THE BASEWALKS / Hello

15:00–16:00 – 11.7.2018.

Dvije godine su prošle od prvog predstavljanja benda The Basewalks na splitskom RADIJU NA CESTI. U tom svom konstantnom traženju svježe domaće glazbe, njihov prvi EP Balconism je bio pozivnica.

Ono što su nam pružili live je ostalo dobro zapisano u sjećanjima svih koji su prisustvovali. Energičnost i usviranost, lucidna glazbena rješenja i nepatvorena želja za daljnjim stvaranjem, doveli su do materijala kojeg sa pravim zadovoljstvom stavljamo kao ovotjedni album tjedna i vrtimo integralno ovu srijedu i subotu od 15:00 h.
Izdanje pod nazivom “Hello” je sve ono što su nam Basewalksi na neki način najavili. Luka i Ivana u savršenom vokalnom omjeru, Marko i ostatak instrumentalista sa mjerom i sa ostavljanjem glazbenih praznina na pravim mjestima i zidova buke na još boljim.

Od retro psihodelije Antifragile do kanadskog indie zvuka, koji kao da je ispao iz kataloga Metric ili Broken Social Scene, Cynical Sandy, sve je sa mjerom i baš onako kako bi trebalo biti jedno svjetsko glazbeno izdanje nastalo u ovoj našoj maloj zemljici.

Ponosni smo što smo The Basewalks nanjušili još dok su se glazbeno formirali kao bend ( mada Ivana Starčević, Luka Belani i Marko Levanić nikako nisu glazbeni početnici i već dosta vremena doprinose domaćoj glazbenoj sceni kroz neke ostale projekte u kojima sudjeluju ) i uvijek ćemo posebnu pažnju obratiti na sve naše “radiocestaše” i uživati u ovakvim razvojima situacije. The Basewalks su baš pravi bend i njihova zajednička glazbena intuicija se čuje iz svakog tona albuma Hello.

1. Antifragile 05:06
2. Cave 04:25
3. A64 04:12
4. Cynical Sandy 03:32
5. Dark Blue 04:14
6. TBA 05:55
7. Petula Sky 07:10

10/07/2018

autor: el5egundo

Tags: , , ,