KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Pros and Cons of the Film Music

20:00–22:00 Subota 26.9.2020.

Ne živcirajte se nego se opustite uz mali presjek kroz pomalo neuobičajene sekvence filmske glazbe ili nečega što je tomu blisko a listu je složio osobno urednik ove emisije!

Dosta vam je izvanzemaljaca koji se indirektno miješaju u vaš život misleći da su dobrohotni samaritanci? Preporučio bih im vođenje azila za životinje.

Budite oprezni po tom pitanju… Prije nego vas gray aliens, insectoids, reptoids, tall whites, tralfamadorians i ostala kozmička braća potrpaju u intergalaktičke ZOO vrtove! Možda vam dovedu neku zgodnu porno glumicu, kao što se dogodilo Billyju Pilgrimu. Ova se zvala Montana Wildhack i bila je malko prebucmasta za moj ukus (vidjeti gornju sliku).

Ne živcirajte se nego se opustite uz mali presjek kroz pomalo neuobičajene sekvence filmske glazbe ili nečega što je tomu blisko a listu je složio osobno urednik ove emisije! Osobno nemam iskustva sa fimskom glazbom uz izuzetak slaganja segmenata glazbe Coila na fragmente jednog pornića (pošto spominjem Coil bitno je naglasiti da je pornić bio hetero em da volim djevojke). Balancea i Christophersona koji su sada uz Krista štujem samo kao glazbenike, naravno bivše jer su 2004. i 2010. napustili ovu dolinu suza.

I ispričavam se ako sam prošle subote pretjerao sa Brianom Wilsonom ali čovjek je fucking genij! Možda pomalo autističan ali svi ćemo postati obzirom na majmunčad koja nas okružuje!

autor: Vjeran Stojanac, 24/09/2020

, ,

Vezane objave

Arhiva

no eXit

30/01/2015.

Uredništvo eXita puni baterije uz Trobecove krušne peći. Vi se zadovoljite mrvicama, odnosno vrhuncima britanskog progresivnog rocka sedamdesetih!

Laibach: retrospektiva

12/06/2014.

Skorašnji splitski nastup Laibacha u okviru IKS Festivala je dobra prilika da se jednom kronološkom retrospektivom podsjetimo na korijene, začetke, te karijeru tog enigmatičnog kolektiva koji bi prije bio (i ostao) iskrivljeno zrcalo popularne kulture nego li tipičan pop/rock sastav, i koji, vješto koristeći oruđa provokacije, parodije i travestije već više od tri desetljeća udara u bolna mjesta zapadne kulture koja unatoč prividu umjetničkih sloboda često pleše pod diktatom autoriteta!

Odlazak: Keith Emerson (1944. – 2016.)

18/03/2016.

Ono što odlazak Keitha Emersona ne uklapa u već poslovičnu ‘crnu bilancu’ koju nam je ponudila aktualna 2016. jest način na koji je napustio ovaj svijet. Uradio je to po vlastitom izboru, suočen s mogućnošću življenja bez onoga što je u njegovu slučaju predstavljalo smisao – briljirati na sceni, spajajući zapanjujuću energičnost i urođenu genijalnost. Ukratko, živio je za svoju glazbu, za ono što je danas već ostavština za budućnost; jedan monumentalni opus koji se tek nominalno i kronološki može svrstati pod već ishabani pojam ‘rock’. Jer, često se u desetak sekundi Emersonovog stvaralaštva moglo naći više harmonija, struktura i vizija no što ih sadrže cjelokupni uradci brojnih rock te posebice punk sastava!

Do It Yourself!

14/01/2012.

  Do It Yourself ili po naški Uradi sam jest termin kojeg čak pri ograničavanju na glazbenu domenu nije jednostavno…

Tjedna rotacija

Arhiva

SUFJAN STEVENS / The Ascension

JIM O’ROURKE / Eureka (1999., Drag City)

PILLOW QUEENS / Holy Show

RED AXES / Dekmantel

RADIOHEAD / I Might Be Wrong: Live Recordings

Haustor / Bolero (1985)