KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Neu! / Neu! (1972.)

Ludo partijanje.

Dvojac Neu! jedna je od najsjajnijih zvijezda na nebu Njemačke poslijeratne scene. Nisu najbolji i nisu najpoznatiji, ali osjećaj koji dobijete slušajući motorik je jednostavno poseban. Otišavši od ranog Kraftwerka Klaus Dinger i Michael Rother krenuli su u avanturu koja je inspirirala generacije glazbenika počevši od Iggy Popa, preko PiL-a, Joy Divisiona, nadalje. Sve do današnjeg dana. Repetitivnost ne mora uvijek biti dosadna.

Neu! (1) možda i nije najbolji od njihovih ostvarenja. Kritici i publici su danas mnogo draži Neu! 2 i Neu! 75, ali osjećaj bunta i jedinstvenosti prema amerikaniziranoj sceni, ali i prema vlastitim sunarodnjacima najjače se osjeća na ovoj ploči. Neu! u kurzivu, na bijelom platnu, u ilegali sa 30 000 kopija.

Hallogallo
Sonderangerbot
Weissensee
Im Glück
Negativland
Lieber Honig

SOB

autor: Ivan Bandic, 26/11/2014

Vezane objave

Arhiva

THE BEATLES / Abbey Road (1969.)

05/07/2017.

Posljednji (ne po redu objavljivanja, već snimanja) album Beatlesa ujedno je i njihov najkompaktniji. Dovoljan je to razlog da ga postavimo kao ovotjedno izdanje “Nezaboravnih vatri”!

SIMPLE MINDS / Sparkle in the Rain (1984)

15:00–16:00 Četvrtak 1.2.2018.

Sa poštenim vremenskim odmakom i uvijek opreznim pristupom toj glazbeno delikatnoj :/ dekadi, na Sparkle in the Rain su stvari koje bi svaki kolega autor zgrabio da može i da nema onog Kerra.

R.E.M. / Lifes Rich Pageant (1986.)

09/12/2014.

Nakon mračnog i povijesti okrenutog ‘Fables of the Reconstruction’, R.E.M. objavljuju ‘Lifes Rich Pageant’ kojim izlaze iz okružja ‘college’ sounda pripremajući teren za stadionsku monumentalnost ‘Documenta 5’ i konačni međunarodni proboj koji će uslijediti potpisivanjem za Warner Bros i albumom ‘Green’. Neka vas ne zamaraju ove kronološke odrednice, već promatrajte ‘Lifes Rich Pageant’ kao ono što jest – žestok, enigmatičan, iskren uradak i jedan od glazbenih vrhunaca osamdesetih!

HANK WILLIAMS / Greatest hits, volume 1&2

15:00–16:40 Četvrtak 6.9.2018.

Postoje neke kompilacije koje su vječne. Isto tako, postoje neki izvođači čiji mi je Greatest hits sasvim dovoljan u životu,…

Tjedna rotacija

Arhiva

DJANGO DJANGO / Glowing In The Dark

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ST. VINCENT / Pay Your Way In Pain

AVALON EMERSON / DJ-Kicks

SADE / Lovers Live

VOJKO VRUĆINA & AC3PO / Kuje i Laseri (2010)