KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Raw Poetic & Damu the Fudgemunk / Moment of Change

15:00–16:00 Srijeda 17.6.2020.

Moment of Change je zajednički projekt dva dugogodišnja suradnika i velika prijatelja Raw Poetica i Damu The Fudgemonka.

Moment of Change je zajednički projekt dva dugogodišnja suradnika i velika prijatelja Raw Poetica i Damu The Fudgemonka. Dvojac iza Redefinition Records etikete, potaknut viškom slobodnog vremena kojeg smo svi imali zahvaljujući korona krizi je odlučio ranije nego je to bilo planirano izbaciti svoj prvi projekt nakon dugog perioda u kojem nisu zajedno radili. Zapravo, ako ćemo biti precizni izbacili su dva projekta od kojih je jedan više jazz nego hip hop pa se na njega neću osvrtati u ovom tekstu. Rezultat te suradnje je moment of Change. Album od 8 pjesama, optimalnog trajanja od oko 30 minuta. Sve pjesme su napisane ove godine i zvuče vrlo aktualno i dotičnu se svih relevantnih zbivanja, pogotovo onih u SAD-u jer je to ipak centar svijeta za naša dva heroja.

Damu the Fudmonka svi ljubitlji klasične hip hop produkcije sigurno znaju, riječ je o jednom od najdarovitijih beatmakera, DJ-a i multi instrumentalista koji je ikada djelovao na tom području i nerijetko ga se svrstava u isti koš s J Dillom i Madlibom. Zajedno s prijateljom i kolegom Raw Poeticom vodi malu nezavisnu hip hop etiketu Redefeinition Records.

  1. The Changing Moment
  2. George The Animal
  3. Head On
  4. Hello
  5. Nappy Heads
  6. No Valentine
  7. Chandelier
  8. How To Fly

autor: petar, 16/06/2020

, ,

Vezane objave

Arhiva

PURE BATHING CULTURE / Moon Tides

09/09/2013.

Portlandski duo na svjež i pošten način deklarira svoje reference na kultna imena 80-ih kao što su Cocteau Twins, Prefab Sprout ili Fleetwood Mac. Moon Tides slušamo kao album tjedna u utorak u 9:00h te u četvrtak u 16:00h.

OLD MATE / It Is What It Is (SDZ 2014.)

30/12/2014.

Rijetki su bendovi koji ovako plijene nonšalancijom i koriste je kao svoj forte. Svirački, tekstualno, harmonijski..Old Mate su bend kojeg smo svi sa nestrpljenjem čekali a da to nismo ni znali.

J MASCIS / Elastic Days

15:00–16:00 Srijeda 5.12.2018.

Veliki Džej u još jednoj rutinski i vrhunski odradjenoj epizodi svoje bogate indie rock karijere. Album tjedna, Srijeda/Subota, 15.00 CET.

Baustelle / Fantasma

23/12/2013.

Finalni ovogodišnji album tjedna dolazi iz programa La Strada, a radi se o zadnjem albumu, vjerojatno, najpoznatijeg talijanskog indie pop benda Baustelle.

Tjedna rotacija

Arhiva

Jessie Ware / What's Your Pleasure?

JESSIE WARE / What’s Your Pleasure?

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

DENT MAY / I Could Use A Miracle

Too Slow To Disco

JAPAN / Oil on Canvas (1983)

Doringo – Gužva u Svemiru (2020.)