KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio na cesti Umag / Indirekt 2018

13:00–17:00 Subota 9.6.2018.

Nakon Splita, druga stanica Radio na cesti turneje je Umag — preciznije Indirekt festival 2018!

Još se nisu ohladili dojmovi prve ovogodišnje Radio na cesti aktivnosti u Splitu, a već krećemo prema drugoj postaji, via Umag. Domaćini, partneri i dugogodišnji prijatelji i prijateljice — Indirekt festival, naša je slijedeća lokacija. Sretni smo što je Radio na cesti Umag dio je ovogodišnjeg festivala. U subotu, 9. lipnja, na ulicama Umaga, na glavnoj gradskoj šetnici, Garibaldijevoj ulici, od 13:00 do 16:00 dovodimo Cuisine Duba iz Splita, Marka Rudelića iz Zagreba i njegov bend domaćih snaga (Ervisa Pintara i našeg starog poznanika, dragog Vladu Kuzmana), te liju Ludviga iz Beograda. Naš KLFM Soundsystem upotpuniti će ovaj jutarnjo/rano popodnevni program, ali i pružiti podršku i najaviti Radio na cesti na Indirekt festivalu dan prije (u petak). Nosimo nedavno tiskani merch koji možete dobiti doniranjem za naš community radio projekt.

Kao i uvijek, nešto ranije, točno u podne, u caffe baru “Buoni Amici” :O) održati ćemo radionicu “Radio out of the Box” u kojoj ćemo pričati i prezentirati sve o funkcioniranju i postavljanju community streaming radija.


Cuisine Dub (ST)

Cuisine Dub’s Tropical Overture (live improvisation) otvoriti će subotnji program. Član našeg radio kolektiva, Ante Matas je samouki splitski glazbenik, DJ i perkusionist javnosti najpoznatiji po radu kao Cuisine Dub. Unatoč korijenima u elektroničkoj glazbi, sve se više kreće prema jazz, world i eksperimentalnoj glazbi. U raznolikoj, ali prepoznatljivoj diskografiji kao Cuisine Dub potpisuje jedan album (“Stranger”, 2012) i nekoliko EP ploča za rusku Udachu, bristolski Banoffee Pies Recordings, Sound Reflection iz Chicaga, te vlastiti Fields & Forests koji je pokrenuo 2014. godine u suradnji s britanskim Juno Recordsom. Britanski Stamp The Wax ga je uvrstio u rubriku nadolazećih talenata “Ones to watch”. U nadolazećoj godini možemo očekivati i drugi konceptualni album “Zagora”, kojeg potpisuje za danski Tartelet Records kao i nekoliko mini LP izdanja i suradnji.

http://www.facebook.com/CuisineDub/


Marko Rudelić (ZG/UM)

Program će nastaviti, ekskluzivnom premijerom debitantskog albuma pod nazivom “Momentum”, 24-godišnji kantautor iz Zagreba — Marko Rudelić. Album, koji je koji je spoj soula, bluesa i popa, očekujemo na jesen. Članovi benda su Marko Rudelić – vokal i gitara, Vlado Kuzman – prateći vokal i bas, te Ervis Pintar – bubnjevi.

http://markorudelic.bandcamp.com
http://www.facebook.com/rudelic.marko

 

Ilija Ludvig (BG)

Na kraju nam stiže gost iz Beograda Ilija Ludvig, koji je iz muzičke anonimnosti izašao 2007. godine, kada se pojavio na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?”. Tada Ivan Lončarević iz popdepresija.com zapisuje: “Ilija svira gitaru i peva, ima stand-up nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno, angažovan je u borbi protiv svih nepravdi ovog sveta i voli da pokaže koliko mu je stalo do svakoga u auditorijumu. Ilija je pesnik i umetnik, zabavljač i muzičar. I Vudi Gatri i Skriming Džej Hokins i Bili Breg i Lu Rid. Ilija je Ludvig.” Od ostalih zvaničnih izdanja, Ilija je zastupljen i na kompilaciji “Pesme ispod pokrivača”(2013) i “Jason Molina Tribute: Samo budi jednostavan​/​Just Be Simple” (2014).

http://www.ilijaludvig.com
http://www.facebook.com/ilija.ludvig.mjuz/

Već četvrtu godinu provodimo ovaj projekt kao pravu, glazbenu, turneju kroz koju nastavljamo s ambicijama i željama da kroz tri mala dnevna festivala na tri različite lokacije, predstavimo ta vrijedna ali skrivena imena domaće nezavisne glazbe. Svaki događaj, kao i do sada, prenosimo live streamom, s terena i uživo. Do sada smo bili na devet lokacija sa skoro 3500 posjetitelja i posjetiteljica i preko 4500 slušatelja i slušateljica kroz streaming.

Program realiziramo uz pomoć mreže udruga Clubture i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, zaklade Kultura Nova, grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

autor: KLFM, 22/05/2018

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

RADIO NA CESTI – Split 2018.

09/05/2018.

Report i dojmovi sa, mnogi su se složili, jednog od najboljih izdanja RNC serijala uopće. Hvala svima!!

MILNA / 2016

30/07/2016.

Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, “našega maloga mista”, Milne, prva je stanica našeg novog radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače.

Radio na cesti Šibenik 2017 report

01/10/2017.

Zadnji dio ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI 2017 nas odveo di Šibenika, u goste ljudima iz udruge P.A.R.K. i kluba Azimut.

Radio na Cesti 2019.

18:00–19:00 Četvrtak 30.5.2019.

Svake godine radio otvara sezonu koncerata, i ove ćemo krenuti s našim Radio na Cesti. Mjesto održavanja odavno je poznato,…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE BOYS WITH THE PERPETUAL NERVOUSNESS / Songs From Another Life

MC 900 FT. JESUS / One Step Afead of the Spider (1994)

GRUFF RHYS / Loan Your Loneliness

WHOMADEWHO / Body Language

THE FLAMING LIPS / The Soft Bulletin (Live)

nibo / Same Day Delivery