Marko Pelaić

– – .

Slušna obmana nastavlja svoj dvotjednim ritmom određen ciklus prezentiranja domaćih glazbenih imena koja svoje stvaralaštvo prezentiraju na vinilnim medijima. Gost ovotjedne tribine koja se održava 16. lipnja je Marko Pelaić, koji živi u Zagrebu i producent je i izdavač etikete House Is OK/Burek, osnovane 2012. godine u Frankfurtu kao platforma za zarazno plesnu glazbu.

 

Slušna obmana nastavlja svoj dvotjednim ritmom određen ciklus prezentiranja domaćih glazbenih imena koja svoje stvaralaštvo prezentiraju na vinilnim medijima. Gost ovotjedne tribine koja se održava 16. lipnja je Marko Pelaić, koji živi u Zagrebu i producent je i izdavač etikete House Is OK/Burek, osnovane 2012. godine u Frankfurtu kao platforma za zarazno plesnu glazbu.

12homIako potječe sa scene gitarske glasne glazbe – ne zaboravimo da Markovo rodovsko stablo počinje granati od benda Kritična masa na kotačima – Marko je upravo u houseu, čije granice sežu sve do techna i disca, kao Homeboy od 2006. do danas pronašao čitav spektar žanrovskih izazova na duh vremena i klupskog trenutka. Homeboyev stil i rad prepoznali su otprije i američki Speak Recordings, engleski Hypercolour, kao i domaći Burek.

 

27/06/2015

autor: Vjeran Stojanac

Tags: , ,