KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA MLADIH

U Splitu se programom koji će se održati 11. i 12. kolovoza po peti put obilježava Međunarodni dan mladih, a ove godine u organizaciji proslave surađuju udruga mladih za promicanje aktivizma Aktivist i Koalicija udruga mladih KUM, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita.

unnamed (1)

U Splitu se programom koji će se održati 11. i 12. kolovoza po peti put obilježava Međunarodni dan mladih, a ove godine u organizaciji proslave surađuju udruga mladih za promicanje aktivizma Aktivist i Koalicija udruga mladih KUM, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita.
U realizaciji programa sudjeluju i Info zona, udruga mladih Prijatelj i riječka udruga Spirit. Uz informativni, edukativni i aktivistički dio programa, u kojem će između ostalog biti istaknuti izazovi s kojima se svakodnevno susreću marginalizirane skupine mladih, organizatori su pripremili i oslikavanje zidova Doma mladih graffiti i street artom u kojem će sudjelovati i štićenici Dječjeg doma Maestral te Doma za odgoj djece i mladeži Split, zanimljivi koncertni program, te projekcije kratkih filmova.

Međunarodni dan mladih uspostavljen je 17. prosinca 1999. godine UN-ovom rezolucijom 54/120, kada je određeno da se obilježava 12. kolovoza. To je godišnja proslava u kojoj se ističe uloga mladih kao važnih partnera u pokretanju pozitivnih promjena, ali i podiže svijest o izazovima koji se danas nalaze pred mladima i povećava njihovu vidljivost. Također, to je prilika za učvršćivanje suradnje između lokalne uprave i nevladinog sektora u rješavanju problema s kojima se susreću mladi.

Program proslave financiran je sredstvima Grada Splita, temeljem Poziva za prijavu prijedloga programa udruga mladih i udruga koje se bave mladima u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2014. godinu.

PROGRAM PROSLAVE

Ponedjeljak, 11. kolovoza
Događanje: To je i moj Dom!
Lokacija: plato ispred i iza zgrade Doma mladih
Organizator: KUM
Opis: Splitski street art umjetnici prikladnim će radovima oslikati dio fasade Doma mladih. U oslikavanju će, uz stručni nadzor, sudjelovati i štićenici štićenici Dječjeg doma Maestral te Doma za odgoj djece i mladeži Split. Glazbenu podlogu omogućit će KLFM soundsystem.

Utorak, 12. kolovoza
Događanje: Nađemo se na Zlatnima?
Lokacija: ispred Zlatnih vrata
Organizator: Aktivist
Opis: Program se sastoji od koncertnog dijela uz bendove The Splitters (Split), DarkVud (Sinj), Shewa (Sinj) i DJa Dave Barrowsa uz projekcije izbora fimova s festivala “Uhvati film” u suradnji s riječkom udrugom Spirit te kratkog dokumentarnog filma nastalog na radionici filma u Info zoni. Također, udruga Prijatelj će predstaviti simboličnu provokativnu akciju “Pazi, klizav stih”, a Info zona donosi privremeni USE-IT info point na kojem će mladi turisti moći dobiti iz prve ruke informacije od svojih vršnjaka.

autor: el5egundo, 07/08/2014

Vezane objave

Arhiva

FATES WARNING + HEADLESS 11.11. @ Hard Place, Zagreb

30/09/2014.

U utorak 11. Studenog u zagrebački klub Hard Place dolaze američke progressive metal legende koji će nastupiti u sklopu festivala Zagreb Guitar Show.

Stripaški kružok: Miro Župa

09/05/2017.

Info Zona, 11. svibnja 2017. u 20.00 h

Izgradi platformu: Dom mladih – Radionica Urbanistička početnica i otvorena diskusija

02/12/2014.

U sklopu izložbe Izgradi platformu : Dom mladih MKC Split, Platforma Doma mladih i Platforma 9,81 pozivaju Vas 4.12.2014: od 16.30h na radionicu Urbanistička početnica sa temom Dom mladih – moguće budućnosti, te od 19.30h na otvorenu diskusiju sa temom Sadržaji novih kulturno-društvenih centara.

Savannah Expression

27/02/2017.

Academia Club Ghetto, Split, 28/2/2017., od 21.00 do 01.00 h

Tjedna rotacija

Arhiva

ROMARE / Home

DEMON FUZZ / Afreaka! (1970)

FUTURE ISLANDS / For Sure

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

PARNEPAR / Dobar dan, izvolite