KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Open stage // Moment festival

U nedjelju 26. svibnja na Turskoj kuli će se održati prvi Moment festival, s početkom u 15h. Udruge Momentum i Kam Hram pozivaju na Open stage – otvorenu večer performansa koja će se održati u sklopu ovog festivala. Dječji Open stage je najavljen u 17h, a odrasli u 20h!

Udruga Kulturna alternativa mladih Hram godinama je održavala tradiciju organiziranja manifestacije Cabaret – otvorena večer performansa. Uz ostale programske i organizacijske promjene koje unosi posljednjih godina, manifestacija se od 2019. godine zove Open stage – otvorena večer performansa. Jedna od inovacija kojoj ova udruga godinama teži jest da spomenutu manifestaciju jednom godišnje održi na otvorenom javnom prostoru.

Open stage je manifestacija u kojoj pozvani i prijavljeni zainteresirani kreativci prezentiraju svoje vještine, znanja i kreativnost u različitim izvedbenim umjetnostima s naglaskom na suvremeni cirkus. Program se sastoji od više kratkih točaka koje izvode pojedinci ili grupe. Uvjet za prijavu je da točka ne traje dulje od 10 minuta, a cilj manifestacije je poticanje amatera i profesionalaca na razvijanje svoje kreativne i umjetničke prirode te obogaćivanje kulturne ponude grada. Prijave umjetnika se vrše mailom na adresu kamhram@gmail.com.

Open stage event // Moment fest event

Moment fest je kulturna, glazbena i sportsko-rekreativna manifestacija u organiziaciji udruge Momentum koja će se održavati jednom mjesečno na Turskoj kuli, a ostali datumi održavanja festivala su 9.lipnja, 28.srpnja i 25. kolovoza.

Osim Open stage manifestacije koju organizira udruga Kam Hram, najavljeno je graffiti ocrtavanje stolova u organizaciji Xstatic ekipe, a magiji ovog festivala će pridonijeti i mađioničar Guy Pardillos aka The Mystifier koji će između dva Open stage-a oduševiti prisutne, ali i iznenaditi, šokirati i zbuniti.

Za glazbenu podlogu je zadužena ekipa s Radio Kampusa koja će vas pripremiti za malo žešći zvuk undergrounda koji nešto kasnije nakon Open stage-a donosi DJ Miro, alfa i omega udruge Underground Control i jedan od voditelja kluba Judino Drvo iza čijeg imena stoje projekti Barbarinac Island of love i Ego Free Festival.

Ponesite dekice, hammocke i sve ostale potrepštine za uspješan piknik i druženje u prirodi, Moment festival osigurava sve ostalo – program, glazbu, zabavu, šank i kokice. Ulaz na festival je potpuno besplatan!

Program Open stage se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture, Splitsko – dalmatinske županije, Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i dio je projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Platforme Doma mladih.

autor: Kristina Tešija, 21/05/2019

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Baobab Radio: Jaakko Eino Kalevi (DJ set)

17:00–18:00 Četvrtak 28.2.2019.

Psych-pop glazbenik Jaakko Eino Kalevi uživo od 17 – 18 h na www.klfm.org ususret zagrebačkom koncertu ove subote 2.3.2019. u…

Kundyak Mezhie intervju

02/04/2018.

Ususret festivalu FIDO MUSIC WEEKEND donosimo vam mini intervju Splitskog benda Kundyak Mezhie.

GusGus / Šibenik / 5.8.

28/07/2017.

Elektro senzacija s Islanda nastupit će na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, 5. kolovoza s početkom u 21:00h

PLATFORMAT #4

10/05/2016.

Platforma Doma mladih od 12. do 21. svibnja donosi četvrto izdanje Platformata, festivala prepunog kulturnih događanja – od izložbi i performansa, preko predavanja i radionica, do koncerata poznatih bendova.

Tjedna rotacija

Arhiva

Jessie Ware / What's Your Pleasure?

JESSIE WARE / What’s Your Pleasure?

RAGE AGAINST THE MACHINE / The Battle of Los Angeles

LA BATTERIA + DJ STILE / Disco 2020 (Vietato ballare)

Too Slow To Disco

SOHN / Live with the Metropole Orkest

Doringo – Gužva u Svemiru (2020.)