KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Škola likovnih umjetnosti: Doručak na asfaltu (28.05.2013., 09.00 – 10.00 h)

Obrazovanje se ne svodi samo na sjedenje u klupi, ispravljanje loših ocjena te čitav taj uvriježeni stereotip. Profesorica Hana Letica iz splitske Škole Likovnih Umjetnosti ima poprilično originalan i obećavajući pristup! Provjerite 28. svibnja ujutro između devet i deset sati na livadi kod RTV Centra i Doma mladih (jugoistočni kut križanja Mažuranićevog šetališta i Ulice Slobode)!

Ovako je to izgledalo prije tri godine. Nadamo se da će 2013. ovaj nesvakidašnji pedagoško-umjetnički projekt privući još više učenika, pa i promatrača sa strane. Ovako je to izgledalo prije tri godine. Nadamo se da će 28. svibnja 2013. (između devet i deset ujutro) ovaj nesvakidašnji pedagoško-umjetnički projekt privući još više učenika, pa i promatrača sa strane.

 

Posao za mamu, tatu, sestru, jeftinija hrana, jeftiniji trajekti, grad bez diskriminacije, više putovanja, ljubazniji djelatnici u javnim službama, više solarnih panela, bolji zakoni za zaštitu životinja, bolja zaštita za žrtve nasilja, besplatni WiFi, kvalitetnije učeničke menze i domovi – neki su od problema koje su splitski srednjoškolci Škole likovnih umjetnosti istaknuli kao goruće koje bi trebalo riješiti kako bi ovaj grad postao ugodno mjesto za život, po mjeri svih svojih građana. Sve to u happeningu “Doručak na asfaltu” koji će se održati na livadi kod Doma mladih, na križanju Ulice slobode i Mažuranićevog šetališta.
Zapravo se radi o akciji buđenja građanske svijesti, koja će biti vizualno jako zanimljiva, naime, javnu zelenu površinu će jednostavno preoblikovati u privatni prostor, sugerirajući jedno jutro u svojoj kući. Svi će biti u pidžamama. Kako se doma obično sluša radio, s razglasa će ići program Radio Splita, kao i KLFM-a :)
Akcijom se želi poslati poruka svima, kao i budućim predstavnicima grada, kako su generacije koje dolaze samosvjesne, kritički razmišljaju te definitivno znaju što žele!

 

autor: Vjeran Stojanac, 27/05/2013

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Slušna obmana @Vinyl Club

30/03/2015.

Porinuće #slusnobmana@vinyl, popodnevnog druženja uz razgovor s domaćim umjetnicima koji objavljuju vinilna LP-izdanja je pred nama. Prvi gost biti će Marko Jović aka Xtematic, mladi noise-umjetnik i urednik/osnivač izdavačke kuće iz Osijeka/Koprivnice. U veljači je za Equation Records objavio crno-zlatni vinil s engleskim kolektivom New Blockaders otisnut u 185 primjeraka. Naše druženje uključuje razgovor s Markom, uz performans koji suostvaruje s projektom Anal Violence.

Upisi u novi semestar Kuće kreativnog pisanja

17/09/2013.

Projekt „Kuća kreativnog pisanja“ pokrenula je prije godinu dana koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Bookvica, Kurs i Pričigin, u suradnji sa splitskim ogrankom Hrvatskog društva pisaca. Ovogodišnji upisi u novi semestar – kako za početnički, tako i napredni tečaj traju od 05. rujna do 05. listopada, a tečajevi započinju 11. listopada 2013.

KONTRADIKSHN LIVE U KOCKI!

20/10/2016.

U subotu, 22. listopada u sklopu svoje turneje u Kocku dolazi bend kojeg već neko vrijeme nazivaju electro-rock mašina – KONTRADIKSHN.

Slim Cessna’s Auto Club

28/09/2016.

Slim Cessna’s Auto Club, country blues gospel bend iz Denvera, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu 1. listopada 2016. Na premijerni nastup u Hrvatskoj bend dolazi nakon friško objavljenog albuma “The Commandments According to SCAC”.

Tjedna rotacija

Arhiva

FLEET FOXES / Shore

The Style Council / Café Bleu (1984)

PILLOW QUEENS / Holy Show

RED AXES / Dekmantel

RADIOHEAD / I Might Be Wrong: Live Recordings

Haustor / Bolero (1985)