KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Proslavljen Međunarodni dan mladih

U Splitu je četvrtu godinu u nizu proslavljen Međunarodni dan mladih, najavljen flash mobom Centra plesa na rivi u subotu 10. kolovoza, a ove su godine u organizaciji sudjelovale udruge Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila te Prijatelj, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita.

U nedjelju, 11. kolovoza, u klubu O’Hara održao se Positive Session – break dance jam uz DJ-eve RealOne & Wizekid (Zagreb) i koncert Cha Jah Tona (Split) koji je privukao pripadnike splitske hip hop scene te njihove goste. Plesači su na gornjem katu, na za tu priliku postavljenom linoleumu, demonstrirali svoje sposobnosti, a važno je istaknuti da su bila prisutna i mnoga mlađa lica, kao i iskusniji plesači.

 photo AntoniaKuzmanic-OHara2.jpg photo AntoniaKuzmanic-OHara1.jpg
Foto: Antonia Kuzmanić

U ponedjeljak, 12. kolovoza, program je započeo već u 9 sati ujutro, akcijom Nema invalida u Splitu, obilježavanjem jedanaest lokacija nepristupačnih osobama u invalidskim kolicima. Reakcije građana su bile raznolike – od potpune indiferentnosti do zainteresiranosti i želje da saznaju više o projektu i načinu kako pomoći. Ovom akcijom potaknut je dijalog između institucija i udruge Prijatelj, te se očekuje nastavak aktivnosti vezanih za ovu problematiku.

 photo VeljkoMartinovic-NemaInvalida01.jpg photo VeljkoMartinovic-NemaInvalida02.jpg

 photo VeljkoMartinovic-NemaInvalida04.jpg photo VeljkoMartinovic-NemaInvalida03.jpg
Foto: Veljko Martinović

Akcija oslikavanja graffita u parku Emanuela Vidovića, Sloboda javne kreativnosti mladih, koja je započela u 10 sati, okupila je splitske graffiti umjetnike te štićenike dvaju splitskih domova za djecu. Akciju je popratila i dogradonačelnica Grada Splita, Aida Batarelo. Cilj akcije je u potpunosti ispunjen – mladi su nesputano izrazili svoju kreativnost na za tu priliku postavljene cerade i folije, uz stalnu interakciju sa velikim brojem prolaznika koji su sa odobravanjem pozdravili akciju.

 

 photo MartinaVukovic-park2.jpg
 photo MartinaVukovic-park1.jpg
Foto: Martina Vuković

U Centru plesa su se za to vrijeme odvijale besplatne plesne radionice, nakon kojih se rasplesana ekipa u 12 sati preselila na najpopularniju gradsku plažu sa programom Bačvice plešu, gdje su animirali veliki broj kupača, pretvorivši plićak u pravi plesni podij.

Završetak proslave Međunarodnog dana mladih obilježio je koncertno-filmski program Split za mlade, mladi za Split, u kojem se ispred Zlatnih vrata održao koncert četiri benda iz Splita i okolice te projekcija kratkih filmova splitskih autora. Prvi su na improviziranoj pozornici nastupali Beta Bombe iz Supetra, a nakon njih zasvirali su splitski Riffovski. Zatim je prikazan film Od srca autora Matka Petrića, o osobama s posebnim potrebama, sa naglaskom na rock koncert koji je udruga Srce organizirala 2011. godine u košarkaškoj dvorani na Gripama. Projekciji su prisustvovali i protagosniti dokumentarca, članovi Udruge Srce. Zatim su prikazani spotovi splitskog izvođača Frog Frog Dog nastali u produkciji Kino kluba Split – Frog Frog Dog, Small Change te Pohyeye.

 photo MartinaVukovic-ZlatnaVrata2.jpg
Foto: Martina Vuković

U nastavku glazbenog dijela večeri nastupali su splitski Hangin’ Village, nakon čije je svirke prikazan kratki dokumentarni film Fancy but still underground autorica Marčele Zanki, Višnje Mamić i Tine Šarić o otvaranju kluba Kocka, te Last call Martine Bilan.

 photo MartinaVukovic-ZlatnaVrata1.jpg
Foto: Martina Vuković

Posljednji su na pozornicu došli sinjski M.O.R.T., čiji je pjevač iskoristio prašinu na podu za dimne efekte, energičnom svirkom pokazavši čime su osvojili žiri na prestižnom Jelen demo festu. Zatim su prikazani kratki filmovi We will have stories we’ll never tell (Marko Jukić & Ivan aka Johnie Radović) te More šumi, val se pjeni (Natko Stipaničev).
Proslavu Međunarnodnog dana mladih zatvorio je DJ Nortrom B2B Dubok (Split) potaknuvši na ples veći broj mladih pred Zlatnim vratima.

autor: MajaSvagi SvagiMaja, 15/08/2013

Vezane objave

Arhiva

Perforacije u Splitu

21/06/2014.

Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti koji u svojem programu povezuje alternativne oblike kazališta, plesa i performansa, i ove godine svoju sezonu otvara izvedbama u Dubrovniku, a nakon toga seli u Rijeku, Split i Zagreb.U proteklih pet godina, Perforacije su dovele čitav niz umjetnika te otvorile brojne umjetničke suradnje i koprodukcije i došao je trenutak za promjenu smjera, najavio je umjetnički direktor Perforacija Zvonimir Dobrović.

Plesna predstava “Hotel Memorial”

22/10/2013.

Autorska plesna predstava Alena Čelića HOTEL MEMORIAL otvara novu sezonu Quasimodo TEATRA, programski drugačijh večeri u kojima će klub Quasimodo…

ROOM 100 premijerno u Italiji

18/06/2013.

Splitska izvedbena kompanija Room 100 gostuje na festivalu za suvremeni cirkus i izvedbenu umjetnost “Mirabilia” u regiji Pijemont, Italija, od…

THOU

21/02/2020.

Težak, teži, Thou. To je najbolji način za opisati ovaj legendarni bend. Njihov jedinstveni zvuk klasičnog sludge metala, black metala,…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE BOYS WITH THE PERPETUAL NERVOUSNESS / Songs From Another Life

MC 900 FT. JESUS / One Step Afead of the Spider (1994)

PORTO MORTO / Čekam ih

WHOMADEWHO / Body Language

FLEETWOOD MAC / Live

nibo / Same Day Delivery