KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Open stage // Moment festival

U nedjelju 26. svibnja na Turskoj kuli će se održati prvi Moment festival, s početkom u 15h. Udruge Momentum i Kam Hram pozivaju na Open stage – otvorenu večer performansa koja će se održati u sklopu ovog festivala. Dječji Open stage je najavljen u 17h, a odrasli u 20h!

Udruga Kulturna alternativa mladih Hram godinama je održavala tradiciju organiziranja manifestacije Cabaret – otvorena večer performansa. Uz ostale programske i organizacijske promjene koje unosi posljednjih godina, manifestacija se od 2019. godine zove Open stage – otvorena večer performansa. Jedna od inovacija kojoj ova udruga godinama teži jest da spomenutu manifestaciju jednom godišnje održi na otvorenom javnom prostoru.

Open stage je manifestacija u kojoj pozvani i prijavljeni zainteresirani kreativci prezentiraju svoje vještine, znanja i kreativnost u različitim izvedbenim umjetnostima s naglaskom na suvremeni cirkus. Program se sastoji od više kratkih točaka koje izvode pojedinci ili grupe. Uvjet za prijavu je da točka ne traje dulje od 10 minuta, a cilj manifestacije je poticanje amatera i profesionalaca na razvijanje svoje kreativne i umjetničke prirode te obogaćivanje kulturne ponude grada. Prijave umjetnika se vrše mailom na adresu kamhram@gmail.com.

Open stage event // Moment fest event

Moment fest je kulturna, glazbena i sportsko-rekreativna manifestacija u organiziaciji udruge Momentum koja će se održavati jednom mjesečno na Turskoj kuli, a ostali datumi održavanja festivala su 9.lipnja, 28.srpnja i 25. kolovoza.

Osim Open stage manifestacije koju organizira udruga Kam Hram, najavljeno je graffiti ocrtavanje stolova u organizaciji Xstatic ekipe, a magiji ovog festivala će pridonijeti i mađioničar Guy Pardillos aka The Mystifier koji će između dva Open stage-a oduševiti prisutne, ali i iznenaditi, šokirati i zbuniti.

Za glazbenu podlogu je zadužena ekipa s Radio Kampusa koja će vas pripremiti za malo žešći zvuk undergrounda koji nešto kasnije nakon Open stage-a donosi DJ Miro, alfa i omega udruge Underground Control i jedan od voditelja kluba Judino Drvo iza čijeg imena stoje projekti Barbarinac Island of love i Ego Free Festival.

Ponesite dekice, hammocke i sve ostale potrepštine za uspješan piknik i druženje u prirodi, Moment festival osigurava sve ostalo – program, glazbu, zabavu, šank i kokice. Ulaz na festival je potpuno besplatan!

Program Open stage se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture, Splitsko – dalmatinske županije, Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i dio je projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Platforme Doma mladih.

autor: Kristina Tešija, 21/05/2019

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Sara Renar // MKC 16.12.2016.

14/12/2016.

Ususret nastupu u splitskom Amfiteatru Doma mladih ( MKC-u ) 16.12. popričali smo o novom albumu i drugim zanimljivim stvarima s mladom kantautoricom Sarom Renar.

MARTINSKA 2019

02/07/2019.

Martinska, omiljeno kupalište i izletište smješteno tik preko puta predivnog Šibenika otvara novu stranicu povijesti te ovo ljeto postaje nova festivalska lokacija koja će ugostiti čak šest festivala!

Pozdrav Suncu

05/05/2015.

Udruga DADAnti će 07. svibnja u 13 sati na splitskom Voćnim trgu održati performans ”Pozdrav Suncu” koji nema političke pozadine, ne nastoji biti provokativan – nego zabavan i vizualno atraktivan, posebice za turiste. No ujedno postavlja i pitanja: Ima li budućnosti splitske književnosti bez sadašnje splitske književnosti? Može li se graditi buduća splitska književnost ukoliko smo okrenuti samo tradicionalnim književnim vrijednostima?

Upisi u novi semestar Kuće kreativnog pisanja

17/09/2013.

Projekt „Kuća kreativnog pisanja“ pokrenula je prije godinu dana koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Bookvica, Kurs i Pričigin, u suradnji sa splitskim ogrankom Hrvatskog društva pisaca. Ovogodišnji upisi u novi semestar – kako za početnički, tako i napredni tečaj traju od 05. rujna do 05. listopada, a tečajevi započinju 11. listopada 2013.

Tjedna rotacija

Arhiva

FUTURE ISLANDS / As Long As You Are

U2 / Achtung Baby (1991)

BICEP / Saku (feat. Clara La San)

AMIRALI / Past to Present

THE WAR ON DRUGS / Live Drugs

REPETITOR / Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji