KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Predstavljanje Indirekt festivala – drugi dio

18:00–19:00 Četvrtak 23.5.2019.

Još se niste odlučili gdje provesti prvi tjedan u lipnju?

Odgovor vam donosimo u emisiji predstavljajući drugi dio line upa Indirekt Music Art Festivala u Umagu. U prošloj emisiji smo vas upoznali sa: Koala Voice, Skeemers, Igralom, Porto Morto i Tents. Indirektovci su upotpunili line up sa izvrsnim glazbenicima: Be Forest, Letronika, Liamere, MAiKA, Nemanja, Pseća Plaža i Ask Her Out.

Kako Indirekt  Music & Art Festival nije samo glazbeni festival, već spoj subkultura smještenih u ovako dobar festival, oslikavanjem Danteove ulice u Umagu prije 4 godine započeo je projekt “Božanstvena komedija”. Ove godine “indirektovoj” galeriji doprinijeti će oslikavanjem suvremeni umjetnici današnjice Nenad Cizl (Slovenija) i Lav Paripović (Zagreb). Dašak tradicije oslikat će umjetnik Ivan Oštarčević koji će reinterpretirati povijest i tradiciju Savudrije, mjesta koje čuva i jedan od najstarijih svjetionika u zemlji.

Nulti dan festivala 06. lipnja 2019., sprema se otvorenje izložbe umaške umjetnice Jelene Kovačić u MMC galeriji, umjetnice koja je, osim u Hrvatskoj, izlagala i u Sloveniji, Velikoj Britaniji, Španjolskoj te Bugarskoj.

Osim glazbenog i street art dijela, Indirekt Music & Art Festival predstavlja i Književnu grupu 90+, točnije šestero njihovih predstavnika i predstavnica. Oni su Josip RazumLara MitrakovićMartin MajcenovićVigor VukotićLana Bojanić i Ema Pavlović. Oni će vam zaokupirati popodneva dok čekate koncerte da krenu.

Indirekt traje 3 dana, 06.-08.06.2019., u kampu Veli Jože u Umagu. Želite li doživjeti nezaboravno iskustvo, napuniti se pozitivnom energijom, onda je ovo idealna prilika za sve vas da u petak, 07.06.2019. u 14h krenete s Indirekt Busom u avanturu života.

Slušamo:

BE FOREST – trio iz Italije koji stvara posebno čarobnu glazbu za duge šetnje šumom, baš onakve u kakvim ćete uživati kad stupite u kamp Veli Jože, tajnovito stanište Indirekta. Stižu na krilima novog hvaljenog albuma “Knockturne”, ujedno njihovog trećeg koji su izdali nakon četverogodišnje pauze. Kao perjanice novog talijanskog vala vrijedi zabilježiti dvije američke turneje, od kojih je prva obilježena nastupom na KEXP-u, dok je druga, netom završena, kulminirala nastupom u Austinu na SXSW.

LETRONIKA – bend sastavljen od članova koji iza sebe već imaju pozamašne karijere i poprilično utabanu stazu na sceni s bendovima kao što su Svadbas, Nola, Barbara i Kultura. Moglo bi se reći da je Letronika novi superbend koji pak imenom daje naslutiti da su u svoj zvuk umiješali i elektroniku.

LIAMERE –  slovenski trojac kojemu je potrebno malo kako bi vam ušao pod kožu, a to malo sadržano je u minimalističkim aranžmanima, melankoličnim melodijama i sanjivu vokalu.  Njihova glazba može se opisati kao hibrid trip hopa, elektronike, 2-stepa te popa, a vrlo je vjerojatno da će vas brzo osvojiti.

MAiKA – hrvatsko/srpsko/bosanski bend iza kojeg stoji svestrana Ida Prester, kombinira tradicionalni balkanski ritam s elektronikom i pritom izaziva valove plesa gdje god se pojavi. Između ostalog, njihovi eksplozivni nastupi na EXIT-u, engleskom BOOMTOWN FAIR-u te nizozemskom EUROSONIC-u samo su pokazatelj da je prisutnost na njihovim koncertima jednostavno obavezna.

Nemanja – “Tarot Funk” nevjerojatno je pitak album Luke Šipetića (već znanog iz benda NLV i Para Lele), kojemu se pridružuju Matej Perić, Laura Matijašević i Leo Beslaća, te čine bend Nemanja, koji će vas raspametiti kombinacijom Thai funka, Afro funka, antologijskog rocka 70-ih te kambodžanskog psych rocka 60-ih.

Pseća Plaža – nekoć znani kao Dog’s Beach, od 2017. osvajaju publiku zaraznim psihodeličnim, nenametljivim ljetnim surf melodijama. Nakon hvaljenog prvijenca “Honolulu”, na Indirektu predstavljaju drugi studijski album “Povratak u lagunu br. 7” koji odiše pitkim psihodeličnim melodijama, tropskim ritmovima i osvježenjem, točno onim za čime vabite u vrućoj ljetnoj noći.

Ask Her Out – post soul bend iz Trsta, Genove i Chietija. Ova četvorka će vas iznenaditi sočnom mješavinom južnih i sjevernih talijanskih začina te glazbom inspiriranom velikanima poput Nine Simone, Detroita, Portlanda, Guy Picciottija i Princa. Iza sebe imaju dva albuma – “Uno” i “Due”, a vama će trebati svega “tre” sekunde da ih zavolite!

autor: Tonska Proba, 23/05/2019

, , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

White Lies – turneja ‘Friends’

16:00–17:00 Subota 5.11.2016.

Londonski bend koga voliš ili ne voliš. Bend čija glazba idealno odgovara zimskom ugođaju, Harry svojim Ianovskim glasom (Ian Curtis)…

SuperUho Festival // Last Call

30/07/2014.

Preostalo je još samo četiri dana do početka prvog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5.kolovoza na samom moru na šibenskom pristaništu TEF i plaži Banj. Festival ćemo popratiti i na našem portalu, a nadamo se da će ispuniti naša relativno visoka očekivanja.

PLATFORMAT #4

10/05/2016.

Platforma Doma mladih od 12. do 21. svibnja donosi četvrto izdanje Platformata, festivala prepunog kulturnih događanja – od izložbi i performansa, preko predavanja i radionica, do koncerata poznatih bendova.

Država u krevetu

26/11/2013.

“Država u krevetu” naziv je izložbe i konferencije koja nastaje kao zajednički završni rad studenata i mentorice kolegija Feminizmi i društvene promjene u suvremenim umjetničkim praksama, koji se održavao na Umjetničkoj akademiji u Splitu u akademskoj godini 2012. / 2013., a podržan je kroz projekt PATTERNS Zaklade ERSTE i World University Service Austrija.

Tjedna rotacija

Arhiva

KNXWLEDGE / 1988

STEREOLAB / Cobra and Phases Group Play Voltage in the Milky Night (1999)

DIRTY PROJECTORS / Overlord

Lixon – Disco House Karantena

BILL WITHERS / Live at Carnegie Hall

Mayales – svima želim Raj za sve (Aquarius records 1999.)