KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Best Albums of 2018

12:00–15:00 Nedjelja 30.12.2018.

Godina u kojoj se preseliš na drugi kontinent uglavnom je nešto specifičnija od drugih. Menjaju se jezik, vazduh, voda, klima, kultura, ulice, parkovi, valuta, ljudi i ljudi.

I ljudi.
Te promene su toliko korenite da sve živo pamtite više nego ikad. Čak i neke sitnice koje su se takvih godina desile teško se zaboravljaju. A muzika je sve osim sitnice. To znači da ploče u kojima uživaš u takvoj godini imaju posebno mesto na polici. I u srcu. Baš takvim pločama se bavimo u poslednjoj ovogodišnjoj Gistro FM epizodi.

Danas predstavljam 20 albuma koje sam najviše slušao u 2018. Dakako da ima mnogo boljih ploča od ovih sa moje liste, ali u tome i jeste čar individualnog izbora. Lični muzički izbor je kao priča o sebi. Gde sam bio, šta sam radio, šta me bolelo i šta me veselilo. Ovde nema najboljeg i najgoreg. Tu su samo ploče koje su me pomerile na razne načine. Mnoge od njih mi to još uvek rade, a za neke znam da nikad neće prestati. Nemam pojma da li je muzička 2018. bila generalno bogata ili siromašna, ali kako mi je od početka bila ogromna, mnogi albumi su mi postali baš takvi.

Sledeće nedelje vas čeka epizoda u kojoj slušamo neke od najlepših pesama iz ove godine. Što ćemo raditi i danas.

S nadom da nas od januara čekaju još luđe muzičke avanture, svima kojima nedelje mirišu na Gistro FM, želim da poželim sve najlepše u sledećoj godini.

(I ovonedeljna epizoda se u 14h emituje na Radio Aparatu, a u podne na splitskom KLFM radiju).

autor: Vladimir Skočajić Skoča, 30/12/2018

, ,

Vezane objave

Arhiva

Devojko mala

12:00–14:30 Nedjelja 27.5.2018.

Neka proleća i neke nedelje postoje zbog neke muzike.

Intervju sa Kojom i Giletom

01/05/2016.

Ispred današnje Gistro FM epizode stoji redni broj 559. Osim da ovih dana emisija proslavlja 11. rođendan, te tri cifre nam ne govore mnogo i izgledaju prilično obično. Međutim, ova epizoda je više nego posebna. Ona će ostati upamćena po tome da su gosti Gistro FM-a bili Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitchme) i Srđan Gojković Gile (Električni orgazam).

Horses

12:00–15:00 Nedjelja 7.4.2019.

Pesma oko koje se ovde sve vrti završava se stihovima “Wild horses couldn’t drag me away/ Wild horses we’ll ride them some day”. Nekih dana mislim da niko nije bolje opisao snove u manje slova.

Valjda dobro

12:00–14:30 Nedjelja 5.11.2017.

Nekada smo dobro, a nekada smo loše. Snimljeno je na hiljade pesama koje opisuju ta stanja. Međutim šta je sa onim danima kada smo valjda dobro?

Tjedna rotacija

Arhiva

MY MORNING JACKET / The Waterfall II

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

VALENTINO BOŠKOVIĆ / Amorella

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

MORE / More (1974)