Plesna predstava “Hotel Memorial”

Autorska plesna predstava Alena Čelića HOTEL MEMORIAL otvara novu sezonu Quasimodo TEATRA, programski drugačijh večeri u kojima će klub Quasimodo ponuditi kombinaciju predstava, glazbe, plesa, mimike i skečeva.

Splitski glumac, mimičar, kazališni pedagog i kantautor Alen Čelić, obnovio je svoju hvaljenu produkciju iz 2000. Hotel Memorial, kojom je i započela njegova karijera.

Hotel Memorial je studija koja spaja mimski i fizički teatar, a govori o imaginarnom hotelu u kojem borave neobični gosti. Autor i izvođač, Alen Čelić sam, bez ikakve scenografije, gotovo sat vremena provodi na sceni puneći je bogatom maštom, dinamičnim pokretom, neobičnim likovima i izuzetnom energijom.

Više segmenata ove priče objedinjuju karakter čovjeka bogate imaginacije koji ulazi u različite hotelske sobe i u njima se suočava s neobičnim situacijama. Doživjet ćemo parfeme Ginger Rogers koji izazivaju seksualne maštarije posjetitelja, toreadora u preuskom kostimu u dvoboju s bikom, dasku za peglanje, duh Bruce Leeja, Dražena Petrovića, Gary Coopera i ostalih heroja, doručak kojeg sam treba napraviti tako da natjera kokoš da snese jaje… Predstava je dinamična i vizualno atraktivna, a Čelićeva glumačka umješnost i gestualna izražajnost bezprijekorne.

Autor je i sam u jednom intervju izjavio da je “u Splitu sve nekako vrlo klasično … glumci se bave glumom, plesači su plesači u baletu, a nešto između baš i ne postoji“.

Ulaznica – 10 kn
Srijeda 23.10.2013. u 21h
Klub Quasimodo, Gunduliceva 26/II, Split

22/10/2013

autor: Dasen Petrić

Tags: , , , ,