KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

My Girls

12:00–15:00 Nedjelja 13.1.2019.

Kako gotovu polovinu pesama u današnjoj epizodi izvode dame, a jedan hit koji slušamo nosi naziv “My Girls”, rešio sam da po njemu nazovem ovaj 675. Gistro FM.

Prvi Gistro evergreen potpisuje Bobi Džentri, ikona s juga Amerike, koja je bila na vrhuncu krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina. Njen album “The Delta Sweete” i posle pola veka zvuči savršeno, a u njenom glasu ima više seksipila od mnogih savremenih pevačica. Ujedno je jedna od prvih dama koja je bila kompletna autorka muzike i tekstova. Album koji neprestano slušam već nedeljama. Mnogo dobro ide uz Teksas.

Alehandro Eskovedo i Don Antonio su prošle jeseni objavili ploču “The Crossing”. Na njoj prisustvujemo susretu stare i nove Amerike iz ugla dva emigranta. Kao gosti pojavljuju se članovi MC5 i The Stooges. Rok, amerikana, folk i pop. Mnogo zarazna ploča. Album nedelje broj jedan.

Džej Bolotin se bavi stripom, slikarstvom, filmom, pisanjem ali i muzikom. Početkom sedamdesetih je snimio pesme pod velikim uticajem prva dva albuma Leonarda Koena, a većina njih je prvi put objavljena nedavno. Idealna muzika za zimske noći. Album nedelje broj dva.

Ako volite shoegaze i Sonic Youth, obratite pažnju na novi album engleskog benda Swervedriver. Savršena ploča za početak dana ili za vožnju maksimalnom brzinom na autoputu. Album nedelje broj tri.

Holly Golightly su krajem prošle godine snimili odličan folk/rok album “Do the Get Along”. Muzuka za opuštanje u najbukvalnijem smislu.

Ovog januara se navršava deset godina od Animal Collective albuma “Merriweather Post Pavillon”. Reč je o ploči koja je u drugoj deceniji ovog veka otvorila vrata mnogim talentovanim muzičarima. Po jednom hitu odavde je današnja epizoda dobila ime. Gistro evergreen broj dva.

Tu je još pesma koja najavljuje novi EP za beogradski Dol, novi album za Lolu Kirk, a čućete i kako zvuče Bitlsi u džez fazonu.

Slušamo još Merijen Fejtful, Fransoaz Ardi i Igija Popa, Leonarda i Adama Koena, Džonija Keša, The National, Morphine, Loru Kantrel, Stray Dogg, Kodagain, Maka Demarka i mnoge druge.

Zimske nedelje se uz muziku koju možete čuti u najnovijoj Gistro FM epizodi možda mogu pamtiti i kad zima prođe.

autor: Vladimir Skočajić Skoča, 13/01/2019

Vezane objave

Arhiva

Last Days of Disco

12:00–14:30 Nedjelja 26.11.2017.

Ne znam da igram. Imam dve leve noge. Ne umem da skupim usta i napravim onu zajebanu facu. Ali ipak…

Walk On By

12:00–14:30 Nedjelja 29.10.2017.

Došlo je vreme da odjavimo oktobar. Što se tiče zvučne podloge za odjavljivanje, nema ih mnogo tako dobrih kao što je klasik Barta Bakaraka „Walk On By“ kog je originalno snimila Dion Vorvik 1964.

Afternoon in Bed

12:00–15:00 Nedjelja 3.11.2019.

Ova emisija je da se sluša na miru, na mestu na kom vam je najudobije, uz ljude sa kojima se osećate najbolje ili pak sa samim sobom, šoljom kafe, knjigom, psom, mačkom ili ribicama iz akvarijuma.

Move On Up

12:00–14:30 Nedjelja 25.2.2018.

Dolazi hladna nedelja kada će temperatura biti u debelom minusu, uskoro će još jedni izbori, a februar nikako da isteče…

Tjedna rotacija

Arhiva

Moses Sumney / græ

Sigur Rós / Ágætis byrjun (1999)

MILDLIFE / Rare Air

Mr Scruff / DJ-Kicks

The Beatles Live – Last setlist and beyond ( .. at the Hollywood bowl 64/65 )

ŽEN / Blender