KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

NAPOLEON CHERRY / When You Had The Chance

Da li možete vjerovati da je jedan ovakav biser 20 godina stajao na master traci u vjerovatno nekom prašnjavom podrumu studija ili skladištu očito nesposobne izdavačke kuće, e pa ja ne mogu, a vjerovatno nisu ni Jamie, Abel i Tako, trojac koji stoji iza label-a “Music from memory”.

 

“When You Had The Chance” je jedna od 10 stvari izašlih na kompilaciji “Walk Alone” Napoleon Cherry-a i to jedina nikada objavljena do prošle godine.

Da li možete vjerovati da je jedan ovakav biser 20 godina stajao na master traci u vjerovatno nekom prašnjavom podrumu studija ili skladištu očito nesposobne izdavačke kuće, e pa ja ne mogu, a vjerovatno nisu ni Jamie, Abel i Tako, trojac koji stoji iza label-a “Music from memory”.

Misao vodilja “MFM-a” je pronaći neizdane materijale, kao i reizdati nešto što zaslužuje puno više pažnje nego što je imalo
u trenutku izdavanja prije 20 ili 30 godina.
Kakva se samo ekipa našla na etiketi, Gigi Masin, Vito Ricci, Gaussian Curve, Joan Bibiloni, Michal Turtle itd; svakako
jedan veliki respekt amsterdamskom trojcu.
Jamie-a sam imao prilike i upoznati, to je jedan od onih ljudi koje kada upoznate, odmah osjetite da živi tu glazbu, da ima
toliku strasti prema istoj i ono najvažnije, sa užitkom je dijeli i svijetu poklanja iskopane bisere.

slika_za_umetnit_u_tekstJedan od takvih je i Napoleon Cherry, čovjek koji je osim pod tim imenom izdavao i kao Cool Waters, te Station To Station, pretežno u osamdesetim i ranim devededetim godinama.
“When You Had The Chance” je neobjavljeni slo-jam session, takozvani low-key soul, pjesma koja na tako jednostavan način dočarava svu ljepotu glazbe.

Uglavnom, ovotjedni powerplay je samo pokušaj da Vam skrenemo pozornost na cijeli album, a pogoto na label s kojeg ploča dolazi, te da sa budnim okom pratite sva buduća izdanja amsterdamskih diggera, a već ih ima, jer su nakon ove kompilacije
izdane prije 2 mjeseca, već izbacili nova dva bisera u proteklih mjesec dana.

autor: Vjeran Stojanac, 08/02/2016

,

Vezane objave

Arhiva

METRONOMY / Lately

16/06/2019.

Britanski Metronomy imaju novi singl kojim najavljuju svoj šesti album. Powerplay!

AMEN DUNES / Believe

02/04/2018.

NY autor Damon McMahon kao Amen Dunes u singlu koji najavljuje album Freedom, još jednom za bruklinški Sacred Bones Records.

WYE OAK / The Louder I Call, the Faster It Runs

26/02/2018.

Američki indie-pop-rock duo iz Baltimorea kojeg čine multiinstrumentalisti Jen Wasner i Andy Stack te pjesma koja najavljuje njihov peti album.

PORTO MORTO / Kuća

17/12/2018.

Jako dobar osjećaj kad možemo pratiti rast i odrastanje benda kojeg smo još 2015.g. predstavili na splitskom radiju na cesti, i sa punim povjerenjem im prepustili stage.

Tjedna rotacija

Arhiva

DJANGO DJANGO / Glowing In The Dark

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ORGONE / Basilisk

AVALON EMERSON / DJ-Kicks

J MASCIS / Fed Up And Feeling Strange (Live)

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)