KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Perforacije u Splitu

Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti koji u svojem programu povezuje alternativne oblike kazališta, plesa i performansa, i ove godine svoju sezonu otvara izvedbama u Dubrovniku, a nakon toga seli u Rijeku, Split i Zagreb.U proteklih pet godina, Perforacije su dovele čitav niz umjetnika te otvorile brojne umjetničke suradnje i koprodukcije i došao je trenutak za promjenu smjera, najavio je umjetnički direktor Perforacija Zvonimir Dobrović.

SPLIT, 23. i 24. lipnja – Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti koji u svojem programu povezuje alternativne oblike kazališta, plesa i performansa, i ove godine svoju sezonu otvara izvedbama u Dubrovniku, a nakon toga seli u Rijeku, Split i Zagreb.
U proteklih pet godina, Perforacije su dovele čitav niz umjetnika te otvorile brojne umjetničke suradnje i koprodukcije i došao je trenutak za promjenu smjera, najavio je umjetnički direktor Perforacija Zvonimir Dobrović. Perforacije će tako krenuti u smjeru sužavanja programa i veće potpore domaćim umjetnicima. Osim toga, festival se sve snažnije pozicionira na plesnoj sceni kroz važne suradnje s umjetnicima Martinom Nevistić te Brunom Isakovićem.
U splitskom dijelu programa – 23. i 24. lipnja – program otvaramo u ponedjeljak s Noći performansa, u svijetu poznatim brendom Perforacija. Splitska Noć performansa donosi pet izvedbi: „Bez naziva“ Josipe Bubaš, „Impresije 21. stoljeća“ Ana Marije Ilić, „Šamanski diskurs u slikarstvu“ Frane Rogića, „Meni mama ne da“ Porno Suicida te „220V identiteta“ Vilme Reljić.
U utorak je na rasporedu „Šavovi“ Marija Kikaša i Mile Pavićević. „Šavovi“ su plesna predstava proizašla iz kolektivnog rada koji se odvijao poduže vrijeme i u različitim fazama, s različitim horizontima i različitim akterima. Posebno je važno istaknuti solo nastup Jure Radnića koji iz sjećanja priziva solo nastupe svojih plesnih suradnica iz integralne verzije predstave.
„Ideja festivala je spontano rezultirala jačim interesom na međunarodnoj sceni za umjetnosti iz Hrvatske i regije, što je dovelo do toga da je festival gostovao u brojnim zemljama. Dogodili su se brojni projekti koji su, na neki način, spin off festivala. Sam se festival u svojoj potpunosti predstavio u SAD-u, Francuskoj, a nedavno i u Grčkoj“, kaže umjetnički direktor festivala Zvonimir Dobrović i dodao da je Noć performansa kao dio festivala, prilika da brojni etablirani i neetablirani umjetnici pokažu svoje radove široj publici.
„Željeli smo, kroz Perforacije, premostiti dugogodišnju nebrigu za nezavisnu scenu i festival zato želi sudjelovati u projektima brojnih umjetnika. To je i razlog što je festival veći nego što bi trebao biti“, pojasnio je Dobrović i naglasio da se na taj način umjetnici potiču da započnu ili dovrše projekte o kojima razmišljaju.
Dodatne informacije možete saznati na njihovoj web stranici.
savovi

autor: Dasen Petrić, 21/06/2014

, , ,

Vezane objave

Arhiva

LIVE STREAM – Chui @ Klub Kocka

23:30–1:00 Petak 30.11–1.12.2018.

Ukoliko večeras niste u mogućnosti doći i podržati momke iz Chuia, ne brinite! KLFM će se pobrinuti za to live prijenosom koncerta Chui u Kocki. Uključite se na valove klfm radija i uživajte!

Lezbijski obilazak atenske prošlosti

0:00–0:00 Ponedjeljak 16.12.2019.

U petak, 20. prosinca u 20 sati u Galeriji kluba Kocka u Domu mladih Split otvorit će se izložba Lezbijski…

Plesna predstava “Hotel Memorial”

22/10/2013.

Autorska plesna predstava Alena Čelića HOTEL MEMORIAL otvara novu sezonu Quasimodo TEATRA, programski drugačijh večeri u kojima će klub Quasimodo…

REAKCIJA PLATFORME DOMA MLADIH !

21/08/2015.

Zašto se budućnost Doma mladih vodi u smjeru mjesta reprezentativne kulture, konferencijskog centra, TV studija te IT centra, a da pri tome zanemaruje stvarne potrebe suvremenih novomedijskih i izvedbenih umjetnosti te općenito nezavisne kulturne scene i kulture mladih?

Tjedna rotacija

Arhiva

FUTURE ISLANDS / As Long As You Are

U2 / Achtung Baby (1991)

BICEP / Saku (feat. Clara La San)

OPTIMO (Espacio) / Sleepwalk

THE WAR ON DRUGS / Live Drugs

REPETITOR / Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji