KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Plesna predstava “Hotel Memorial”

Autorska plesna predstava Alena Čelića HOTEL MEMORIAL otvara novu sezonu Quasimodo TEATRA, programski drugačijh večeri u kojima će klub Quasimodo ponuditi kombinaciju predstava, glazbe, plesa, mimike i skečeva.

Splitski glumac, mimičar, kazališni pedagog i kantautor Alen Čelić, obnovio je svoju hvaljenu produkciju iz 2000. Hotel Memorial, kojom je i započela njegova karijera.

Hotel Memorial je studija koja spaja mimski i fizički teatar, a govori o imaginarnom hotelu u kojem borave neobični gosti. Autor i izvođač, Alen Čelić sam, bez ikakve scenografije, gotovo sat vremena provodi na sceni puneći je bogatom maštom, dinamičnim pokretom, neobičnim likovima i izuzetnom energijom.

Više segmenata ove priče objedinjuju karakter čovjeka bogate imaginacije koji ulazi u različite hotelske sobe i u njima se suočava s neobičnim situacijama. Doživjet ćemo parfeme Ginger Rogers koji izazivaju seksualne maštarije posjetitelja, toreadora u preuskom kostimu u dvoboju s bikom, dasku za peglanje, duh Bruce Leeja, Dražena Petrovića, Gary Coopera i ostalih heroja, doručak kojeg sam treba napraviti tako da natjera kokoš da snese jaje… Predstava je dinamična i vizualno atraktivna, a Čelićeva glumačka umješnost i gestualna izražajnost bezprijekorne.

Autor je i sam u jednom intervju izjavio da je “u Splitu sve nekako vrlo klasično … glumci se bave glumom, plesači su plesači u baletu, a nešto između baš i ne postoji“.

Ulaznica – 10 kn
Srijeda 23.10.2013. u 21h
Klub Quasimodo, Gunduliceva 26/II, Split

autor: Dasen Petrić, 22/10/2013

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

OPEN CALL: Zlatna lubenica 4.0

15/04/2020.

Zlatna lubenica iz bek! 2020. Pročitaj!!! Produkcija, izložba, (sitne) pare, nagrada i slava! Ima i katalog.

Perforacije u Splitu

21/06/2014.

Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti koji u svojem programu povezuje alternativne oblike kazališta, plesa i performansa, i ove godine svoju sezonu otvara izvedbama u Dubrovniku, a nakon toga seli u Rijeku, Split i Zagreb.U proteklih pet godina, Perforacije su dovele čitav niz umjetnika te otvorile brojne umjetničke suradnje i koprodukcije i došao je trenutak za promjenu smjera, najavio je umjetnički direktor Perforacija Zvonimir Dobrović.

KREĆE PROJEKT „NOVA MAGIJA“

28/04/2014.

Aktivnost: predstava „Horned Man“ Vrijeme: 03. svibnja 2014. // 17:00 Mjesto: Park Sustipan, Split Website: http://www.cirkus.hr/?p=4267 // http://www.room100.org // http://www.rodeboom.be…

Izložba splitskih stripaša – MOSS

17/09/2013.

U prostoru poznatom kao Studio 21 (Velebitska 66), sjedištu Udruge za kulturu Beat, ove srijede, 18. rujna, biti će otvorena…

Tjedna rotacija

Arhiva

FUTURE ISLANDS / As Long As You Are

ELVIS COSTELLO / My Aim is True (1977)

BICEP / Saku (feat. Clara La San)

AMIRALI / Past to Present

THE WAR ON DRUGS / Live Drugs

REPETITOR / Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji