KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

THE ANTLERS / Familiars

Peter Silberman je najsretniji tužan čovjek na ovoj planeti. I dolaze ga čuti i ovi iz obližnjih galakasija. Familija.

Bend koji imas strašan osjećaj kako nas učinit neopisivo sretnim dok nam sviraju svoju pačeničku i tužnu glazbu. I to ne samo zato što, kao svi pravi hrvati, uglavnom uživamo u tome da je drugome lošije već zato što kao svaki pravi vanzemaljski došljak, sa one planete udaljene milijunima svjetlosnih godina al kažu podobnom za život ( prema našem poimanju života ), bez obzira na nerazumjevanje tog jezika procjeđenog kroz zube nekakvim polufalsetom, uživamo u otkrivanju novih načina na koji ispričati tužnu priču.

Peter Silberman je najsretniji tužan čovjek na ovoj planeti.
I dolaze ga čuti i ovi iz obližnjih galakasija. Familija.

Album Familiars izlazi službeno 17.06. i do tada ga dijelimo kroz ova dva izdanja Albuma tjedna, u utorak u 09:00h i četvrtak u 17:00h.

01 Palace
02 Doppelgänger
03 Hotel
04 Intruders
05 Director
06 Revisited
07 Parade
08 Surrender
09 Refuge

autor: el5egundo, 21/04/2014

Vezane objave

Arhiva

Drowners – s/t

13/02/2014.

Unatoč podjelama koje je izazvao u uredništvu KLFM-a, prvijenac Drownersa jest velik i veličanstven album jednog sastava koji će tek pokazati svoju istinsku veličinu. Iskreno se nadam da će kolege koji su ga nazvali dosadnim sebi priuštiti još pokoje preslušavanje i tako popraviti loš dojam za koji, nadam se, nije zaslužna glazba Drownersa, već brzinsko, letimično preslušavanje!

Grizzly Bear / Shields

22/10/2012.

Ta kozmopolitska kakofonija New York-a vjerojatno posebno uvrće moždane. Imati teret ostavštine te glazbene i svjetske metropole na plećima daje…

Beachwood Sparks – Desert Skies

24/12/2013.

Ovogodišnji, u petnaestak godina dugoj karijeri četvrti album Beachwood Sparksa ima pomalo čudnu povijest, pošto je riječ o skladbama koje su uglavnom nastale još davne 1997., a neke su od njih za ovu priliku prearanžirane i iznova snimljene. Ovo je odlična prilika da spomenuti sastav doživite u bitno energičnijem, rockerskijem izdanju, kao i mogućnost da na primjeru jednog albuma sublimirate ‘in the nutshell’ priču o američkoj indie sceni!

NENEH CHERRY / Broken Politics

15:00–16:00 Subota 10.11.2018.

Politički angažiran, ali i izrazito osoban peti studijski album Neneh Cherry.

Tjedna rotacija

Arhiva

BICEP / Isles

STEVIE WONDER / Music of my mind (1972)

GABRIELS / Love and Hate in a Different Time

MODESELEKTOR / In Session

JAY-Z / Live MTV Unplugged (2001)

NEP / POP NOT POP (Songs For New Europe 1985-1989) (2021)