KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

PORTO MORTO / Ručak

Igranje sa dinamikom i stvaranje nečeg što najbliže možemo nazvati prog-popom bez obzira koliko to oksimoronski zvuči, rezultiralo je glazbom koju ne možete slušati usput već zadržite dah tih 4-5 minuta koliko traje stvar i nakon toga izustite ono..o mama, zar imamo i takve glazbe doma.

11109547_778498965580916_2312025707682146087_n

Stvar koju smo slušali prije nešto manje od mjesec dana na ovogodišnjem splitskom “Radiju na cesti”, skupa sa svim ostalim bombama kojima su nas zasuli Porto Morto. Zadivljujuća je količina energije koju taj mladi i brojni kolektiv isporučuje uživo i još je veće zadovoljstvo kad se ta energija uspiješno pretače u studijske snimke. Iako je ovotjedni powerplay “Ručak” pretrpio poprilične produkcijske promjene u odnosu na živu izvedbu, ne da nije ništa izgubio već je dobio pravu količinu one glazbene “šake u glavu” s kojom se vrlo malo glazbenika sa ovih krajeva može pohvaliti. Igranje sa dinamikom i stvaranje nečeg što najbliže možemo nazvati prog-popom bez obzira koliko to oksimoronski zvuči, rezultiralo je glazbom koju ne možete slušati usput već zadržite dah tih 4-5 minuta koliko traje stvar i nakon toga izustite ono..o mama, zar imamo i takve glazbe doma.

Imamo i ponosni smo što smo vam Porto Morto doveli tu, na cestu.

Njihova kompleta, dosadašnja izdanja, dostupna su na njihovom Bandcampu.

autor: el5egundo, 25/05/2015

, , ,

Vezane objave

Arhiva

BENOIT & SERGIO / Adjustments

11/11/2013.

Dok očekujemo službeno skupljanje svih EP-jeva izdanih za DFA i recentno Culprit, DC duo Benoit & Sergio nas ponovo hipnotički uvlače u svoj svijet polulijenog tech housea i repetitivne mantre koja govori istinu o tome što u stvari one nervozne noge na dance floor-u u stvari žele…

RED AXES / Into Your Arms

12/06/2017.

Tri godine nakon čudesnog “Ballad of the Ice” , izraelski duo najavljuje novi materijal koji izlazi na njihovom privatnom inprintu Garzen Records.

SVEMIRKO / Zbogom proleteri

30/08/2015.

“Otkrivam se postepeno. Između singlova. Najradije bih se sakrio u trećem licu. Ostao enigma.”

PJ HARVEY / The Wheel

22/02/2016.

Ovotjedni Powerplay najavljuje PJ Harvey album – Hope Six Demolition Project. Veselimo se novom albumu kao i nastupu na ovogodišnjem izdanju Inmusic festivala.

Tjedna rotacija

Arhiva

LIANNE LA HAVAS / st

PARLIAMENT/ Mothership Connection (1975)

ANDERSON.PAAK / Lockdown

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22