KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radiona u gostima

U sklopu cjelodnevnog programa pod nazivom “Radio dan i noć” koji organiziramo u petak, 20. studenog održati će se radionica DIY elektroničkog sintesajzera otvorenog koda, Synthomir. Isti dan je planiran i nastup eksperimentalnog elektroničkog kolektiva “MMessy Oscillators” koji će u interakciji s publikom predstaviti niz DIY elektroničkih glazbenih instrumenata.

U sklopu cjelodnevnog programa pod nazivom “Radio dan i noć” koji organiziramo u petak, 20. studenog 2015. godine planirana je radionica DIY elektroničkog sintesajzera otvorenog koda, Synthomir. Synthomir sintesajzer zamišljen je kao DIY komplet za slaganje, nastao u sklopu aktivnosti “Radione – Udruge za razvoj ‘uradi­ sam’ kulture”. Radionica se organizira u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetničke akademije (kroz aktivnosti na platformi “Interakcije”), a održava se u prostorijama Akademije na Gripama.

synthomir_2

Broj sudionika je limitiran tehničkim uvjetima, na radionici će sudjelovati studenti Odsjeka, KLFM suradnici, a nekoliko mjesta je otvoreno za zainteresiranu javnost (za sudjelovanje nije potrebno glazbeno ili elektroničko predznanje). Voditelji radionice su Damir Prizmić i Igor Brkić iz udruge Radiona, a planirano trajanje je od 12 do 18 sati. Zainteresirani sudionici i sudionice se mogu javiti na mail interakcije@umas.hr do nedjelje 15. studenog (poslati dvije do tri rečenice o sebi i dvije do tri rečenice motivacije).

U sklopu “Radio dan i noć” aktivnosti, radionice i suradnje s Radionom isti dan je planiran i nastup eksperimentalnog elektroničkog kolektiva “MMessy Oscillators” koji će u interakciji s publikom predstaviti niz DIY elektroničkih glazbenih instrumenata. Nastup će se održati u Domu Mladih (Beton kino) u predvečenjim satima. Kao najava nastupa planiran je razgovor s gostima o temama suvremene produkcije i distribucije glazbe.

mmessy oscillators

Uskoro najavljujemo i noćni, klubski dio programa “Radio dan i noć”, planiran od 20:00 do 04:00!

Više o Synthomiru na: http://www.kontejner.org/en/project/deviceart-5015/workshops/radionaorg-hr-synthomir-2014.
Više o Oscillatorima: http://radiona.org/mmessy-ocillators-open-sound-lab-izlog-suvremenog-zvuka.
Više o Radioni: http://radiona.org.
Više o DVK Interakcijama: http://dvk.com.hr/interakcije.

autor: mondo cinematico, 11/11/2015

Vezane objave

Arhiva

Radio Dan&Noć 2019

18:00–4:00 Subota 30.11–1.12.2019.

Događanje koje smatramo nekakvom radijskom rođendanskom festom i krunom godišnjih aktivnosti. Radio Dan&Noć, ovu godinu na samom rubu studenog, opet sa zanimljivim teoretskim i praktičnim dijelom.

SPLIT GORI / pon. 24.07.2017 > Zapadna Obala (nasuprot Banovine)

23/07/2017.

Pozivamo građane i građanke da nam se pridruže u slanju zajedničke poruke da je Split naš grad i da je vrijeme da kvaliteta i sigurnost života svih građana i građanki postanu prioritet.

Radio na cesti Labin / report

14/11/2019.

Druga postaja ovogodišnje turneje Radio na cesti održala se u Labinu i uključivala je prvu Jadransku konvenciju radija u zajednici,…

“Radio dan i noć” vol 2

25/11/2015.

Cjelodnevni program pod nazivom “Radio dan i noć” u svojem drugom izdanju je ponudio raznolik program tijekom cijelog dana i noći.

Tjedna rotacija

Arhiva

MOGWAI / As The Love Continues

DAFT PUNK / Random Access Memories (2013)

MOTORAMA / Pole Star

MR.C / Retro

MICHAEL KIWANUKA / Out Loud!

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)