KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

PORTO MORTO / Ručak

Igranje sa dinamikom i stvaranje nečeg što najbliže možemo nazvati prog-popom bez obzira koliko to oksimoronski zvuči, rezultiralo je glazbom koju ne možete slušati usput već zadržite dah tih 4-5 minuta koliko traje stvar i nakon toga izustite ono..o mama, zar imamo i takve glazbe doma.

11109547_778498965580916_2312025707682146087_n

Stvar koju smo slušali prije nešto manje od mjesec dana na ovogodišnjem splitskom “Radiju na cesti”, skupa sa svim ostalim bombama kojima su nas zasuli Porto Morto. Zadivljujuća je količina energije koju taj mladi i brojni kolektiv isporučuje uživo i još je veće zadovoljstvo kad se ta energija uspiješno pretače u studijske snimke. Iako je ovotjedni powerplay “Ručak” pretrpio poprilične produkcijske promjene u odnosu na živu izvedbu, ne da nije ništa izgubio već je dobio pravu količinu one glazbene “šake u glavu” s kojom se vrlo malo glazbenika sa ovih krajeva može pohvaliti. Igranje sa dinamikom i stvaranje nečeg što najbliže možemo nazvati prog-popom bez obzira koliko to oksimoronski zvuči, rezultiralo je glazbom koju ne možete slušati usput već zadržite dah tih 4-5 minuta koliko traje stvar i nakon toga izustite ono..o mama, zar imamo i takve glazbe doma.

Imamo i ponosni smo što smo vam Porto Morto doveli tu, na cestu.

Njihova kompleta, dosadašnja izdanja, dostupna su na njihovom Bandcampu.

autor: el5egundo, 25/05/2015

, , ,

Vezane objave

Arhiva

ADULT JAZZ / Am Gone

27/07/2014.

Kvartet iz Leedsa sa svog disfunkcionalnog albuma Gist Is u najmanje disfunkcionalnoj stvari kao powerplay.

OF MONTREAL / Fugative Air

25/11/2013.

Prvi pravi singl sa ovogodišnjeg Lousy with Sylvianbriar. Prikladno eksplicitni spot u kojem Kevin Barnes maše spolovilom. Sve u ime obitelji ;)

PORTO MORTO / Kuća

17/12/2018.

Jako dobar osjećaj kad možemo pratiti rast i odrastanje benda kojeg smo još 2015.g. predstavili na splitskom radiju na cesti, i sa punim povjerenjem im prepustili stage.

MorMor / Won’t Let You

01/12/2019.

Ovotjedni powerplay community radija KLFM je zavodljiva nova stvar kanadskog pjevača i autora čije je pravo ime Seth Nyquist.

Tjedna rotacija

Arhiva

FUTURE ISLANDS / As Long As You Are

U2 / Achtung Baby (1991)

BICEP / Saku (feat. Clara La San)

OPTIMO (Espacio) / Sleepwalk

THE WAR ON DRUGS / Live Drugs

REPETITOR / Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji