KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MATTHEW DEAR / Modafinil Blues

Što nam sve ima reći Matthew Dear, u svom ispovjesnom singlu, o osobnim iskustvima sa Modafinilom, lijekom koji se koristi za lječenje narkolepsije.

Singl je napisao s dugogodišnjim suradnikom Frank Oceana, Troyom Noka-om, tjedan dana prije početka inauguracije predsjednika Trump-a. U kompletnom šoku, kao i ostatak ove planete, bježe u kanjon Topanga kako bi napisali nove pjesme i razmišljali o budućnosti. Sam Dear kaže:

“Gloom was hanging in the air, You could feel that everything was about to change.”

Naizgled pop stvar pušta na sve strane tu nekakvu opipljivu tjeskobu i zloslutnost i Matthew Dear ko pravi storyteller priča tu svoju priču o slomljenim obečanjima i brzom uspjehu. I propituje ono isto pitanje koje nas slomi pred i poslje svaki političke smjene, jel kriv onaj koji prodaje lažna obećanja ili oni koji ih kupuju.

U svakom slučaju, mi smo ti koji na kraju plaćaju.

Mjenjamo teške i nerješive probleme civilizacije za briljantni powerplay kojeg slušamo čitav tjedan i to više puta dnevno.

autor: el5egundo, 03/07/2017

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

THE CHEMICAL BROTHERS / Got To Keep On

10/02/2019.

Michel and Olivier Gondry kao režiseri genijalnog spota trećeg singla kojim Chemical Brothers najavljuju novi album za 14. travnja, koji će se zvati “No Geography”.

TIMBER TIMBRE / Beat the Drum Slowly

06/04/2014.

Timber Timbre u svojim tipičnim slojevima kronerskog, crnohumornog, čak pomalo stvarno jezivog, baroknog popa s natruhama amerikane i zvukom izrazito dobro raspoloženog Nick Cave-a. Powerplay za sve onima kojim je odjednom, nekako s proljećem, previše svijetla i smijeha.

PORTO MORTO / Isplazi krovove

29/02/2016.

KLFM i Porto Morto imaju poseban odnos još od prošlogodišnjeg “Radija na cesti”, u Splitu. Avantura dovođenja mnogoljudnog i mladog benda, sa par singlova na bandcampu i bez horde fanova i hipstera, izazivao je masovno podizanje obrva i unutar našeg radijskog kolektiva. Porto Morto su svojim nastupom debelo opravdali naše povjerenje te još više učvrstili tu sretnu misao kako smo dobili svježe i vanserijsko ime na domaćoj glazbenoj sceni.

MGMT / Your Life Is A Lie

01/09/2013.

15ak dana pred izlazak novog albuma briljantno nazvanog MGMT, dečki su nas počastili najavnim singlom koji propituje istinitosti naših lica i života. Zanimljivo. I što je najbitnije…ima masu cowbella :D.

Tjedna rotacija

Arhiva

SAULT / Untitled (Black Is)

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

DENT MAY / I Could Use A Miracle

Too Slow To Disco

JAPAN / Oil on Canvas (1983)

Kampanari / Kampanari EP