KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio na cesti Sinj 2017 report

Kako nam je bilo na drugom dijelu ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI, u šumarku sred stare vojarne u Sinju, možete čitati dalje, a odmah da znate, bilo nam je o-dli-čno!!

Drugo događanje ovogodišnje Clubture turneje RADIO NA CESTI nas dovelo blizu, u Sinj. Sad već s višegodišnjim iskustvom u organizaciji ovog projekta i puno kilometara u nogama, sinjski RADIO NA CESTI izgledao je kao organizacijski peace of cake. I skoro pa da je tako i bilo.

Dragi domaćini iz udruge S.K.U.P. osigurali su nam lokaciju u dijelu biše vojarne koja pomalo postaje više od napuštenog i zapuštenog vojnog objekta. Vrijedni aktivisti iz S.K.U.P.-a oživljavaju taj prostor događajima kao festival S.A.R.S. i koncertima lokalnih demo bendova.

Dolazak radijske karavane s razglasom, postavljanje “bine”, tonske probe bendova, standardna rutina kojom se pozabavio tehnički dio ekipe dok je ostatak radio kolektiva prenosio radio zanat partnerima iz S.K.U.P.a i zainteresiranim Sinjanima.

Gracin Band

Početak ove divne večeri u šumi sinjske vojarne otvorio je član našeg kolektiva, Tomislav Gracin. Naravno da “nema tu sukoba interesa” kako kaže jedan od naših briljantnih splitskih gradonačelnika u jednom radijskom nam jinglu. Tomu volimo i cijenimo kako kao člana kolektiva tako i kao vrsnog kantautora.
Gracin već neko vrijeme nastupa u tročlanoj postavi i svoju akustičarsku i trubadursku poetiku isporučuje uz Veljka na bubnju i Franu na basu i svojoj emotivnoj i iskrenoj glazbi i stihovima daje jednu sasvim novu i pravu koncertnu dimenziju.

Seine

Kratka pauza za izmjenu izvođača, koja stvar s pulta radijskog sistema i za svirku su već spremni naši gosti iz Varaždina, Seine. Ščapec, s najnovijom postavom benda, čvrstom ritam sekcijom i svojom ozvučenom akustičnom gitarom zvuče sasvim drugačije od šansonijerskih i intimnih singer-songwriter izdanja na koja nas je navikao. Svirački moćni, vokalno originalni i jedinstveni, kreativno eksplozivni. Sve je to bend koji se zove Seine i čiji album izlazi svaki tren za francuski label Vox Project.

ROLO

Veliko finale ove koncertne večeri pripalo je splitskom DEVO-u, bendu ROLO. Ovo referiranje na DEVO uzmite kao najlakši način za opisati svima koji ih nisu nikad gledali uživo, koliko glazbene duhovitosti i lucidnosti ova splitska trojka isporučuje.

Plesni, skloni simpatičnim referiranjima na rock standarde i riffove, a opet toliko moderni i energični. ROLO nas svih diže na noge i trava i beton sinjske vojarne su ostali dobro utabani nakon potpune euforije publike na samom kraju još jednog RADIJA NA CESTI.

Svakako, još jedna večer za pamćenje. Moramo se još jednom zahvaliti domaćinima iz udruge S.K.U.P. na vrhunskoj asistenciji kod organizacije i posebno našem, sad već standardnom toncu za RADIO NA CESTI, Eugenu, koji je osim za vrhunski zvuk na koncertu zaslužan i za gornja videa, odnosno audia.

Sljedeća postaja, 23.09. Šibenik :)

autor: KLFM, 20/07/2017

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Pripreme za RADIO NA CESTI 2020.

18:00–19:00 Četvrtak 2.7.2020.

Svi planovi ove godine, pa tako i naši da se tradicionalno RADIO NA CESTI održi već u svibnju nisu bili…

ZAGREB / 2014

15/12/2014.

Javnom tribinom i koncertom održanima 22. studenog u zagrebačkoj Booksi, odrađena je treća, zaključna etapa projekta ‘Radio na cesti’. Pune rezultate će pokazati vrijeme, pa i nastavak projekta zakazan za proljeće iduće godine, no u globalu nemamo razloga biti nezadovoljni. Naprotiv, ostvarili smo brojna poznanstva i prijateljstva, proširili vidike i znanje, te na koncu zadobili neophodnu dozu poleta koji će nam u nadolazećem razdoblju itekako biti potreban!

RIJEKA / 2014

18/10/2014.

Rijeka je iza nas! Druga od tri ovogodišnje etape realizacije projekta Radio Na Cesti je polučila i više nego dobre rezultate, podarivši nam novi kreativni zamah koji ćemo definitivno znati iskoristiti! Vrijeme nas je poslužilo, sve su tri faze prezentacije – naravno, svaka na svoj način – izazvale zanimaciju prisutnih, te što je najvažnije, produbili smo prijateljske odnose s dragim ljudima koji su ujedno i vrhunski glazbenici prepuni kreativnosti i ideja, a istovremeno dovoljno daleko od mainstreama. Ovo posljednje definitivno je i najvažnije; jer naprijed možemo ići jedino razmjenjujući ideje i njegujući međuljudske odnose!

MILNA / 2016

30/07/2016.

Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, “našega maloga mista”, Milne, prva je stanica našeg novog radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače.

Tjedna rotacija

Arhiva

SUFJAN STEVENS / The Ascension

The Style Council / Café Bleu (1984)

PILLOW QUEENS / Holy Show

RED AXES / Dekmantel

RADIOHEAD / I Might Be Wrong: Live Recordings

Haustor / Bolero (1985)