KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Proslavljen Međunarodni dan mladih

U Splitu je četvrtu godinu u nizu proslavljen Međunarodni dan mladih, najavljen flash mobom Centra plesa na rivi u subotu 10. kolovoza, a ove su godine u organizaciji sudjelovale udruge Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila te Prijatelj, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita.

U nedjelju, 11. kolovoza, u klubu O’Hara održao se Positive Session – break dance jam uz DJ-eve RealOne & Wizekid (Zagreb) i koncert Cha Jah Tona (Split) koji je privukao pripadnike splitske hip hop scene te njihove goste. Plesači su na gornjem katu, na za tu priliku postavljenom linoleumu, demonstrirali svoje sposobnosti, a važno je istaknuti da su bila prisutna i mnoga mlađa lica, kao i iskusniji plesači.

 photo AntoniaKuzmanic-OHara2.jpg photo AntoniaKuzmanic-OHara1.jpg
Foto: Antonia Kuzmanić

U ponedjeljak, 12. kolovoza, program je započeo već u 9 sati ujutro, akcijom Nema invalida u Splitu, obilježavanjem jedanaest lokacija nepristupačnih osobama u invalidskim kolicima. Reakcije građana su bile raznolike – od potpune indiferentnosti do zainteresiranosti i želje da saznaju više o projektu i načinu kako pomoći. Ovom akcijom potaknut je dijalog između institucija i udruge Prijatelj, te se očekuje nastavak aktivnosti vezanih za ovu problematiku.

 photo VeljkoMartinovic-NemaInvalida01.jpg photo VeljkoMartinovic-NemaInvalida02.jpg

 photo VeljkoMartinovic-NemaInvalida04.jpg photo VeljkoMartinovic-NemaInvalida03.jpg
Foto: Veljko Martinović

Akcija oslikavanja graffita u parku Emanuela Vidovića, Sloboda javne kreativnosti mladih, koja je započela u 10 sati, okupila je splitske graffiti umjetnike te štićenike dvaju splitskih domova za djecu. Akciju je popratila i dogradonačelnica Grada Splita, Aida Batarelo. Cilj akcije je u potpunosti ispunjen – mladi su nesputano izrazili svoju kreativnost na za tu priliku postavljene cerade i folije, uz stalnu interakciju sa velikim brojem prolaznika koji su sa odobravanjem pozdravili akciju.

 

 photo MartinaVukovic-park2.jpg
 photo MartinaVukovic-park1.jpg
Foto: Martina Vuković

U Centru plesa su se za to vrijeme odvijale besplatne plesne radionice, nakon kojih se rasplesana ekipa u 12 sati preselila na najpopularniju gradsku plažu sa programom Bačvice plešu, gdje su animirali veliki broj kupača, pretvorivši plićak u pravi plesni podij.

Završetak proslave Međunarodnog dana mladih obilježio je koncertno-filmski program Split za mlade, mladi za Split, u kojem se ispred Zlatnih vrata održao koncert četiri benda iz Splita i okolice te projekcija kratkih filmova splitskih autora. Prvi su na improviziranoj pozornici nastupali Beta Bombe iz Supetra, a nakon njih zasvirali su splitski Riffovski. Zatim je prikazan film Od srca autora Matka Petrića, o osobama s posebnim potrebama, sa naglaskom na rock koncert koji je udruga Srce organizirala 2011. godine u košarkaškoj dvorani na Gripama. Projekciji su prisustvovali i protagosniti dokumentarca, članovi Udruge Srce. Zatim su prikazani spotovi splitskog izvođača Frog Frog Dog nastali u produkciji Kino kluba Split – Frog Frog Dog, Small Change te Pohyeye.

 photo MartinaVukovic-ZlatnaVrata2.jpg
Foto: Martina Vuković

U nastavku glazbenog dijela večeri nastupali su splitski Hangin’ Village, nakon čije je svirke prikazan kratki dokumentarni film Fancy but still underground autorica Marčele Zanki, Višnje Mamić i Tine Šarić o otvaranju kluba Kocka, te Last call Martine Bilan.

 photo MartinaVukovic-ZlatnaVrata1.jpg
Foto: Martina Vuković

Posljednji su na pozornicu došli sinjski M.O.R.T., čiji je pjevač iskoristio prašinu na podu za dimne efekte, energičnom svirkom pokazavši čime su osvojili žiri na prestižnom Jelen demo festu. Zatim su prikazani kratki filmovi We will have stories we’ll never tell (Marko Jukić & Ivan aka Johnie Radović) te More šumi, val se pjeni (Natko Stipaničev).
Proslavu Međunarnodnog dana mladih zatvorio je DJ Nortrom B2B Dubok (Split) potaknuvši na ples veći broj mladih pred Zlatnim vratima.

autor: MajaSvagi SvagiMaja, 15/08/2013

Vezane objave

Arhiva

Ivan Marušić Klif: Klizanje u nepoznato

10/12/2019.

U četvrtak 12. prosinca u 19.30 sati u Galeriji MKC u Domu mladih u Splitu otvara se izložba IVAN MARUŠIĆ KLIF: KLIZANJE U…

KREĆE PROJEKT „NOVA MAGIJA“

28/04/2014.

Aktivnost: predstava „Horned Man“ Vrijeme: 03. svibnja 2014. // 17:00 Mjesto: Park Sustipan, Split Website: http://www.cirkus.hr/?p=4267 // http://www.room100.org // http://www.rodeboom.be…

LIVE STREAM – Chui @ Klub Kocka

23:30–1:00 Petak 30.11–1.12.2018.

Ukoliko večeras niste u mogućnosti doći i podržati momke iz Chuia, ne brinite! KLFM će se pobrinuti za to live prijenosom koncerta Chui u Kocki. Uključite se na valove klfm radija i uživajte!

Plesna predstava “Hotel Memorial”

22/10/2013.

Autorska plesna predstava Alena Čelića HOTEL MEMORIAL otvara novu sezonu Quasimodo TEATRA, programski drugačijh večeri u kojima će klub Quasimodo…

Tjedna rotacija

Arhiva

Moses Sumney / græ

Sigur Rós / Ágætis byrjun (1999)

MILDLIFE / Rare Air

KENNEDY / Shine A Light On

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender