KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

“Radio dan i noć” vol 2

Cjelodnevni program pod nazivom “Radio dan i noć” u svojem drugom izdanju je ponudio raznolik program tijekom cijelog dana i noći.

Cjelodnevni program pod nazivom “Radio dan i noć” u svojem drugom izdanju je ponudio raznolik program tijekom cijelog dana i noći.

Započelo je radionicom DIY elektroničkog sintesajzera otvorenog koda, Synthomir. Synthomir sintesajzer zamišljen je kao DIY komplet za slaganje, nastao u sklopu aktivnosti “Radione – Udruge za razvoj ‘uradi­ sam’ kulture”. Radionica se organizirala u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetničke akademije (kroz aktivnosti na platformi “Interakcije”), a održala se u prostorijama Akademije na Gripama. Voditelji radionice su bili Damir Prizmić i Igor Brkić.

IMG_0046

Na radionici su sudjelovali studenti Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija, KLFM suradnici, a kako je bila otvorena za javnost i prijavljeni zainteresirani gosti. Tijekom četiri sata trajanja radionice, sudionici i sudionice su se upoznali s “uradi sam” konceptom i “makers” kulturom (u području elektroničkih sklopova). Zatim su samostalno iz postojećeg kit seta izradili Synthomir sklop, upoznavajući se s osnovama elektronike. Završni Synthomir jamming je potvrdio uspjeh radionice.

Screen Shot 2015-11-23 at 23.19.20

Radio dan nastavio se u prostoru Beton kina u Domu Mladih, gdje je održan prvi iz planirane serije razgovora “Novi radio formati”, koji se bavio temama suvremene produkcije i distribucije glazbe. Gosti su bili Branko Dragičević (Valentino Bošković, Fog Frog Dog), Ante Matas (Fields & Forests) i Boris Vidošević (MMessy OscillatorsAntenat), moderator razgovora je bio Ante Frankić (KLFM). Razgovor je otvorio niz tema o specifičnosti glazbene produkcije i distribucije danas, “demokratizaciji” tehnologije, analognoj i digitalnoj produkciji, te o budućnosti radija kao glazbenog medija.

IMG_0096

Nakon razgovora, u istom prostoru nastupio je eksperimentalni elektronički kolektiv “MMessy Oscillators” koji je u 35 minutnom glazbenom i vizualnom performansu uronio publiku u transcendentalni elektronički vakum. Prostor Beton kina se pokazao sjajan za ovakav tip audio-vizualnih događanja. Mmessy Oscillators na savršen način isporučuju kompletnu audio-vizualnu emisiju i sinhroniziranjem bezbroj “neurednih oscilatora” sa minimalističkim ali vrlo funkcionalnim videom, postižu to zadivljujuće hipnotiziranje publike koja ni ne mora nužno biti ljubitelj žanra.

IMG_0122

Nakon nastupa publika se u interakciji s izvođačima upoznala s nizom “uradi sam” elektroničkih instrumenata s kojima Oscilatori nastupaju.

IMG_0139

Noćni dio programa je održan u klubu Quasimodo, gdje je kroz večer i noć, uz KLFM Soundsytem, predstavljen presjek kroz glazbeni program radija, različite stilove, te posebno selektirane autore i izvođače, koji nisu standardni dio domaćeg klubskog programa.

IMG_0172

Program je realiziran uz pomoć Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

autor: mondo cinematico, 25/11/2015

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio u Gradu (Praznine2021)

10:00–22:00 Petak 19.2.2021.

U petak 19.2. u sklopu programa Praznine2021 nosimo mobilni studio i spuštamo se u Grad.

RADIO NA CESTI 2020 // Split

18:00–1:00 Subota 45.7.2020.

Ostajemo u gradu i nastavljamo s radio ljetom. Nakon kmanskog proloma sunca i kvartovskih beatova, pripremimo se i rezervirajmo 4. srpnja za novo izdanje sad već klasičnog RADIJA NA CESTI.

Radio ljeto u gradu

10/06/2020.

Nakon izolacije u Radio karanteni, KLFM se i fizički vraća u zajednicu. Sretni najavljujemo “akužu” od tri sjajne aktivnosti koje organiziramo u narednim tjednima.

FMFS traži volontere!

13/05/2019.

Dvanaesto izdanje Festivala mediteranskog filma Split je pred vratima; u kalendare i planere zabilježite datum 13. lipnja jer tada službeno…

Tjedna rotacija

Arhiva

DJANGO DJANGO / Glowing In The Dark

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ORGONE / Basilisk

AVALON EMERSON / DJ-Kicks

J MASCIS / Fed Up And Feeling Strange (Live)

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)