KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SuperUho – Prvi Dan

Prvi dan SuperUho festivala obilježili su nastupi sastava Flogging Molly, Analene te King Khana. KLFM-ov vam izvjestitelj donosi uvid u scenska uprizorenja prva dva navedena imena.

 

Tvrđava Sv. Mihovila, Šibenik, 03. 08. 2015.

Na prvi dan Super Uha otisnuli smo se iz susjednog Splita da bi uživali u koncertima ANALENE i FLOGGING MOLLY. Po dolasku u Šibenik odmah uočavamo hrpu mladih, veselih ljudi. Snimamo da je ekipa došla sa svih strana na festival. Šibenska avantura započela je pijuckanjem pive po šibenskim kaletama, a onda put pod noge i penjemo se na vrh kule. Po dolasku na tvrđavu ostali smo paf – kakav pogled, kakvo misto, kakva atmosfera, kako dobra vibra! Veliki respekt organizatorima za ideju, a naravno i realizaciju. Penjemo se u koncertni prostor taman na nastup NIKKI LOUDER. Odličan bend iz MOONLEE records kuhinje nije nam dao disati svojim beskompromisno teškim i jako bučnim rifovima koji su se u momentima rušili na ekipu. Jako zanimljiv noiserski rock u kojem ima dovoljno smislene buke i kojom bi i stariji fanovi Sexe i Why Stakla bili oduševljeni.

Nakon prve svirke – đir, piće, sreli hrpu prijatelja. Početak koncerta, uz pivo naravno, proveli smo čavrljajući s Nathenom, basistom Flogginga. Kako smo i očekivali, raspjevani i veseli Irci iz Los Angelesa od prve minute držali su brzi i plesni ritam do usijanja. Irish punk, kombiniran s Irish folkom, distorzija + frula, bendžo i violina, guiness na stageu i – drmaj. Odsvirali su, po meni, fenomenalan koncert. Nisu zaboravili svoje najveće hitove. Odvrtilo se od “Selfish man”, “Drunken lullabies”, “Seven deadly sins”, “Devil`s dance floor” pa nadalje.

IMAG0547Dave King, vokal, više je puta srdačno pozdravio publiku koja mu je odzdravljala pivama u ruci, irskim zastavama i osmjesima. Ono što je meni stavilo srce na misto jesu mladi ljudi željni punka, željni pogoa i „šutke“, kojih nije nedostajalo. Tvrđava je vrvila od mladosti koja je zdušno pjevala Irish punk himne koje su odzvanjale sa stagea. Headlineri ove večeri zatvorili su koncert prekrasnim dvijema pjesme“Always look on bright side of life” i za sam kraj “If I ever leave this world alive”.

Nakon kratkog predaha selimo se na mali stage i tamo oduševljenju nema kraja – ANALENA, bend koji je obilježio naše underground prostore, uz bok legendarnom Debelom Precjednikui ekipi. Bend koji praši još od davne 1997., kamen temeljac Moonlee Recordsa, jako simpatični i super ljudi. Ana na vokalu razvalila je pristojno, a dabome ni vrištanje back vokala nećemo zaboraviti. Mnogi vide razne utjecaje i bendove u njima, mene je ovaj koncert strašno posjetio na bendove tipa THRICE, EMERY, iako je ANALENA totalno „svoj“ stil i sound. Hrpa emocija, isprepletena hardcoreom, rock, noise, ali i post-punk rifovima, bacila je u trans fino popunjen prostor pred stageom. Većina ekipe koju smo sreli na festival je došla upravo zbog njih. U takvom raspoloženju guštali smo do kraja svirke kada su nam za kraj ANALENA odsvirali „Guns of Brixton“ od legendarnih The Clash. Kako smo svi ujutro radili, dovršili smo piće i odpeglali za Split. Prekrasna večer i odlično koncertno mjesto. Svaka čast SuperUho festivalu i organizatorima!

Mario Bilankov

KLFM.ORG

autor: Vjeran Stojanac, 07/08/2015

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Lezbijski obilazak atenske prošlosti

0:00–0:00 Ponedjeljak 16.12.2019.

U petak, 20. prosinca u 20 sati u Galeriji kluba Kocka u Domu mladih Split otvorit će se izložba Lezbijski…

In Memoriam: Sir George Martin (1926. – 2016.)

09/03/2016.

Osmog je ožujka u devedesetoj godini preminuo Sir George Martin, čuveni britanski producent, aranžer i glazbenik; čovjek čije je klasično obrazovanje u sprezi s novovjekim pop zvukom odigralo ključnu ulogu u kreiranju suvremenog producentskog pristupa. No, u najvećoj će ga se mjeri pamtiti kao osobu koja je svojim producentskim vještinama, hrabrim eksperimentalnim pristupom te dobrohotnim savjetima zaslužna za mjesto koje Beatlesi danas zauzimaju u povijesti popularne kulture.

Drugi rođendan Adriatic Social Cluba

13/02/2020.

Adriatic Social Club poziva na slavlje drugog rođendana u subotu 15. veljače: nakon zagrijavanja u ASC-a, party seli u Judino drvo!

SuperUho festival No.5

25/07/2018.

Ljeto je već u punom zamahu i manje-više svi smo napravili planove za godišnje odmore, upisali u kalendare destinacije i…

Tjedna rotacija

Arhiva

JULIAN COPE / Self Civil War (2020.)

Napoli Segreta Vol. 2

MARKER STARLING / Waiting for Grace (ft Laetitia Sadier)

PALMS TRAX / Essential Mix

PEARL JAM / MTV Unplugged

ĐUTKO / Slušaj mala!