KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Narativno izvješće projekta TREĆE DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKE U SLAM POEZIJI

Drugog srpnja 2017. u zagrebačkom klubu Močvara održano je Treće državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji. Nositelj projekta po pozivu europske slam federacije je DADAnti – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti, Split u suradnji s udrugom URK iz Zagreba. Voditelj projekta Franko Bušić, voditelj programa Mario Kovač. Stručni žiri: Franko Bušić (Split), Mario Kovač (Zagreb), Zdenko Franjić (Zagreb), posebni gost iz Beograda, predsjednik udruženja Poezin, pjesnik Milan Mijatović, te dvoje nasumice odabranih posjetitelja iz publike.

Kriterije natječaja zadovoljilo je 14 kandidata iz Zagreba, Varaždina, Splita, Zadra i Belišća, dok su ostali pjesnici predstavili svoju poeziju u OPEN MIC dijelu programa. Ove godine događaj je podržala i Udruga Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura Gluhih DLAN, čija su se dva člana, Angel Naumovski i Lino Ujčić, natjecala poezijom na znakovnom jeziku. Za glazbeni dio programa tradicionalno je bio zadužen zagrebački umjetnik i zabavljač Bruno Tomašić – Anđa, dok su iznenađenje i osvježenje bile glazbene improvizacije Zorana Kelave i Dina Škare (klarinet i beatbox). Prije samog prvenstva udruga DADAnti izvela je performans prodaje DADANTI NOVINA. Uspješno je prodano 20 primjeraka novina po cijeni od -5 kuna, čime je izgubljeno ukupno 100 kuna.

Nakon dva kruga natjecanja i glasovanja pobijedio je Roberto Vodanović Čopor iz Zadra, dok je drugo mjesto sa svega bodom manje zauzeo glumac Zoran Kelava iz Varaždina a treće, opet samo s bodom razlike glumac Dino Škare iz Rakovog potoka kod Samobora , obojica članovi Udruženja dramskih umjetnika Hrvatske. Vodanoviću je isplaćen autorski honorar u iznosu od 5.000 kuna, ali uz obvezujući Ugovor o namjenskom trošenju honorara, tj. Vodanoviću honorar  treba poslužiti za  troškove putovanja u Bruxelles, gdje će na Europskom slam prvenstvu 2.12.2017. predstavljati Hrvatsku.

Bilježimo dijelni rast interesa za događaj u odnosu na prošlu godinu, kako od strane kandidata koji su se prijavili za natjecanje tako i od publike. 60-ak posjetitelja, premda ne slučajnih, nego ciljanih ljubitelja novog pjesničkog izraza. Razmatramo i mogućnost da se prvenstvo svake godine održi u drugom gradu, no to ponajprije ovisi o donatorima.

U projekt je utrošeno nešto više od 20.000 kuna, od čega je Ministarstvo kulture dodijelilo 10.000, Grad Zagreb 10.000 a ostatak su vlastita sredstva. Svakom donatoru priložena je detaljna specifikacija trošenja njegovih sredstava, a pod kaznenom i materijalnom odgovornošću potvrđujemo da nije dolazilo do preklapanja troškova.

VAŽNO: Udruga DADAnti je neprofitabilna udruga koja se financira isključivo projektima. Ministarstvo je isplatilo 80% odobrenih sredstava a Grad Zagreb 70%. Da bismo realizirali događaj morali smo preusmjeriti dio sredstava iz drugih projekata. Molimo vas da ostatak odobrenih sredstava uplatite u čim skorije vrijeme kako bi udruga neometano nastavila rad na ostalim projektima.

autor: Franko Bušić, 05/07/2017

,

Vezane objave

Arhiva

POP-UP DRUŠTVENO KULTURNI CENTAR VENERANDA, HVAR

01/11/2016.

Podržite prvi hrvatski pop-up društveno-kulturni centar i upoznajte se s radom čak 22 kulturno-umjetničke organizacije s naših otoka.

Pete Rock & CL Smooth LIVE

19:00–2:00 Srijeda 1819.10.2017.

Jedan od najutjecajnijih dvojaca iz zlatne ere hip-hopa, Pete Rock i CL Smooth dolaze u Zagreb u The Garden Brewery, u srijedu 18. listopada 2017.

The Fogsellers intervju

02/04/2018.

Razgovarali smo sa The Fogsellers-ima, šibenskim electro-fusion bendom koji će 5.4. otvoriti Fido Music Weekend svojim audio vizualnim performansom Sono Koloro. 

Mariano Mariani: Moj osvrt na splitsko ukazanje Laibacha

20/06/2014.

Zadnjih su dana lokalne medije prepavili osvrti na nedavno održan koncert Laibacha u splitskom HNK. Ponovno je lajala uobičajena umišljena pasčad; razni Gallovi, Grgići, Pavičići, Stojanci, Sušakinje, Rosandićke i da ne nabrajamo tu kvazielitu… No, kako bi razbili njihovu predvidivost i monotoniju, prilažemo osvrt našeg čudesnog i iznad svega svojoj viziji odanog reporetra Mariana Marianija, analitičara iz duboke sjene! Pročitajte što Mariano misli o povratku Laibacha u Split nakon četvrt stoljeća, uvažavajući pritom i ostale bitne ali zapostavljene usputne trenutke koji upućuju k Duhu Vremena!

Tjedna rotacija

Arhiva

JULIAN COPE / Self Civil War (2020.)

Napoli Segreta Vol. 2

MARKER STARLING / Waiting for Grace (ft Laetitia Sadier)

PALMS TRAX / Essential Mix

PEARL JAM / MTV Unplugged

ĐUTKO / Slušaj mala!