Predstavljamo prve najavljene izvođače Indirekt festivala

18:00–19:00 – 15.3.2018.

Festival na kojem ne znaš skoro niti jednog izvođača, a zaljubiš se u glazbu svakog od njih? To nam se uvijek dogodi na Indirekt Music & Art festivalu koji se i ove godine, 6. put po redu, održava u Savudriji, u Kampu Veli Jože kod Umaga od 7. do 10. lipnja.

U današnjoj emisiji slušamo prve najavljene glazbenike koji će predstaviti svoje uratke. Za početak tu je zagrebački tročlani sastav Tús Nua koji je svojim prvijencem Horizons prošle godine pokorio domaću glazbenu scenu. U line upu se smjestio i bend van ovog svijeta, Svemirko, odnosno kultni synth pop projekt Marka Vukovića koji će i ovoga puta pokazati sve tajne svemira u Istri te predstaviti album Vanilija.

Na beogradskom Indirekt Showcase festivalu prošle jeseni energijom se istaknula perspektivna beogradska trojka Dogs in Kavala koja inspiraciju crpi iz svakodnevice, snova i podsvijesti, surf melodije ’60-ih, psihodelije ’70-ih i novog vala psych-a. Zbog svega toga odlučili su ih ugostiti i ovo ljeto. Osim njih, iz susjedne Srbije stiže i indie duo Ivica, koji čini Ivan Kačavenda sa svojom uglazbljenom poezijom, uz pojačanje u vidu Aleksandre Andonovske.

Indirekt je ove godine pozvao i jedan makendonski sastav. U pitanju je June – entuzijastična petorka zaljubljenika u glazbu iz Skopja koja unosi osvježenje hodajući emotivnom stranom indie popa i amerikane uz dozu akustičnog countryja.

 

15/03/2018

autor: Tonska Proba

Tags: , ,