KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ROBYN / Honey

15:00–16:00 Subota 1.12.2018.

I znoj i suze na novom albumu švedske dance pop dive.

Robin Miriam Carlsson poznata kao Robyn, debitirala je 1995.godine albumom Robyn Is Here koji joj je donio popularnost u Švedskoj. Internacionalni uspjeh uslijedio je s četvrtim njezinim albumom Robyn iz 2005. koji je bio nominiran za Grammy, a sadržavao je i UK ‘number one’ hit With Every Heartbeat. 2010. objavljuje seriju EP izdanja pod nazivom Bady Talk  koji joj donose daljnju naklonost kako publike tako i kritike. Kasnije je ostarivala suradnju s Royksopp, La Bagatelle Magique i s još nekim izvođačima.

Robyn dobro zna da je iskrena emocija esencijalni sastojak dobre pop muzike te se po tom pitanju uopće ne štedi na svom osmom studijskom albumu, a modernoj pulsirajućoj produkciji doista se nema što oduzeti niti dodati. Honey je vrlo ujednačena kolekcija krasnih pjesama bez iti jednog lošijeg trenutka. Dance with tears in your eyes!

1. “Missing U”
2. “Human Being” (ft. Zhala)
3. “Because It’s in the Music”
4. “Baby Forgive Me”
5. “Send to Robin Immediately”
6. “Honey”
7. “Between the Lines”
8. “Beach 2K20″
9. “Ever Again”

 

autor: Ante Marković, 28/11/2018

, , ,

Vezane objave

Arhiva

KING KRULE / 6 Feet Beneath the Moon

19/08/2013.

Archie Marshall sipa rime stoljetne duše iz mršavog, ginger, tjelešca s upravo navršenih 19 ljeta. I radi to sa Strummerovskim mudima i stavom londonskog kronera sa desetljećima iskustva u pintanju i puzanju na koljenim po zabitim uličicama u alkoholnoj nemoći.

Nick Cave and the Bad Seeds: Ghosteen (2019.)

15:00–16:00 Subota 19.10.2019.

What to listen to: Why Nick Cave’s Ghosteen demands your attention?! Album tjedna, srijedom i subotom od 15.00 h!

My Morning Jacket / Waterfall

22/04/2015.

Četiri su godine prošle od zadnjeg studijskog albuma ‘Circuital’. U međuvremenu je frontmen, Jim James, objavio finu solo ploču. Tema novog uratka matičnog mu benda je – promjena, a opisuju ga riječima: ‘The sound of the page turning and not being sure what’s coming next.’ Slušamo kao album tjedna Radija KLFM,

WALTER MARTIN / Arts & Leisure (Ile Flottante Music, 2016.)

03/05/2016.

Ukoliko je Martinov prvijenac trasirao put, onda je nedavno (koncem siječnja) objavljeni “Arts & Leisure” odvažan i pomno planiran korak u zadanom pravcu. Ovaj je uradak istovremeno razigran i ozbiljan, intimistički i svjetovan, prožet emocijama i blagim humorom. Album je bravura nenametljivih i pitkih melodija uokvirenih nepretencioznim, brutalno staloženim i prilično jasnim stihovima, bolje rečeno – pričama. Ispričana iskustva i promišljanja proživljavate zajedno sa autorom svaki put kad ih slušate, upravo na mjestu i vremenu gdje Vas uspiju odvesti ili gdje jeste.

Tjedna rotacija

Arhiva

FLYTE / This Is Really Going to Hurt

DMX / It’s Dark And Hell Is Hot (1998)

PORTO MORTO / Čekam ih

AXEL BOMAN / xlr8r

FLEETWOOD MAC / Live

LEUT MAGNETIK