KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Proslava Međunarodnog dana mladih (objava za medije)

U Splitu se po četvrti put obilježava Međunarodni dan mladih. Ove godine u organizaciji sudjeluje čak pet udruga – Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila te Prijatelj, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita, a proslava će se održati 11. i 12. kolovoza na više gradskih lokacija.

 

U Splitu se po četvrti put obilježava Međunarodni dan mladih. Ove godine u organizaciji sudjeluje čak pet udruga – Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila te Prijatelj, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita, a proslava će se održati 11. i 12. kolovoza na više gradskih lokacija.

559986_404779542962107_593654619_n

U samom događanju sudjeluje preko 20 udruga civilnog društva te organizacija koje se bave mladima, a čiji će rad na način atraktivan mladima biti predstavljen kroz proslavu. Uz informativni te aktivistički dio programa, u kojem će biti istaknute neke od lokacija kojima osobe sa invaliditetom nemaju pristup, organizatori su za dvodnevnu feštu pripremili i hip hop jam, ples na Bačvicama, šaroliki koncertni program, projekcije kratkih filmova te oslikavanje folija grafitima.

Međunarodni dan mladih uspostavljen je 17. prosinca 1999. UN-ovom rezolucijom 54/120, gdje je određeno da obilježava 12. kolovoza. Cilj Međunarodnog dana mladih je  istaknuti probleme u društvu sa kojima se susreću mladi, te povećati njihovu vidljivost. Također, to je prilika za učvršćavanje suradnje između lokalne uprave i nevladinog sektora u rješavanju problema mladih. Na taj dan diljem svijeta lokalna uprava i civilno društvo organiziraju kulturno-zabavna događanja za mlade.

www.facebook.com/MedunarodniDanMladih

bannerdanmladih

PROGRAM PROSLAVE:

Nedjelja, 11. kolovoza

Događanje:    Positive session (doček dana mladih)
Lokacija:  klub O’Hara
Organizator: Pozitivna sila

Događanje:  Mobilni info pult
Lokacija: klub O’Hara
Organizator:  Info zona

Ponedjeljak, 12. kolovoza

Događanje:  Mobilni info pult
Lokacija: širi centar grada
Organizator: Info zona

Događanje:  Nema invalida u Splitu
Lokacija: centar grada
Organizator: Udruga mladih Prijatelj

Događanje:  Bačvice plešu
Lokacija: plaža Bačvice
Organizator:  Centar plesa

Događanje:    Sloboda javne kreativnosti mladih
Lokacija:  park Emanuela Vidovića
Organizator:  Udruga za suvremenu umjetnost Kvart

Događanje:  Split za mlade, mladi za Split!
Lokacija: ispred Zlatnih vrata
Organizator:  MoSt, Pozitivna sila, Info zona

autor: Vjeran Stojanac, 01/08/2013

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Platformat #3

28/04/2015.

U Domu mladih, od 29. travnja do 9. svibnja održava se treće izdanje Platformata – festivala nezavisne kulture i umjetnosti koji organizira Platforma Doma mladih s ciljem koncentriranja kulturnih i umjetničkih događanja u Domu mladih – prostoru za izvaninstitucionalnu suvremenu kulturu. Deset dana bogatih koncertima, izložbama, filmovima, predstavama, radionicama, predavanjima, tribinama i javnim akcijama – više od 50 različitih kulturnih događanja!

Trobecove Krušne Peći – klub Kocka, petak 30/01 u 22.00 h

30/01/2015.

Večeras, 30. siječnja s početkom u 22 sata, u klubu Kocka možete posvjedočiti nastupu kultnog sastava Trobecove Krušne Peći. Imate li ikakve dvojbe oko odlaska, pročitajte priloženi press materijal. Hvala!

No Borders Orchestra u Laubi

16/09/2019.

Lauba će u petak 20. rujna ugostiti ansambl No Borders Orchestra, jedinstveni glazbeni projekt koji čine najbolji profesionalni glazbenici iz…

15. SARS festival u Sinju

21/07/2017.

Naši dragi S.A.R.S.-ovci 15. put organiziraju festival u gradu nam Sinju. Koga ne bude, neće pričat, a mi zadnji čas najavljujemo.

Tjedna rotacija

Arhiva

FLEET FOXES / Shore

The Style Council / Café Bleu (1984)

PILLOW QUEENS / Holy Show

RED AXES / Dekmantel

RADIOHEAD / I Might Be Wrong: Live Recordings

Haustor / Bolero (1985)