KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MARVIN GAYE / Let’s Get It On (1973.)

marvin gaye piano

Dobro, većina će se složiti da kod prakticiranja seksa nije potrebna nikakva dodatna glazbena kulisa (ok, može neki dosadni instrumental). Ali ako bi već morao birati, onda bi to definitivno bio “Let’s get it on” Marvina Gaye-a iz 1973. Samo, tko se može fokusirati dok Marvin pjeva..
Tražiti soula preko Gaye-a otprilike je isto kao tražiti bossa nove preko Jobima. Nećete naići na baš puno bolje materijale. Produkcija (poprilično odmaknuta od dotadašnjeg Motown zvuka ), aranžmani, glazbenici (malo je reći fantastični The funk brothers), materijal i sam Gaye,tu je jednostavno sve. Kada bih trebao izdvojiti osobne favorite onda bi to uz naslovnu stvar bila groovy-da-ne-moš-stat-plesat “Come get to this”, ondašnji singl “Distant lover” i “If i should die tonight”.
Uz sve dužno poštovanje prema pripadnicima svoje rase, ne postoji bijelac koji može otpjevati nešto slično. Može se pokušati,ali Marvin ne pokušava. Iz njega jednostavno izlazi. Ako ne vjerujete, you tube ne laže. Soul. (Nažalost,na jubito nema ovog albuma, ali ima ova live izvedba “What’s going on/What’s happpening brother” koja je meeed)

Stjepan Tonković

autor: tomislav gracin, 30/09/2015

, , ,

Vezane objave

Arhiva

THE CURE / The Head on the Door (1985.)

15:00–16:00 Četvrtak 27.4.2017.

The Cure su jedna od rijetkih britanskih grupa koja je bez drastičnih rezova i paljenja mostova početno kultno sljedbeništvo zamijenila širokom publikom.

COCTEAU TWINS / Heaven or Las Vegas (1990.)

28/04/2016.

Elizabeth Fraser i Robin Guthrie, glas i gitara Cocteau Twinsa te njihov “najkomercijalniji” album izdan za nezavisnu etiketu 4AD ovaj tjedan u KLFM rubrici “Nezaboravne vatre”

THE FLAMING LIPS / The Soft Bulletin (1999.)

30/08/2017.

The softest (weird-pop-psycho-symphony-rock) bullet ever shot!!

RY COODER / Paris,Texas OST

28/09/2017.

Za one koji su gledali film – tune in. Za one koji nisu – topla preporuka.

Tjedna rotacija

Arhiva

SAULT / Untitled (Black Is)

ENNIO MORRICONE ‎/ Così Come Sei (1978)

DENT MAY / I Could Use A Miracle

Too Slow To Disco

JAPAN / Oil on Canvas (1983)

Kampanari / Kampanari EP