KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MGMT / Little Dark Age

15:00–16:00 Subota 17.2.2018.

Četvrti MGMT album je psihodelična pop perfekcija koja gotovo nadmašuje naša ionako velika očekivanja i nadanja.

Njihov ‘Oracular Spectacular’ spada u red najboljih debut ostvarenja uopće. Nasljednik ‘Congratulations’ bio je nešto slabiji album, dok je treća ploča bila žrtva prevelikih ambicija Andrewa WanWyngardena i njegovog kolege Bena Goldwassera. Ipak, ni u jednom trnutku nisam sumnjao da su se u stanju vratiti na pobjedničke staze. Optimizam je podgrijao i prošlogodišnji najavni singl Little Dark Age kojeg je KLFM uredništvo proglasilo pjesmom godine 2017.

LDA uspijeva zadržati ‘bittersweet feeling’ od početka do kraja bez ijednog slabijeg trenutka, te zorno ističe sve MGMT posebnosti i kvalitete. Radi se o kolekciji pažljivo i znalački skrojenih pjesama koje vas zgrabe na prvu i ne puštaju. E da, siguran sam da i Valentino Bošković, ma gdje bio, sluša ovu ploču i uživa.

01 She Works Out Too Much
02 Little Dark Age
03 When You Die
04 Me and Michael
05 TSLAMP
06 James
07 Days That Got Away
08 One Thing Left to Try
09 When You’re Small
10 Hand It Over

Bromance..

 

autor: Ante Marković, 14/02/2018

Vezane objave

Arhiva

TAME IMPALA / Currents

14/07/2015.

Tame Impala s novim materijal zvuči baš onoliko drugačije koliko je potrebno da se ne ponavljaju a opet dovoljno prepoznatljivo i svoje da možemo reći kako je to baš taj bend..odnosno čovjek. Kevin Parker aka Tame Impala. Na kraju krajeva, albume tjedna biramo po kriteriju kvalitete ali i nekih osobnih preferenci glazbenog uredništva. A i ljeto je doba kad je glazbena produkcija na minimumu s izdanjima i kad se čeka rujan kao finalno doba ove glazbene godine.

STEVE EARLE & THE DUKES // Terraplane (2015.)

17/02/2015.

Nepune dvije godine nakon izvrsnog albuma ‘Low Highway’, Steve Earle se, potpomognut pratećim sastavom The Dukes vraća, kako kritike kažu, još boljim ostvarenjem ‘Terraplane’. Koliko će uoćljiv odmak ka bluesu dijelovati na njegov fandom u pozitivnom, odnosno negativnom smislu? Zaključite uz aktualni album tjedna!

FLEET FOXES / Shore

15:00–16:00 Srijeda 14.10.2020.

Robin Pecknold, vokal i glavna kreativna snaga iza benda Fleet foxes opisuje novi album kao “topal”, koliko god jedan album…

DONALD GLOVER / Donald Glover Presents

15:00–16:00 Srijeda 18.3.2020.

Donald Glover, u glazbenom svijetu poznatiji kao Childish Gambino, prošlu je nedjelju ujutro iznenada, na stranici donaldgloverpresents.com, pustio neprekidni stream…

Tjedna rotacija

Arhiva

FUTURE ISLANDS / As Long As You Are

U2 / Achtung Baby (1991)

BICEP / Saku (feat. Clara La San)

OPTIMO (Espacio) / Sleepwalk

THE WAR ON DRUGS / Live Drugs

REPETITOR / Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji