KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Plesna predstava “Hotel Memorial”

Autorska plesna predstava Alena Čelića HOTEL MEMORIAL otvara novu sezonu Quasimodo TEATRA, programski drugačijh večeri u kojima će klub Quasimodo ponuditi kombinaciju predstava, glazbe, plesa, mimike i skečeva.

Splitski glumac, mimičar, kazališni pedagog i kantautor Alen Čelić, obnovio je svoju hvaljenu produkciju iz 2000. Hotel Memorial, kojom je i započela njegova karijera.

Hotel Memorial je studija koja spaja mimski i fizički teatar, a govori o imaginarnom hotelu u kojem borave neobični gosti. Autor i izvođač, Alen Čelić sam, bez ikakve scenografije, gotovo sat vremena provodi na sceni puneći je bogatom maštom, dinamičnim pokretom, neobičnim likovima i izuzetnom energijom.

Više segmenata ove priče objedinjuju karakter čovjeka bogate imaginacije koji ulazi u različite hotelske sobe i u njima se suočava s neobičnim situacijama. Doživjet ćemo parfeme Ginger Rogers koji izazivaju seksualne maštarije posjetitelja, toreadora u preuskom kostimu u dvoboju s bikom, dasku za peglanje, duh Bruce Leeja, Dražena Petrovića, Gary Coopera i ostalih heroja, doručak kojeg sam treba napraviti tako da natjera kokoš da snese jaje… Predstava je dinamična i vizualno atraktivna, a Čelićeva glumačka umješnost i gestualna izražajnost bezprijekorne.

Autor je i sam u jednom intervju izjavio da je “u Splitu sve nekako vrlo klasično … glumci se bave glumom, plesači su plesači u baletu, a nešto između baš i ne postoji“.

Ulaznica – 10 kn
Srijeda 23.10.2013. u 21h
Klub Quasimodo, Gunduliceva 26/II, Split

autor: Dasen Petrić, 22/10/2013

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Završio još jedan SFF

25/09/2013.

U subotu 21.9. mogli ste nazočiti ceremoniji zatvaranja još jednog Split Film Festivala, festival je zatvoren svečanom dodjelom nagrada u…

Proslavljen Međunarodni dan mladih

15/08/2013.

U Splitu je četvrtu godinu u nizu proslavljen Međunarodni dan mladih, najavljen flash mobom Centra plesa na rivi u subotu…

Kultura u izolaciji

21/04/2020.

Poziv slušateljima za sudjelovanje u istraživanju o oblicima sudjelovanja u kulturi za vrijeme epidemioloških mjera izolacije.

IVA DŽAJA / 3.13 mph

20:00–22:00 Četvrtak 17.10.2019.

U četvrtak, 17. listopada, s početkom u 20h u galeriji Kluba Kocka u Splitu održat će se otvorenje izložbe 3.13…

Tjedna rotacija

Arhiva

PERFUME GENIUS / Set My Heart On Fire Immediately

BADLY DRAWN BOY / The Hour of Bewilderbeast (2000)

KHRUANGBIN / So We Won’t Forget

KENNEDY / Shine A Light On

THE STYLE COUNCIL / Home and Abroad (1986)

ŽEN / Blender