KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MILNA / 2016

Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, “našega maloga mista”, Milne, prva je stanica našeg novog radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače.

U skladu s vizijom radija u zajednici i ciljem projekta Radija na cesti da community radio ideju i kvalitetnu nezavisnu glazbu proširimo što više, ove godine idemo dalje i turneju započinjemo na otoku. Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, “našega maloga mista”, Milne, prva je stanica našeg radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače. Započinjemo kantautorskim indie popom Matije Habijanca i Valdeta Lubotenija, nastavljamo gentelmen’s popom gondolijera, a završavamo uz jamming The FogSellersa. Kao i uvijek, naš radio Soundsystem spreman je za otvaranje i zatvaranje ove večeri.

RNC Milna plakat A3

The Marshmallow Notebooks (Indie pop, Krapina/Zagreb)

Matija Habijanec je naš stari prijatelj i sudionik RNC u Rijeci. Nakon godina različitih inkarnacija u kojima je nastupao – bilo to s bendom ili kao samostalni kantautor – plijenio je pažnju svojim zaraznim indie pop hitovima koje je objedinio i okrunio prvim albumom “The Marshmallow Notebooks”.

Trees Of Maine (Indie pop, Labin)

Iza Trees of Maine stoji frontman The Orange Stripsa Valdet Luboteni. Nastupao je širom Europe, a debitantski album očekujemo ove godine. U Milni ima premijerni nastup u ovom dijelu Hrvatske, zajedno s Borjanom Batageljom iz The Orange Stripsa, na basu, klavijaturi i ritam mašini, donosi nam soundtrack ljetne/sjetne otočke večeri, Labina i Milne.

New Gondoliers (Indie folk, Split)

Publici su se predstavljali tijekom godina u brojnim postavama i permutacijama. Sada nastupaju u svojoj originalnoj i ogoljenoj formaciji dua. Veljko Popović na bubnju i mandolini i Alen Čelić na gitari i vokalu. Ponekad više fancy a ponekad više rough, ova će vas dva gondolijera svojim originalnim setom upoznati s gentelmen’s popom.

The Fogsellers (Electo fusion, Šibenik )

Za plesni kraj, na milnarsku pjacu dovodimo i prijatelje, suputnike RNC gostovanja u Puli, šibenski electro fusion trio The FogSellers, jedno od najblistavijih live iznenađenja u posljednje vrijeme. Moćni usvirani stroj glazbeno prepun vrckavih ideja, jazzerske lepršavosti i kotrljajućeg ritma. Sudar organske i digitalne glazbe na najbolji mogući način.

Radio ne cesti turneja organizira se kroz program mreže udruga Clubture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba, te u suradnji s domaćinima, Udrugom balunjera “Crvana” i Centar za kulturu Milna.

autor: mondo cinematico, 30/07/2016

Vezane objave

Arhiva

DUBROVNIK / 2015

15/12/2015.

Nakon splitskog i pulskog događanja, odradili smo posljednju ovogodišnju etapu naše turneje pod nazivom RADIO NA CESTI. U subotu 12.12.2015., bili smo malo južnije na cjelodnevnom druženje u Dubrovniku.

SPLIT / 2016

01/10/2016.

KLFM, prvi hrvatski community radio, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavlja i nepristojno pokazuje prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju.

Radio na cesti 2017 / Sinj

23/06/2017.

Ovaj put ne potežemo previše daleko već pronosimo te koncertne radijske valove i zvukove tu blizu, do Sinja i do dragih suorganizatora, udruge S.K.U.P.

Radio na cesti Sinj 2017 report

20/07/2017.

Kako nam je bilo na drugom dijelu ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI, u šumarku sred stare vojarne u Sinju, možete čitati dalje, a odmah da znate, bilo nam je o-dli-čno!!

Tjedna rotacija

Arhiva

MOGWAI / As The Love Continues

DAFT PUNK / Random Access Memories (2013)

MOTORAMA / Pole Star

MR.C / Retro

MICHAEL KIWANUKA / Out Loud!

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)