KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SPIKE / Orange Cloud Nine

Reizdanje i svojevrsna kompilacija radova iz ranih 80ih nizozemskog boema i ljubitelja fine elektronike i psihodelicnih harmonija, Spike Woltersa. Da je ikad vjerovao u izdavastvo i snagu diskografije vjerojatno nikada ovakav iskreni i sirov materijal nebi ni culi. Hail to D.I.Y.

Reizdanje i svojevrsna kompilacija radova iz ranih 80ih nizozemskog boema i ljubitelja fine elektronike i psihodelicnih harmonija, Spike Woltersa. Da je ikad vjerovao u izdavastvo i snagu diskografije vjerojatno nikada ovakav iskreni i sirov, pravi DIY, materijal nebi nikad ni culi. I vjerojatno nebi nikad postojala citava pop lo-fi scena . od Ariel Pinka pa sve do Jaara i njegovog Darkside-a.
Kratke glazbene skice u kojima Wolters preko sirovog metronoma ritam masine, bez potrebe za visokom produkcijom, baca te svoje uvrnute akorde, rifove i rime, cini ovo reizdanje jednim od najbitnijih glazbenih iskopina ikad.

Jako zanimljiv intervju sa autorom nedavno odradili kolege sa Juno rec.

autor: el5egundo, 06/01/2014

Vezane objave

Arhiva

Explosions in the Sky – The Wilderness (Temporary Residence Ltd., 01/04/2016)

20/04/2016.

Predivna, kaotična kontradikcija, bitka između reda i nereda, ne samo u zemaljskom krajoliku, već i u našim glavama, iako se igra emocijama, ostavlja osjećaj trajnog mira.

THE ORANGE STRIPS / Deadlines

21/01/2014.

Slušamo dugo očekivani i filigranski brušen album The Orange Stripsa.

Snarky Puppy / Culcha Vulcha

03/08/2016.

Album tjedna je uvjetno rečeno ˝neživa svirka˝ slobodne interpretacije širokog žanrovskog spektra sa dominacijom i naglaskom na groove! Culcha Vulcha disciplinira kreativni nemir u smislenu glazbenu avanturu.

MARISSA NADLER / Strangers

24/08/2016.

Njene muze su iskonske, slomljene, razočarane, nježne i same i jedinstven glas, koji ne trenutke priziva, i glazbeno i zvučno veliku Kate Bush, čini ovaj album još jednim pravim glazbenim čudom.

Tjedna rotacija

Arhiva

SUFJAN STEVENS / The Ascension

VASCO ROSSI / Bollicine (1983)

NILÜFER YANYA / Crash

ANDREW WEATHERALL / Dalton Superstore

JUANA MOLINA / ANRMAL

Valentino Bošković / Velika Praska (2020)