KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Open stage // Moment festival

U nedjelju 26. svibnja na Turskoj kuli će se održati prvi Moment festival, s početkom u 15h. Udruge Momentum i Kam Hram pozivaju na Open stage – otvorenu večer performansa koja će se održati u sklopu ovog festivala. Dječji Open stage je najavljen u 17h, a odrasli u 20h!

Udruga Kulturna alternativa mladih Hram godinama je održavala tradiciju organiziranja manifestacije Cabaret – otvorena večer performansa. Uz ostale programske i organizacijske promjene koje unosi posljednjih godina, manifestacija se od 2019. godine zove Open stage – otvorena večer performansa. Jedna od inovacija kojoj ova udruga godinama teži jest da spomenutu manifestaciju jednom godišnje održi na otvorenom javnom prostoru.

Open stage je manifestacija u kojoj pozvani i prijavljeni zainteresirani kreativci prezentiraju svoje vještine, znanja i kreativnost u različitim izvedbenim umjetnostima s naglaskom na suvremeni cirkus. Program se sastoji od više kratkih točaka koje izvode pojedinci ili grupe. Uvjet za prijavu je da točka ne traje dulje od 10 minuta, a cilj manifestacije je poticanje amatera i profesionalaca na razvijanje svoje kreativne i umjetničke prirode te obogaćivanje kulturne ponude grada. Prijave umjetnika se vrše mailom na adresu kamhram@gmail.com.

Open stage event // Moment fest event

Moment fest je kulturna, glazbena i sportsko-rekreativna manifestacija u organiziaciji udruge Momentum koja će se održavati jednom mjesečno na Turskoj kuli, a ostali datumi održavanja festivala su 9.lipnja, 28.srpnja i 25. kolovoza.

Osim Open stage manifestacije koju organizira udruga Kam Hram, najavljeno je graffiti ocrtavanje stolova u organizaciji Xstatic ekipe, a magiji ovog festivala će pridonijeti i mađioničar Guy Pardillos aka The Mystifier koji će između dva Open stage-a oduševiti prisutne, ali i iznenaditi, šokirati i zbuniti.

Za glazbenu podlogu je zadužena ekipa s Radio Kampusa koja će vas pripremiti za malo žešći zvuk undergrounda koji nešto kasnije nakon Open stage-a donosi DJ Miro, alfa i omega udruge Underground Control i jedan od voditelja kluba Judino Drvo iza čijeg imena stoje projekti Barbarinac Island of love i Ego Free Festival.

Ponesite dekice, hammocke i sve ostale potrepštine za uspješan piknik i druženje u prirodi, Moment festival osigurava sve ostalo – program, glazbu, zabavu, šank i kokice. Ulaz na festival je potpuno besplatan!

Program Open stage se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture, Splitsko – dalmatinske županije, Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i dio je projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Platforme Doma mladih.

autor: Kristina Tešija, 21/05/2019

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Katja Šulc

06/03/2018.

Split Circus, 8/3/2018., 22.00 h

Gitarijada + RØLØ // Plato Doma mladih

28/08/2019.

Gitarijada će se održati na platou Doma mladih (Ulica slobode 28) u petak, 30. kolovoza s početkom u 19 sati,…

Četvrti ISPOD BINE, sound art festival u Domu mladih u Splitu

29/10/2019.

Dom mladih, Split, 04 – 11/11/2019

Utorak, 09. travnja u 19 sati / Kavana Le Monde / Plinarska 6

08/04/2013.

Ece Temelkuran rodila se 1973. godine. Riječ je o jednoj od najpoznatijih turskih spisateljica, novinarki i političkih komentatorica, koja redovito…

Tjedna rotacija

Arhiva

KNXWLEDGE / 1988

STEREOLAB / Cobra and Phases Group Play Voltage in the Milky Night (1999)

THE AVALANCHES / Running Red Lights ft. Rivers Cuomo, Pink Siifu

CARIBOU / Rough Trade Mixtape 2020

Erykah Badu – Live (1997.)

TOMA BEBIĆ / Volite se ljudožderi ( 1975. )