#slusnaobmana: The Lesser Men

– – .

Slušna obmana i klub Vinyl će utorkom u neformalnom afterwork terminu ugošćivati domaće umjetnike koji su objavili autorske albume na vinilu. Današnji gosti tribine biti će indie rock bend The Lesser Men iz Zagreba čiji je nastupni album većina regionalnih i hrvatskih muzičkih glasila uvrstila u najboljih deset albuma 2014. godine.

 

#slusnaobmana, The Lesser Men, Vinyl, 28.4.

uvod:

#slusnaobmana je od travnja 2012. do veljače o. g. išla u formatu 120-minutne mozaične emisije u noćnom programu internetskog Radija 808. Kroz kritiku, intervjuima i reportažno pokriva umjetničko djelovanje u suvremenim glazbenim žanrovima. Pobliže prati zbivanja na području klupskih scena post-free-jazza i elektroakustične improvizirane glazbe u regiji i Europi i u tom je smislu zapažena kako od lokalne i regionalne, tako i od ‘gastarbajterske’ publike…

#slusnaobmana@vinyl ugostit će svakog drugog utorka umjetnika ili umjetnicu koji je nositelj-vlasnik vinilnog izdanja kako bi se tim putem širila svijest o postojanju tog medija u okviru domaće i regionalne alternativne scene. Osim izvođenjem svoje glazbe, dotični će se umjetnik javnosti i pobliže predstaviti, a čitav će format biti snimljen i dostupan za kasnije preslušavanje putem podcasta…

Voditelj i moderator tribine je – Vid Jeraj

Klub Vinyl će utorkom u neformalnom afterwork terminu ugošćivati domaće umjetnike koji su objavili autorske albume na vinilu. Današnji gosti tribine biti će indie rock bend The Lesser Men iz Zagreba čiji je nastupni album većina regionalnih i hrvatskih muzičkih glasila uvrstila u najboljih deset albuma 2014. godine.

Dakle, jedan od ključnih događaja u domaćoj diskografiji prošle godine je i osnutak Noisy Night etikete, zahvaljujući kojoj smo dobili i album “Vacation Freeze” zagrebačkog benda The Lesser Men. Za razliku od bliskih im college-rock sastava 90s zvuka koji također objavljuju albume u protekloj i ovoj godini, progovaranje o iskustvu osobnog gubitka otvorilo je muški senzibilitet najavljen u imenu benda. Osnivači pod-etikete My Room Records, korijenje imaju u sijaset bendova koji se zapliću još od ranih 90-ih, poput Tom Violence (Art & Music), Casual Elvis, The Moody Brooders, Mutual of Omaha i Texaco Motor Oil.

10420214_1532366260310743_3691190067849374581_n

SINOPSIS

POČETAK 18,05

UVOD jingl / podloga (Trojnik, „Moje uho ima ostre robove“ )

razgovor/ predstavljanje – vladimir Basić, branko skendžić, denis brčić (8 minuta)

Lesser Men – „Summers Back“ track

 

mjuza po izboru/ inspiracija/ Blindfold Test.

1  PIXIES „Bailey’s „Walk“

2  PAN SONIC „live 3“

3  MEAT PUPPETS „Tumblin Tumbleweeds“

Performans 1 – 18,27 – 18,43

4 sa predstojećeg EP-ja i alias benda „The Better Girls“ 15 min

intw,

18,49   performans 2

2 stare 2 nove

Najava: 12. 6. Analena „Inconstantinopolis“

19,05   zahvaljujem Ravno do dna //Tržnice Dolac

 

02/05/2015

autor: Vjeran Stojanac

Tags: , ,