KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

qRUŽOK u karanteni

17:00–18:00 Ponedjeljak 8.6.2020.

Stigao je još jedan qRUŽOK u karanteni. I ovog puta s vama su Igor i Tonči, te Hrvoje kao glazbeni urednik. Ovaj format book cluba osmislili smo u vrijeme korone kad se nismo mogli okupljat uživo, ali kako se pokazao uspješan i dalje nastavljamo s njim. Iščitavamo knjigu Insult and the Making of the Gay Self autora Didiera Eribona, izdvojene teme komentiramo na društvenim mrežama kolektiva queerANarchive i svako drugog ponedjeljka gostujemo u emisiji Queer u eteru na KLFM radiju.

Zadnja dva tjedna bavili smo se stigmom feminiziranosti. Da bi uopće mogao pisati o pederluku u svoje vrijeme, i Proust je popustio društvenoj normi koja ismijava pedere kao feminizirane te napisao da su oni žene u muškom tijelu. A Didier je ustvrdio da se od onda malo toga promijenilo. Usprkos brojnim povijesnim pokušajima maskulinizacije slike pederluka i dalje nas društvo percipira kao feminizirane, a nerijekte su uvrede i šale na račun toga. Naše reakcije na to su dvojake. Dio nas s jedne strane, na sve načine pokušava prikriti svoju feminiziranost, dok je drugi prihvačaju, pa i dovode do ekstrema u drag kulturi.

qRUŽOK u KARANTENI nastavljamo najavom nove teme kojom ćemo se na društvenim mrežama kolektiva queerANarchive baviti iduća dva tjedna. Danas imate priliku slušati o gay identitetima koji se zbog svoje prirode nikada ne mogu do kraja ostvariti, jer zauvijek ostaju nešto što je potrebno iznova i iznova osmišljavati i izgrađivati kako na individualnoj tako i kolektivnoj razini. Inspiraciju za temu pronašli smo u knjizi Insult and the Making of the Gay Self, francuskog teoretičara, filozofa i sociologa Didiera Eribona, koji je konstatirao da gay povijest nema svoga kraja.

foto: Rafa Medina

autor: Mirta Barić, 08/06/2020

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Queer u doba korone

10:00–13:00 Ponedjeljak 30.3.2020.

Ovog ponedjeljka, 30. 3. stiže nam još jedan Queer u eteru iz karantene u malo ranijem terimu. Emisija počinje u…

Queer u eteru

11:00–12:00 Ponedjeljak 3.2.2020.

Emisija Queer u eteru dobila je stalni termin na radiju KLFM! Slušamo se ponedjeljkom od 11 do 12 – jedan…

Queer u eteru

17:00–18:00 Ponedjeljak 15.6.2020.

Danas, 15. 6. u 17 sati poslušajte emisiju Queer u eteru! U današnjoj nam se emisiji pridružuje i Ulla! Ako…

Queer u eteru

11:00–12:00 Ponedjeljak 2.3.2020.

Ponedjeljak u 11 sati već je ustaljeni termin za Queer u eteru, emisiju o vijestima iz pederluka u Splitu i…

Tjedna rotacija

Arhiva

DJANGO DJANGO / Glowing In The Dark

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ORGONE / Basilisk

AVALON EMERSON / DJ-Kicks

J MASCIS / Fed Up And Feeling Strange (Live)

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)