotacija

Arhiva

ALGIERS / There Is No Year

THE NATIONAL / High Violet (2010)

SHE SHY / Mir

FILA BRAZILLIA / Brazilification

ELBOW / Live at Jodrell Bank

KRV U STOLICI / Krv u stolici