KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MILNA / 2016

Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, “našega maloga mista”, Milne, prva je stanica našeg novog radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače.

U skladu s vizijom radija u zajednici i ciljem projekta Radija na cesti da community radio ideju i kvalitetnu nezavisnu glazbu proširimo što više, ove godine idemo dalje i turneju započinjemo na otoku. Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, “našega maloga mista”, Milne, prva je stanica našeg radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače. Započinjemo kantautorskim indie popom Matije Habijanca i Valdeta Lubotenija, nastavljamo gentelmen’s popom gondolijera, a završavamo uz jamming The FogSellersa. Kao i uvijek, naš radio Soundsystem spreman je za otvaranje i zatvaranje ove večeri.

RNC Milna plakat A3

The Marshmallow Notebooks (Indie pop, Krapina/Zagreb)

Matija Habijanec je naš stari prijatelj i sudionik RNC u Rijeci. Nakon godina različitih inkarnacija u kojima je nastupao – bilo to s bendom ili kao samostalni kantautor – plijenio je pažnju svojim zaraznim indie pop hitovima koje je objedinio i okrunio prvim albumom “The Marshmallow Notebooks”.

Trees Of Maine (Indie pop, Labin)

Iza Trees of Maine stoji frontman The Orange Stripsa Valdet Luboteni. Nastupao je širom Europe, a debitantski album očekujemo ove godine. U Milni ima premijerni nastup u ovom dijelu Hrvatske, zajedno s Borjanom Batageljom iz The Orange Stripsa, na basu, klavijaturi i ritam mašini, donosi nam soundtrack ljetne/sjetne otočke večeri, Labina i Milne.

New Gondoliers (Indie folk, Split)

Publici su se predstavljali tijekom godina u brojnim postavama i permutacijama. Sada nastupaju u svojoj originalnoj i ogoljenoj formaciji dua. Veljko Popović na bubnju i mandolini i Alen Čelić na gitari i vokalu. Ponekad više fancy a ponekad više rough, ova će vas dva gondolijera svojim originalnim setom upoznati s gentelmen’s popom.

The Fogsellers (Electo fusion, Šibenik )

Za plesni kraj, na milnarsku pjacu dovodimo i prijatelje, suputnike RNC gostovanja u Puli, šibenski electro fusion trio The FogSellers, jedno od najblistavijih live iznenađenja u posljednje vrijeme. Moćni usvirani stroj glazbeno prepun vrckavih ideja, jazzerske lepršavosti i kotrljajućeg ritma. Sudar organske i digitalne glazbe na najbolji mogući način.

Radio ne cesti turneja organizira se kroz program mreže udruga Clubture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba, te u suradnji s domaćinima, Udrugom balunjera “Crvana” i Centar za kulturu Milna.

autor: mondo cinematico, 30/07/2016

Vezane objave

Arhiva

Radio na cesti 2017 / Split

18:00–23:00 Subota 27.5.2017.

Došlo vrijeme za povratak radija na cestu. Otvaramo 4. RNC koncertnu turneju, tu ispred vrata radija, na platou Doma mladih u Splitu. Subota, 27.05. od 18:00h i ludi lajnap.

PULA / 2015

10/11/2015.

Kako smo nastavili sa svojim putešestvijama u drugom dijelu ovogodišnje turneje “Radio na cesti” održanom u Puli u suradnji sa dragim ljudima iz Rojc-a.

SPLIT / 2016

01/10/2016.

KLFM, prvi hrvatski community radio, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavlja i nepristojno pokazuje prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju.

Pripreme za RADIO NA CESTI 2020.

18:00–19:00 Četvrtak 2.7.2020.

Svi planovi ove godine, pa tako i naši da se tradicionalno RADIO NA CESTI održi već u svibnju nisu bili…

Tjedna rotacija

Arhiva

Jessie Ware / What's Your Pleasure?

JESSIE WARE / What’s Your Pleasure?

RAGE AGAINST THE MACHINE / The Battle of Los Angeles

DENT MAY / I Could Use A Miracle

Too Slow To Disco

JAPAN / Oil on Canvas (1983)

Doringo – Gužva u Svemiru (2020.)