Radio na cesti Šibenik 2017 report

Zadnji dio ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI 2017 nas odveo di Šibenika, u goste ljudima iz udruge P.A.R.K. i kluba Azimut.

Uz glazbene specijalitete koje dovodimo, sastavni dio svake naše turneje je mini radionica o funkcioniranju i postavljanju community streaming radija pod nazivom “Radio Out of the Box”. Kroz jutarnju radionicu smo partnere iz udruge P.A.R.K., te ostale zainteresirane sudionike upoznali s osnovnim principima rada radija u zajednici. Predstavili smo konceptualne, tehnološke, programske i financijske elemente, u želji da zainteresiranima predstavimo mogućnosti da sami pokrenu slični community projekt ili da se priključe kroz svoje radio sadržaje našoj maloj zajednici. Više nego konstruktivna izmjena iskustava oko života na glazbenoj i civilnoj sceni, potrajala je nakon prezentacija i duže od planiranog, te nas je pripremila za večernji dio programa.

Cuisine Dub – Ante Matas, mladić iz naših radijskih redova i kluba Kocka. Samozatajan i skroman, kakvog ga i poznajemo, u svoj nas je set i čitav događaj uveo savšeno biranim ritmovima, loopovima, harmonijama, zvončićima, trokutićima, marimbama i ostalim live začinima glazbi koju sam stvara. U najavi smo pisali da je njegov nastup live improvizacija i samo je trebalo dodati ono što nam je jasno sad, nakon nastupa. Matas bi te svoje zvukove i ritmove trebao prodavati kao zvučni antidepresiv i hipnotičku mantru i svaki impro moment je tu bio baš na pravom mjestu.

Pi – Čaroban i vilinska audio-vizualni doživljaj Ivane Picek i ekipe, u popunjenom prostor Azimuta, donosi svu tu mistiku i čaroliju koju možemo očekivati samo u najdubljim kutovima mašte i snova. Odmjereno korištenje minimalnog instrumentarija i tog Ivaninog maksimalnog vokala doslovno i krajnje sugestivno prenosi svu snagu i originalnost materijala s albuma. Pi mogu sa ovakvom lajv prezentacijom nastupati bilo gdje i ne postoji nikakva jezična ni kulturološka barijera koja bi ih sputala u pričanju te jedinstvene bajke o „Časnoj lubanjskoj“.

SŠSŠ – Suši sa Šaranom sastoji se od glazbenika i glazbenih entuzijasta koji su svoje sviračko iskustvo stekli u raznim bendovima i projektima. Đuro Dobranić (bubnjevi) osim u SŠSŠ svira u NO!Mozzartu i At Ease Quartetu, DJ Venom (turntables) kroz svoje je DJ radionice odgojio i još uvijek odgaja mnogobrojne DJeve, a krase ga i epiteti klupskog DJa i i turntablista te višestrukog prvaka Hrvatske i finalista svjetskog i europskog prvenstva kao i organizatora mnogobrojnih klupskih programa diljem Lijepe naše. Dio stalne postave benda su i Igor Farkaš (bas gitara) koji je prije SŠSŠ svirao u bendovima Tannu Tuwa i NO!Mozzart te Igor Dorotić (truba) koji je nekad u svoj instrument uspješno puhao u Totem Sovi i Mangrooveu.
Težinu sviračkog iskustva ispisanu na papiru, SŠSŠ su debelo opravdali svojim lajvom koji je zaključio još jedan RADIO NA CESTI.

01/10/2017

autor: el5egundo