KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Predstavljanje Indirekt festivala – drugi dio

18:00–19:00 Četvrtak 23.5.2019.

Još se niste odlučili gdje provesti prvi tjedan u lipnju?

Odgovor vam donosimo u emisiji predstavljajući drugi dio line upa Indirekt Music Art Festivala u Umagu. U prošloj emisiji smo vas upoznali sa: Koala Voice, Skeemers, Igralom, Porto Morto i Tents. Indirektovci su upotpunili line up sa izvrsnim glazbenicima: Be Forest, Letronika, Liamere, MAiKA, Nemanja, Pseća Plaža i Ask Her Out.

Kako Indirekt  Music & Art Festival nije samo glazbeni festival, već spoj subkultura smještenih u ovako dobar festival, oslikavanjem Danteove ulice u Umagu prije 4 godine započeo je projekt “Božanstvena komedija”. Ove godine “indirektovoj” galeriji doprinijeti će oslikavanjem suvremeni umjetnici današnjice Nenad Cizl (Slovenija) i Lav Paripović (Zagreb). Dašak tradicije oslikat će umjetnik Ivan Oštarčević koji će reinterpretirati povijest i tradiciju Savudrije, mjesta koje čuva i jedan od najstarijih svjetionika u zemlji.

Nulti dan festivala 06. lipnja 2019., sprema se otvorenje izložbe umaške umjetnice Jelene Kovačić u MMC galeriji, umjetnice koja je, osim u Hrvatskoj, izlagala i u Sloveniji, Velikoj Britaniji, Španjolskoj te Bugarskoj.

Osim glazbenog i street art dijela, Indirekt Music & Art Festival predstavlja i Književnu grupu 90+, točnije šestero njihovih predstavnika i predstavnica. Oni su Josip RazumLara MitrakovićMartin MajcenovićVigor VukotićLana Bojanić i Ema Pavlović. Oni će vam zaokupirati popodneva dok čekate koncerte da krenu.

Indirekt traje 3 dana, 06.-08.06.2019., u kampu Veli Jože u Umagu. Želite li doživjeti nezaboravno iskustvo, napuniti se pozitivnom energijom, onda je ovo idealna prilika za sve vas da u petak, 07.06.2019. u 14h krenete s Indirekt Busom u avanturu života.

Slušamo:

BE FOREST – trio iz Italije koji stvara posebno čarobnu glazbu za duge šetnje šumom, baš onakve u kakvim ćete uživati kad stupite u kamp Veli Jože, tajnovito stanište Indirekta. Stižu na krilima novog hvaljenog albuma “Knockturne”, ujedno njihovog trećeg koji su izdali nakon četverogodišnje pauze. Kao perjanice novog talijanskog vala vrijedi zabilježiti dvije američke turneje, od kojih je prva obilježena nastupom na KEXP-u, dok je druga, netom završena, kulminirala nastupom u Austinu na SXSW.

LETRONIKA – bend sastavljen od članova koji iza sebe već imaju pozamašne karijere i poprilično utabanu stazu na sceni s bendovima kao što su Svadbas, Nola, Barbara i Kultura. Moglo bi se reći da je Letronika novi superbend koji pak imenom daje naslutiti da su u svoj zvuk umiješali i elektroniku.

LIAMERE –  slovenski trojac kojemu je potrebno malo kako bi vam ušao pod kožu, a to malo sadržano je u minimalističkim aranžmanima, melankoličnim melodijama i sanjivu vokalu.  Njihova glazba može se opisati kao hibrid trip hopa, elektronike, 2-stepa te popa, a vrlo je vjerojatno da će vas brzo osvojiti.

MAiKA – hrvatsko/srpsko/bosanski bend iza kojeg stoji svestrana Ida Prester, kombinira tradicionalni balkanski ritam s elektronikom i pritom izaziva valove plesa gdje god se pojavi. Između ostalog, njihovi eksplozivni nastupi na EXIT-u, engleskom BOOMTOWN FAIR-u te nizozemskom EUROSONIC-u samo su pokazatelj da je prisutnost na njihovim koncertima jednostavno obavezna.

Nemanja – “Tarot Funk” nevjerojatno je pitak album Luke Šipetića (već znanog iz benda NLV i Para Lele), kojemu se pridružuju Matej Perić, Laura Matijašević i Leo Beslaća, te čine bend Nemanja, koji će vas raspametiti kombinacijom Thai funka, Afro funka, antologijskog rocka 70-ih te kambodžanskog psych rocka 60-ih.

Pseća Plaža – nekoć znani kao Dog’s Beach, od 2017. osvajaju publiku zaraznim psihodeličnim, nenametljivim ljetnim surf melodijama. Nakon hvaljenog prvijenca “Honolulu”, na Indirektu predstavljaju drugi studijski album “Povratak u lagunu br. 7” koji odiše pitkim psihodeličnim melodijama, tropskim ritmovima i osvježenjem, točno onim za čime vabite u vrućoj ljetnoj noći.

Ask Her Out – post soul bend iz Trsta, Genove i Chietija. Ova četvorka će vas iznenaditi sočnom mješavinom južnih i sjevernih talijanskih začina te glazbom inspiriranom velikanima poput Nine Simone, Detroita, Portlanda, Guy Picciottija i Princa. Iza sebe imaju dva albuma – “Uno” i “Due”, a vama će trebati svega “tre” sekunde da ih zavolite!

autor: Tonska Proba, 23/05/2019

, , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

We were never being boring

16/07/2016.

Ne volimo da ste u zaostatku što se tiče nove glazbe pa vam ovu subotu donosimo nekoliko noviteta, a i…

DADAnti: Sto godina DADE

31/01/2016.

U ponedjeljak, 1. veljače 2016., udruga DADAnti će s početkom u 20.30 sati u prostoru splitskog kluba Ghetto održati zanimljiv i raznolik program temeljen na dvije obljetnice. Jedna se tiče same udruge, koja ovih dana obilježava pet godina djelovanja, a druga nosi globalnu auru – riječ je o stogodišnjici dadaističkog pokreta. Program je osmišljen kroz dvije ključne stavke; redovitu godišnju Skupštinu udruge koja će za ovu priliku biti lišena suvišnih formalnosti poput dnevnog reda, te izložbu mail arta i vizualne poezije, prikladno nazvanu “100 godina DADE”, a za koju je zaprimljeno nekoliko stotina radova iz svih djelova svijeta.

IN(to the) Music

18:00–19:00 Četvrtak 20.6.2019.

Danas je praznik, a mi vam donosimo ono što će za nas sljedeći tjedan bit prazničko raspoloženje. Uživanje u glazbi…

Polaridi – Hej bejbe

26/04/2020.

Kaže se ono kaže – svaka dobra priča počinje čašom vina, a svaka glazbena priča jednom idejom. Jednom je tako…

Tjedna rotacija

Arhiva

LIANNE LA HAVAS / st

MILTON NASCIMENTO / Minas (1975)

FUTURE ISLANDS / For Sure

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22