KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio Esplendor #2.13. w/Oxide

Loopjunkie Oxide ga pere za “Radio Esplendor”

RE OXA 2_Fotor

U priču vas lagano uvodimo domaćinskom selekcijom, a onda na “scenu” stupa naš gost a on je…

Oxide, DJ ime je nastalo prilično rano i slučajno, pokupljeno još u djetinjstvu prilikom danonoćnog ljetnog igranja crash team racinga, a održalo se tagiranjem markerom kroz osnovnu školu.
Kako je odrastao u restoranu u naselju bez djece i ekipe za igru na ulici, bilo je vremena ostvariti rani prvi dodir s glazbom, kroz probiranje i puštanje vinila iz obiteljske kolekcije. Susret s elektronskom glazbom dogodio se malo kasnije, sredinom devedestih kroz Hit Depo i elektroniku s tv-a.
Prvi doživljaji s partija nastupili su skoro 10 godina kasnije, gdje hvata zadnje dobre trenutke splitskog Metropolisa.
Nekoliko godina kasnije, uz sve češće posjete Kocki, upoznaje Loopjunkiese koji su vodili već poprilično uspješnu dnb večer – Karantenu.
Jedne noći našao se u jednom zagrebačkom klubu,a za gramofonima ni manje ni više nego mala Digital Mystikz. Očaran tim momentom i totalno svježim zvukom iz londona, počinje slagati prve Dj setove i paralelno s tim postaje aktivan član Loopjunkiesa.
Ubrzo nakon toga starta i Beatslap, Oxide-ova matična večer,orijentirana na mnoštvo raznih UK žanrova kao dubstep, garage, grime etc, a posebno simpatičan je bio period kad se jedno ljeto zabrijalo na UK funky, pa se dogodio Roska,tropski vajb u mračnom podrumu kocke.
Od recentnijih gostovanja valja istaknuti Om Unit-a, Sam Bingu i Kamikaze Space Programme.
Oxide-ov dj set danas se također ne može obuhvatiti jednom rječju ili žanrom, niti ima stalnu atmosferu, ali može se reći da je svakako u potpunosti okrenut selektiranju aktualnih, ali i klasičnih, uvijek raznolikih techno/house/electro izdanja koje slaže u zabavne dj setove, pa tako ne krije da su mu, kad je s druge strane pulta, najdraži versaitilni dj-i/selektori koji će dobro “ubosti” selekciju u svakom trenutku,a od globalnih favorita uvijek će navesti Hessle audio ekipu kao dugogodišnju konstantu kad je u pitanju svježina odabira.
Oxide nije DJ od velike promocije, pa je zanimljivo da je tek nedavno počeo objavljivati mikseve, na njegovom soundcloud profilu možete provjeriti neke novije snimke.

autor: Marko Friedl, 27/03/2015

Vezane objave

Arhiva

Radio Esplendor #3.19. w//Fusion

25/03/2016.

Poslušajte što je za Radio Esplendor snimio Marin Laković aka Fusion, član kolektiva Legalize Lambada koji će nas u organizaciji Radio Esplendor ekipe uveseliti svojim nastupom 16.4. ove godine…

ESP 2.7.

03/10/2014.

“Radio Esplendor” playlista ovog petka u znaku je Bill Brewster-ove kompilacije iz serije “Late Night Tales”, no to je samo…

Some kind of soul…

19/07/2013.

Tradicionalno glazbeno lutanje petkom…

Radio Esplendor #3.23.

22/04/2016.

Iako smo još pod dojmom totalnog rastura koji su na našoj večeri priredili dečki iz “Legalize Lambada” kolektiva, moramo dalje…

Tjedna rotacija

Arhiva

JEFF PARKER / Suite for Max Brown

Napoli Segreta Vol. 2

LA ROUX / Automatic Driver

PALMS TRAX / Essential Mix

R.E.M. / Live at the Olympia

ĐUTKO / Slušaj mala!