KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Sloboda za Društveni centar NNK!

23:00–1:00 Ponedjeljak 78.5.2018.

Umetnobil ispred Društvenog centra NNK

U jubilarnom 200. KUPEK-u bavili smo se pitanjem javnih prostora u Gradu Beogradu, ali i šire. U postjubilarnom, 201. nastavili smo gde smo stali te ga posvetili Društvenom centru NNK, sjajnoj ideji i priči koju su osujetili pripadnici vojne policije tako što su u punoj ratnoj opremi ušli u zgradu koju su zaposeli umetnici, aktivisti i svi oni koji su u napuštenoj zgradi vojnog samačkog hotela, od oko 4.000 m2, videli šansu za stvaranje društvenog centra, pa i više od toga.

Tekst: Dejan Kožul

Photo: Ivan Zupanc, Zule

Desetak efektivnih dana trajala je priča o Društvenom centru NNK. Desetak dana programa, desetak dana nade da će grad, država imati dovoljno razumevanja za potrebe svojih građana, ali i za potrebe svih onih koji kroz grad prođu i potraže neki drugi vid “zabave” u odnosu na ono što im se prvenstveno nudi.

A trajalo je to puno duže. Trebalo je napuštenu zgradu očistiti, pripremiti je za ulazak što nije bio ni malo lak posao, a o tome smo i pričali u ovom 201. KUPEK-u. Ugostili smo tri generacije aktivnih učesnika i pričali o značaju jednog ovakvog prostora iz ugla onih koji su inicirali čitavu ideju, kao i onih koji su ovaj prostor videli kao šansu za stvaranje neke druge kulture zasnovane pre svega na solidarnosti.

Država, odnosno vojska do trenutka ulaska u zgradu nije pokazivala nikakav interes. Zašto onda puna ratna oprema kako bi se isterali oni koji po definiciji preziru oružje?

O svemu tome slušamo u novom, 201. KUPEK-u, u ponedeljak, 07. 05. od 23 h.

autor: dejan kozul, 07/05/2018

, , ,

Vezane objave

Arhiva

In Vinjak Veritas!

07/03/2015.

Elektronski fanzin „Get on strage“, odnosno čitaoci fanzina su u prošlogodišnjem glasanju izabrali bend Replicunts za najbolji bend 2014. godine. To je donekle uticalo da trojku iz benda pozovemo u KUPEK jer je skrenulo pažnju na tri devojke, klasično-neklasičnu punk postavu. KUPEK # 116 posvećen je apsolutno njima.

Bogu-mili a ni vragu nisu mrski

28/03/2016.

Otkako smo u 108. izdanju KUPEK-a ugostili Borisa Pavelića, autora knjige „Smijeh slobode“, sam Pavelić je sa herojima svoje knjige,…

Krik u ime djece

23:00–1:00 Ponedjeljak 56.6.2017.

“Neće biti djece za rat”, vrisak je koji bi svaki roditelj već ovog trenutka, ako ne i jučer, prekjučer morao…

Sloboda se stiče na ulici

30/05/2016.

Tog 25. maja, baš na nekadašnji Dan mladosti, umesto na slet mladost Beograda uz goste i iz drugih gradova izašla…

Tjedna rotacija

Arhiva

PERFUME GENIUS / Set My Heart On Fire Immediately

BADLY DRAWN BOY / The Hour of Bewilderbeast (2000)

MILDLIFE / Rare Air

KENNEDY / Shine A Light On

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender