KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

THE AVALANCHES / Wildflower

Meni je “Since I Left You” album ljeta zadnjih 16 godina. Recimo da je “Wildflower” moga biti slobodno nazvan “Since I Left You Second Time” i bez obzira na tugu koju može projicirati ostavljanje nekog, ovaj bend je baš suprotno. Sreća, osmijeh, susret, dolazak na neko omiljeno mjesto. Sve ono što glazbu približava onoj čistoj, petarpanovskoj, sretnoj misli. Uživajmo ovu srijedu i subotu u 15:00 h.

XLDA755

Možemo sad nagađati o tome šta su Avalanches radili proteklih 16 godina od remek djela “Since I Left You”. Mogli su postati vrhunski svirači bilo kojeg glazbenog instrumenta da im je to bilo napeto. Mogli su napisati detaljnu povijest australske glazbe ili kupiti semplove iz svakog kuta ove planete. A mogli su i samo živjeti svoje živote i slušati glazbu koju vole te čekati da se dogodi ono nešto što je i učinilo taj prvi album toliko bitnim za ukupnu glazbu 21 stoljeća. I mislim da se dogodilo ovo zadnje. Mada službene objave govore da se Wildflower konkretno stvarao i producirao čitavo ovo proteklo vrijeme, znamo da su članovi benda radili usporedne projekte koji su imali više ili manje veze sa glazbom i znamo da su The Avalanches danas Robbie Chater i Tony Di Blasi.
I kad stavite ovu krasotu u bilo koji izvor zvuka i odvojite si vremena za čuti sve onako kako su to opet i zamislili, u komadu i po zadanom redoslijedu, u trenu vam postane jasno da je vrijeme relativan pojam i da “Wildflower” nastavlja tamo gdje je “Since I Left You stao”. U tom mish-mashu semplova i super slatkih melodija, ovaj put dobro podebljan poprilično zvjezdanim gostima kao što su Jonathan Donahue iz Mercury Rev-a, Kevin Parker iz Tame Impala, violinist Warren Ellis, Jean-Michel Bernard, Danny Brown, MF DOOM, Father John Misty, Toro Y Moi, Jennifer Herrema, Biz Markie, Rye Rye, Jonti, David Berman …

Meni je osobno “Since I Left You” album ljeta zadnjih 16 godina.
Recimo da je “Wildflower” moga biti slobodno nazvan “Since I Left You Second Time” i bez obzira na tugu koju može projicirati ostavljanje nekog, ovaj bend je baš suprotno. Sreća, osmijeh, susret, dolazak na neko omiljeno mjesto. Sve ono što glazbu približava onoj čistoj, petarpanovskoj, sretnoj misli. Uživajmo ovu srijedu i subotu u 15:00 h.

1. The Leaves Were Falling
2. Because I’m Me
3. Frankie Sinatra (featuring Danny Brown & MF Doom)
4. Subways
5. Going Home
6. If I Was a Folkstar (featuring Toro y Moi)
7. Colours (featuring Jonathan Donahue)
8. Zap!
9. The Noisy Eater (featuring Biz Markie & Jean-Michel Bernard)
10. Wildflower
11. Harmony
12. Live a Lifetime Love
13. Park Music
14. Livin’ Underwater (Is Something Wild)
15. The Wozard of Iz (featuring Danny Brown)
16. Over the Turnstiles
17. Sunshine
18. Light Up
19. Kaleidoscope Lovers
20. Stepkids (featuring Jennifer Herrema & Warren Ellis)
21. Saturday Night Inside Out (featuring Father John Misty & David Berman)

el5egundo

autor: el5egundo, 12/07/2016

Vezane objave

Arhiva

JIM JAMES / Eternally Even

15:00–16:00 Srijeda 21.12.2016.

Čini se da je Jimu Jamesu u zadnje vrijeme draže solo nego s matičnim mu bendom My Morning Jacket.

MICHEL BENITA/ETHICS / River Silver (ECM)

05/04/2016.

Michel Benita (29.07.1954.) započeo je glazbenu karijeru u rodnom Alžiru kao gitarist dok ga jazz nije zaokupio u cjelosti te prelazi na (kontra)bas. Po emigraciji u Pariz 1981.g. odmah započinje raditi kao studijski glazbenik. 1990. godine izdaje svoj prvi samostalni album “Preferences”. Skoro dva mjeseca nakon izdavanja istog preslušavamo “River Silver” kao Album tjedna.

XIU XIU / Forget

10/01/2017.

Eklektični start dvijetisućeisedamnaeste; deset ʃuːʃuː numera iz kategorije ‘za svakog ponešto’ u srijedu i subotu u tri poslije podne.

VINYL WILLIAMS / Opal

15:00–16:00 Srijeda 22.8.2018.

Treba imat savršeno uho za posložiti sve ove nebeske harmonije u format albuma i pritom ni jednom ne pogubiti uzbudljivost i originalnost. Vinyl Williams je izdao jedan od najboljih pop albuma ikad.

Tjedna rotacija

Arhiva

PERFUME GENIUS / Set My Heart On Fire Immediately

BADLY DRAWN BOY / The Hour of Bewilderbeast (2000)

MILDLIFE / Rare Air

KENNEDY / Shine A Light On

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender