KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Proslava Međunarodnog dana mladih (objava za medije)

U Splitu se po četvrti put obilježava Međunarodni dan mladih. Ove godine u organizaciji sudjeluje čak pet udruga – Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila te Prijatelj, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita, a proslava će se održati 11. i 12. kolovoza na više gradskih lokacija.

 

U Splitu se po četvrti put obilježava Međunarodni dan mladih. Ove godine u organizaciji sudjeluje čak pet udruga – Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila te Prijatelj, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita, a proslava će se održati 11. i 12. kolovoza na više gradskih lokacija.

559986_404779542962107_593654619_n

U samom događanju sudjeluje preko 20 udruga civilnog društva te organizacija koje se bave mladima, a čiji će rad na način atraktivan mladima biti predstavljen kroz proslavu. Uz informativni te aktivistički dio programa, u kojem će biti istaknute neke od lokacija kojima osobe sa invaliditetom nemaju pristup, organizatori su za dvodnevnu feštu pripremili i hip hop jam, ples na Bačvicama, šaroliki koncertni program, projekcije kratkih filmova te oslikavanje folija grafitima.

Međunarodni dan mladih uspostavljen je 17. prosinca 1999. UN-ovom rezolucijom 54/120, gdje je određeno da obilježava 12. kolovoza. Cilj Međunarodnog dana mladih je  istaknuti probleme u društvu sa kojima se susreću mladi, te povećati njihovu vidljivost. Također, to je prilika za učvršćavanje suradnje između lokalne uprave i nevladinog sektora u rješavanju problema mladih. Na taj dan diljem svijeta lokalna uprava i civilno društvo organiziraju kulturno-zabavna događanja za mlade.

www.facebook.com/MedunarodniDanMladih

bannerdanmladih

PROGRAM PROSLAVE:

Nedjelja, 11. kolovoza

Događanje:    Positive session (doček dana mladih)
Lokacija:  klub O’Hara
Organizator: Pozitivna sila

Događanje:  Mobilni info pult
Lokacija: klub O’Hara
Organizator:  Info zona

Ponedjeljak, 12. kolovoza

Događanje:  Mobilni info pult
Lokacija: širi centar grada
Organizator: Info zona

Događanje:  Nema invalida u Splitu
Lokacija: centar grada
Organizator: Udruga mladih Prijatelj

Događanje:  Bačvice plešu
Lokacija: plaža Bačvice
Organizator:  Centar plesa

Događanje:    Sloboda javne kreativnosti mladih
Lokacija:  park Emanuela Vidovića
Organizator:  Udruga za suvremenu umjetnost Kvart

Događanje:  Split za mlade, mladi za Split!
Lokacija: ispred Zlatnih vrata
Organizator:  MoSt, Pozitivna sila, Info zona

autor: Vjeran Stojanac, 01/08/2013

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Ponovo IKS Festival

22/08/2013.

Drugo izdanje IKS festivala Međunarodnog festivala suvremenog kazališta odvijat će se u Splitu od 3. – 12.rujna na nekoliko pozornica…

Calexico (+ My Buddy Moose)

10/07/2018.

Ponedjeljak, 13.8.2018. @ Ex Port Delta, Rijeka

DADAnti: promocija zbornika ‘DADANTI PESNICI’

12/07/2014.

Već redovno okupljanje članova udruge DADAnti, ovog će ponedjeljka biti realizirano uz gostovanje slam pjesnika i predstavnika udruge Poezin, Milana Mijatovića. Prisutnima će biti uručen gratis primjerak upravo objavljene zbirke DADANTI PESNICI u kojoj je zastupljeno devet umjetnika iz Hrvatske te četiri iz Srbije. Ukoliko Vas privlači poezija lišena akademske šturosti, posjetite ovaj događaj koji će se održati u ponedjeljak, 14. srpnja u klubu Ghetto, s početkom u 20.30 h.

PLATFORMAT / DOM MLADIH

28/04/2013.

PLATFORMAT je festival nezavisne kulture i umjetnosti koju od 3. do 12. svibnja 2013.g. organizira Platforma Doma mladih u Splitu s ciljem koncentriranja kulturnih i umjetničkih događanja u Domu mladih, prostoru za izvaninstitucionalnu suvremenu kulturu.

Tjedna rotacija

Arhiva

LCSM / Earthbound

STEVIE WONDER / Music of my mind (1972)

GABRIELS / Love and Hate in a Different Time

MODESELEKTOR / In Session

THE DOORS / Absolutely Live

DARKWOOD DUB / Elektro Pionir