KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Plesna predstava “Hotel Memorial”

Autorska plesna predstava Alena Čelića HOTEL MEMORIAL otvara novu sezonu Quasimodo TEATRA, programski drugačijh večeri u kojima će klub Quasimodo ponuditi kombinaciju predstava, glazbe, plesa, mimike i skečeva.

Splitski glumac, mimičar, kazališni pedagog i kantautor Alen Čelić, obnovio je svoju hvaljenu produkciju iz 2000. Hotel Memorial, kojom je i započela njegova karijera.

Hotel Memorial je studija koja spaja mimski i fizički teatar, a govori o imaginarnom hotelu u kojem borave neobični gosti. Autor i izvođač, Alen Čelić sam, bez ikakve scenografije, gotovo sat vremena provodi na sceni puneći je bogatom maštom, dinamičnim pokretom, neobičnim likovima i izuzetnom energijom.

Više segmenata ove priče objedinjuju karakter čovjeka bogate imaginacije koji ulazi u različite hotelske sobe i u njima se suočava s neobičnim situacijama. Doživjet ćemo parfeme Ginger Rogers koji izazivaju seksualne maštarije posjetitelja, toreadora u preuskom kostimu u dvoboju s bikom, dasku za peglanje, duh Bruce Leeja, Dražena Petrovića, Gary Coopera i ostalih heroja, doručak kojeg sam treba napraviti tako da natjera kokoš da snese jaje… Predstava je dinamična i vizualno atraktivna, a Čelićeva glumačka umješnost i gestualna izražajnost bezprijekorne.

Autor je i sam u jednom intervju izjavio da je “u Splitu sve nekako vrlo klasično … glumci se bave glumom, plesači su plesači u baletu, a nešto između baš i ne postoji“.

Ulaznica – 10 kn
Srijeda 23.10.2013. u 21h
Klub Quasimodo, Gunduliceva 26/II, Split

autor: Dasen Petrić, 22/10/2013

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Perforacije u Splitu

21/06/2014.

Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti koji u svojem programu povezuje alternativne oblike kazališta, plesa i performansa, i ove godine svoju sezonu otvara izvedbama u Dubrovniku, a nakon toga seli u Rijeku, Split i Zagreb.U proteklih pet godina, Perforacije su dovele čitav niz umjetnika te otvorile brojne umjetničke suradnje i koprodukcije i došao je trenutak za promjenu smjera, najavio je umjetnički direktor Perforacija Zvonimir Dobrović.

LIVE STREAM – Chui @ Klub Kocka

23:30–1:00 Petak 30.11–1.12.2018.

Ukoliko večeras niste u mogućnosti doći i podržati momke iz Chuia, ne brinite! KLFM će se pobrinuti za to live prijenosom koncerta Chui u Kocki. Uključite se na valove klfm radija i uživajte!

Izložba splitskih stripaša – MOSS

17/09/2013.

U prostoru poznatom kao Studio 21 (Velebitska 66), sjedištu Udruge za kulturu Beat, ove srijede, 18. rujna, biti će otvorena…

ROOM 100 premijerno u Italiji

18/06/2013.

Splitska izvedbena kompanija Room 100 gostuje na festivalu za suvremeni cirkus i izvedbenu umjetnost “Mirabilia” u regiji Pijemont, Italija, od…

Tjedna rotacija

Arhiva

LIANNE LA HAVAS / st

MILTON NASCIMENTO / Minas (1975)

ANDERSON.PAAK / Lockdown

Too Slow To Disco

JORGE BEN / à l’Olympia (1975)

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22