KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SMD

20:00–23:00 Četvrtak 9.11.2017.

Večeras u drugom satu Demosa slavimo deset godina Simian Mobile Disca.

Početkom dvijetisućitih James Ford i Jas Shaw svirali su u britanskom indie bendu Simian. Njihova stvar Never Be Alone postala je veliki hit, ali u remix verziji od Justice  – We Are Your Friends. Raspadom Simiana nastaje Simian Mobile Disco čiji je zvuk, ukorijenjen u analognoj produkciji, uspješno mutirao od electro popa do techna.

Nastupni album donio je velike singlove: It’s The Beat, I Believe, Hustler, Tits and Acid… Sljedeći album koketira s popom i uključuje vrlo uspješna vokalna gostovanja: Gruff Rhys (Super Furry Animals), Alexis Taylor (Hot Chip), Beth Ditto (Gossip), Chris Keaning (Yeasayer)..

Nakon toga svjesno odustaju od pojavljivanja u pop domeni i posvećuju se analognom techno zvuku na albumima koji su uslijedili. Objavili su i jedan live album koji su snimili u blizini nacionalnog parka Joshua Tree koristeći samo jedan synthesizer i dva sequencera.

Za spomenuti je svakako i producentski rad James Forda s drugim izvođačima. Zvuk je brusio ovim bendovima: Klaxons, Arctic Monkeys, Peaches, Florence and the Machine i Depeche Mode.

autor: Ante Marković, 09/11/2017

Vezane objave

Arhiva

Demos

06/02/2014.

Prvi val novih izdanja očekuje nas za koji tjedan, Beck je već procurio, uskoro će i Liarsi..koji nas još albumi očekuju u dviječetrnaestoj…večeras od 2o sati u emisiji (ne)popularne glazbe.

Disco Not Disco

26/03/2015.

Odabrane stvari sa trostruke kompilacije ‘Disco Not Disco’ koja zbraja eksperimentalnu stranu disca, post punka i electra iz druge polovice sedamdesetih, odnosno prve polovice osamdesetih. Večeras u emisiji (ne)popularne glazbe.

Groove

20:00–23:00 Četvrtak 13.7.2017.

Što je groove u glazbi? Kad je dobar groove? Groovamo večeras u Demosu!

Coachella

10/04/2014.

Sezona open-air festivala na Zemljinoj sjevernoj polutki započinje s kalifornijskom Coachellom. Fino izbalansirani line-up, zar ne ?! Po običaju, najzanimljiviji nastupi prenosit će se putem live stream webcasta. Vremenska razlika je -9 sati.

Tjedna rotacija

Arhiva

FUTURE ISLANDS / As Long As You Are

U2 / Achtung Baby (1991)

BICEP / Saku (feat. Clara La San)

AMIRALI / Past to Present

THE WAR ON DRUGS / Live Drugs

REPETITOR / Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji