KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SMD

20:00–23:00 Četvrtak 9.11.2017.

Večeras u drugom satu Demosa slavimo deset godina Simian Mobile Disca.

Početkom dvijetisućitih James Ford i Jas Shaw svirali su u britanskom indie bendu Simian. Njihova stvar Never Be Alone postala je veliki hit, ali u remix verziji od Justice  – We Are Your Friends. Raspadom Simiana nastaje Simian Mobile Disco čiji je zvuk, ukorijenjen u analognoj produkciji, uspješno mutirao od electro popa do techna.

Nastupni album donio je velike singlove: It’s The Beat, I Believe, Hustler, Tits and Acid… Sljedeći album koketira s popom i uključuje vrlo uspješna vokalna gostovanja: Gruff Rhys (Super Furry Animals), Alexis Taylor (Hot Chip), Beth Ditto (Gossip), Chris Keaning (Yeasayer)..

Nakon toga svjesno odustaju od pojavljivanja u pop domeni i posvećuju se analognom techno zvuku na albumima koji su uslijedili. Objavili su i jedan live album koji su snimili u blizini nacionalnog parka Joshua Tree koristeći samo jedan synthesizer i dva sequencera.

Za spomenuti je svakako i producentski rad James Forda s drugim izvođačima. Zvuk je brusio ovim bendovima: Klaxons, Arctic Monkeys, Peaches, Florence and the Machine i Depeche Mode.

autor: Ante Marković, 09/11/2017

Vezane objave

Arhiva

A Little Spaced Out (R)

20:00–23:00 Četvrtak 30.5.2019.

playlist

Moderat II

29/08/2013.

Demos – emisija (ne)popularne glazbe – u sedamnaestu sezonu emitiranja ulazi s novim Moderat albumom te zaviruje u aktualni BBC Radio 1 Essential mix by Hot Since 82.

Polugodište

19/06/2014.

Vrijeme je da pogledamo u retrovizor. Večeras u emisiji (ne)popularne glazbe slušamo stvari koje su obilježile prvu polovicu dvijetisućečetrnaeste. Plus jedno fenomenalno reizdanje !

How Music Works

19/02/2015.

Frontman Talking Headsa, David Byrne, napisao je iznimno inteligentnu i izvrsno sročenu studiju o glazbi kao umjetničkoj formi i načinu življenja. Obavezno štivo za sve koji vole glazbu i žele učiti o njoj.

Tjedna rotacija

Arhiva

Moses Sumney / græ

Sigur Rós / Ágætis byrjun (1999)

MILDLIFE / Rare Air

Mr Scruff / DJ-Kicks

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender