KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MATTHEW DEAR / Modafinil Blues

Što nam sve ima reći Matthew Dear, u svom ispovjesnom singlu, o osobnim iskustvima sa Modafinilom, lijekom koji se koristi za lječenje narkolepsije.

Singl je napisao s dugogodišnjim suradnikom Frank Oceana, Troyom Noka-om, tjedan dana prije početka inauguracije predsjednika Trump-a. U kompletnom šoku, kao i ostatak ove planete, bježe u kanjon Topanga kako bi napisali nove pjesme i razmišljali o budućnosti. Sam Dear kaže:

“Gloom was hanging in the air, You could feel that everything was about to change.”

Naizgled pop stvar pušta na sve strane tu nekakvu opipljivu tjeskobu i zloslutnost i Matthew Dear ko pravi storyteller priča tu svoju priču o slomljenim obečanjima i brzom uspjehu. I propituje ono isto pitanje koje nas slomi pred i poslje svaki političke smjene, jel kriv onaj koji prodaje lažna obećanja ili oni koji ih kupuju.

U svakom slučaju, mi smo ti koji na kraju plaćaju.

Mjenjamo teške i nerješive probleme civilizacije za briljantni powerplay kojeg slušamo čitav tjedan i to više puta dnevno.

autor: el5egundo, 03/07/2017

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

SUUNS / Make it Real

12/03/2018.

Pravi kanađani za “Tajne kanađane” u singlu koji zvuči kao da je pronađen među prašnjavim Baggy Madchester trakama s kraja osamdesetih. Sve je tu. Plesna psihodelija za psiho delije.

JACK LADDER & THE DREAMLANDERS / Her Hands

14/12/2014.

Dreamlandersi stoje kao jedan od najstalnijih i najblistavijih momenata recentnog i dalekog aussie indie-rocka. Novim albumom Playmates, odabirom Presets producenta Kim Moyesa, Jack Ladder i družina stvaraju materijal koji ne može ne izazvati asocijacije na Cavea koji pjeva stvari, recimo, The Knife.

FOG FROG DOG / Saigon

01/10/2017.

Pravo je zadovoljstvo ovakvim singlom najaviti jedan bogati selektorski domaći tjedan. Od powerplaya preko albuma tjedna do nezaboravnih vatri. Krenimo sa našim malim mikro kozmosom.

KEVIN MORBY / No Halo

30/04/2019.

Najavni singl Kevinovog petog albuma “Oh My God”

Tjedna rotacija

Arhiva

JEFF PARKER / Suite for Max Brown

Napoli Segreta Vol. 2

LA ROUX / Automatic Driver

PALMS TRAX / Essential Mix

R.E.M. / Live at the Olympia

ĐUTKO / Slušaj mala!