KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

OLD MATE / It Is What It Is (SDZ 2014.)

Rijetki su bendovi koji ovako plijene nonšalancijom i koriste je kao svoj forte. Svirački, tekstualno, harmonijski..Old Mate su bend kojeg smo svi sa nestrpljenjem čekali a da to nismo ni znali.

5ToutOldMate

Nismo se baš naslušali nove australske glazbe, ove sad već minule 2014. Donekle smo to ispravili powerplayem od prije koji tjedan ( Jack Ladder & The Dreamlanders ) dok sa izborom albuma tjedna kojim otvaramo glazbenu 2015., tu ignorantsku grešku i nepravednu koncentraciju na glazbenu sjevernu polutku ispravljamo do kraja. Ne zato da bi se hipsterski preseravali world wide glazbenom geografijom već zato što je bend Old Mate i album “It Is What It is”, stvarno pravi glazbeni biser kojeg bi stvarno bilo šteta ne predstaviti na ovaj način. Rijetki su bendovi koji ovako plijene nonšalancijom i koriste je kao svoj forte. Svirački, tekstualno, harmonijski..Old Mate su bend kojeg smo svi sa nestrpljenjem čekali a da to nismo ni znali.
Kako smi ipak radio a ne glazbeni portal, rasipanje riječima uz mogućnost sviranja i slušanja je bespredmetna.

Podesite i rezervirajte svoje vrijeme u srijedu i subotu u 15.00 za 40ak minuta uz Old Mate i to pravo remekdjelo “It Is What It Is”.

autor: el5egundo, 30/12/2014

,

Vezane objave

Arhiva

THE BREEDERS / All Nerve (4AD)

15:00–16:00 Srijeda 7.3.2018.

Pixies spin-off bend sestara Kim i Kelley Deal nakon deset godina ima novu ploču koja uključuje doprinos Coutney Barnett i, naravno, Steve Albinija.

MICK HARVEY / Delirium Tremens (2016.)

05/07/2016.

Aktualni Album tjedna jest “Delirium Tremens” Micka Harveyja, koji donosi daljnjih dvanaest obrada skladbi Sergea Gainsbourga, nastavljajući tako proces započet sredinom devedesetih uradcima “Intoxicated Man” i “Pink Elephants”.

XIU XIU / Forget

10/01/2017.

Eklektični start dvijetisućeisedamnaeste; deset ʃuːʃuː numera iz kategorije ‘za svakog ponešto’ u srijedu i subotu u tri poslije podne.

HOMESHAKE / Fresh Air

07/02/2017.

Svježi zrak i opuštena stvarnost.

Tjedna rotacija

Arhiva

DUKES OF CHUTNEY / Hazel

WORKING WEEK / Working Nights (1985)

IOGI / So Sad

ILLES BALEARS / India Street Radio

ELLIOTT SMITH / Live at Black Cat (17/4/1998.)

ŠUMSKI / baba spava (2000)